Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гріссіні - рецепт

Гріссіні - рецепт

4-01-2015, 20:27
2 096
Гріссіні - рецепт
Гріссіні - італійська випічка, представляє собою хрумкі хлібні палички з пшеничного борошна, приготовані з додаванням сиру, в'ялених томатів, оливок або без них. Зазвичай гріссіні, про рецепти яких ми розповімо трохи нижче, легко зустріти в хлібних кошиках італійських, і не тільки, ресторанів. Вони схожі на наші хлібні палички , але тільки за зовнішнім виглядом. Смак сильно відрізняється.

Гріссіні - хлібні палички з оливками і сиром


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 500 г;

  • дріжджі сухі - 25 г;

  • вода - 270 мл;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Для начинки:

  • маслини (без кісточок) - 10 шт.;

  • сир твердий («Пармезан» або «Грана Падано») - 70 г;

  • базилік сушений - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Першим ділом замішуємо тісто: у миску з теплою водою, додаємо цукор і дріжджі, повністю розчиняємо. Підсипаємо половину всієї борошна, ретельно перемішуємо, вливаємо олію, перемішуємо ще раз і далі підсипаємо борошно, постійно помішуючи тісто ложкою. Як тільки тісто стане занадто пружним для перемішування ложкою викладаємо його на посипаний борошном стіл і переходимо до ручного замішування. Місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук, але при цьому залишиться м'яким і пружним.
    Готове тісто ділимо на 2 частини, кожну з яких розгортаємо в тонкий млинець. На середину викладаємо 3/4 всього тертого твердого сиру і рівномірно розподіляємо по поверхні не доходячи 2-3 см до краю.
    Гріссіні - рецепт
    Далі складаємо млинець з тесту навпіл, і присипаємо верхню половину залишилися сиром. Тепер приступаємо до замішування, місимо тісто до тих пір, поки сир не розподілиться рівномірно, а після - повторно розкачуємо його в млинець товщиною в 1 см. Нарізаємо його на смужки, шириною близько 1 см і скручуємо джгутом. Викладаємо їх на посипаний борошном деко.
    Повторюємо аналогічну процедуру з другою половиною тіста, додавши в неї оливки і базилік.
    Палички гріссіні випікаються при 200 градусах 8-10 хвилин або до рум'яного кольору. Хочете продовжити тему італійської кухні, і приготувати ще одну смакоту? Тоді читайте рецепт паніні .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вареники з сиром
    Вареники з сиром
    Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
    Хлібні палички
    Хлібні палички
    Відмінна закуска до будь-якої страви - хлібні палички. Їх можна подавати замість хліба. А ще вони чудово підійдуть до пива, особливо, якщо
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Паніні - рецепт
    Паніні - рецепт
    Паніні - це італійська варіація звичних нам сендвічів і закритих бутербродів. Хочете дізнатися як приготувати булочки для паніні, паніні з куркою,
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили