Гріссіні - рецепт
Гріссіні - італійська випічка, представляє собою хрумкі хлібні палички з пшеничного борошна, приготовані з додаванням сиру, в'ялених томатів, оливок або без них. Зазвичай гріссіні, про рецепти яких ми розповімо трохи нижче, легко зустріти в хлібних кошиках італійських, і не тільки, ресторанів. Вони схожі на наші хлібні палички , але тільки за зовнішнім виглядом. Смак сильно відрізняється.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 500 г;
дріжджі сухі - 25 г;
вода - 270 мл;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком.
Для начинки:
маслини (без кісточок) - 10 шт.;
сир твердий («Пармезан» або «Грана Падано») - 70 г;
базилік сушений - 2 ч. ложки.
Приготування
Першим ділом замішуємо тісто: у миску з теплою водою, додаємо цукор і дріжджі, повністю розчиняємо. Підсипаємо половину всієї борошна, ретельно перемішуємо, вливаємо олію, перемішуємо ще раз і далі підсипаємо борошно, постійно помішуючи тісто ложкою. Як тільки тісто стане занадто пружним для перемішування ложкою викладаємо його на посипаний борошном стіл і переходимо до ручного замішування. Місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук, але при цьому залишиться м'яким і пружним.
Готове тісто ділимо на 2 частини, кожну з яких розгортаємо в тонкий млинець. На середину викладаємо 3/4 всього тертого твердого сиру і рівномірно розподіляємо по поверхні не доходячи 2-3 см до краю. Далі складаємо млинець з тесту навпіл, і присипаємо верхню половину залишилися сиром. Тепер приступаємо до замішування, місимо тісто до тих пір, поки сир не розподілиться рівномірно, а після - повторно розкачуємо його в млинець товщиною в 1 см. Нарізаємо його на смужки, шириною близько 1 см і скручуємо джгутом. Викладаємо їх на посипаний борошном деко.
Повторюємо аналогічну процедуру з другою половиною тіста, додавши в неї оливки і базилік.
Палички гріссіні випікаються при 200 градусах 8-10 хвилин або до рум'яного кольору. Хочете продовжити тему італійської кухні, і приготувати ще одну смакоту? Тоді читайте рецепт паніні .
Гріссіні - хлібні палички з оливками і сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Першим ділом замішуємо тісто: у миску з теплою водою, додаємо цукор і дріжджі, повністю розчиняємо. Підсипаємо половину всієї борошна, ретельно перемішуємо, вливаємо олію, перемішуємо ще раз і далі підсипаємо борошно, постійно помішуючи тісто ложкою. Як тільки тісто стане занадто пружним для перемішування ложкою викладаємо його на посипаний борошном стіл і переходимо до ручного замішування. Місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук, але при цьому залишиться м'яким і пружним.
Готове тісто ділимо на 2 частини, кожну з яких розгортаємо в тонкий млинець. На середину викладаємо 3/4 всього тертого твердого сиру і рівномірно розподіляємо по поверхні не доходячи 2-3 см до краю. Далі складаємо млинець з тесту навпіл, і присипаємо верхню половину залишилися сиром. Тепер приступаємо до замішування, місимо тісто до тих пір, поки сир не розподілиться рівномірно, а після - повторно розкачуємо його в млинець товщиною в 1 см. Нарізаємо його на смужки, шириною близько 1 см і скручуємо джгутом. Викладаємо їх на посипаний борошном деко.
Повторюємо аналогічну процедуру з другою половиною тіста, додавши в неї оливки і базилік.
Палички гріссіні випікаються при 200 градусах 8-10 хвилин або до рум'яного кольору. Хочете продовжити тему італійської кухні, і приготувати ще одну смакоту? Тоді читайте рецепт паніні .
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Хлібні палички
Відмінна закуска до будь-якої страви - хлібні палички. Їх можна подавати замість хліба. А ще вони чудово підійдуть до пива, особливо, якщо
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Паніні - рецепт
Паніні - це італійська варіація звичних нам сендвічів і закритих бутербродів. Хочете дізнатися як приготувати булочки для паніні, паніні з куркою,
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили