Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Паніні - рецепт

4-01-2015, 20:27
5 054
Паніні - рецепт
Паніні - страва італійської кухні. Це, по суті, той же закритий бутерброд або сендвіч. У цій статті ми розповімо вам, як самостійно приготувати справжній італійський паніні з різними начинками.

Паніні з куркою - рецепт


Інгредієнти:

  • хліб - 8 шматочків;

  • курячі грудки - 2 шт.;

  • сир чеддер - 4 скибочки;

  • бекон - 8 шматочків;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • майонез, гірчиця - за смаком.


  • Приготування
    Курячі грудки миємо, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо вздовж на 2 частини. Обсмажуємо на вершковому маслі з двох сторін до рум'яної скоринки приблизно хвилин по 10 з кожної сторони. Коли охолонуть, нарізаємо смужками шириною 1 см На 4 шматочки хліба з одного боку намазуємо гірчицю, викладаємо скибочка бекону, 1/4 частина курки, сир, знову бекон і накриваємо шматочком хліба, змащеного з одного боку майонезом. Так само чинимо і з іншими продуктами, у вас вийде 4 паніні з куркою. Злегка змащуємо вершковим маслом зовнішні сторони хліба. Відправляємо паніні в бутербродницу. Ось і все, можна починати ласувати!

    Паніні-гриль з смаженою індичкою і журавлинним соусом


    Інгредієнти:

  • чіабатта - 2 скибочки;

  • смажена індичка - 100 г;

  • розм'якшений вершковий крем-сир - 1 ст. ложка;

  • журавлинний соус - 2 ст. ложки;

  • червоний ріпчаста цибуля - 2 гуртка;

  • базилік, орегано, лимонний сік, оливкова олія - за смаком.


  • Приготування
    В розм'якшений сир додаємо приправи, лимонний сік, трохи оливкової олії, перемішуємо. Один скибочку чіабатти намазуємо сиром, а другий - журавлинним соусом. На сир кладемо цибулю, смажену індичку, знову цибулю і накриваємо другим скибочкою чіабатти. Розігріваємо гриль, викладаємо на нього сендвіч паніні і смажимо по 2 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки. Після чого розрізаємо його навпіл по діагоналі - вийшло 2 паніні-гриль.

    Як приготувати паніні з полуницею?


    Інгредієнти:

  • скибочки італійського хліба - 8 шт.;

  • копчена індичка - 8 скибочок;

  • сир брі - 220 г;

  • вершкове масло розтоплене - 2 ст. ложки;

  • полуниця - 150 г;

  • базилік свіжий - 8 листків.


  • Приготування
    З хліба зрізаємо шкірку і нарізаємо його на 4 частини. На кожну скибочку викладаємо шматочок індички, порізану пластинами полуницю, листя базиліка, шматочок сиру брі і знову шматок індички. Накриваємо другим шматочком хліба. Змащуємо основу розтопленим вершковим маслом. Підготовлені паніні відправляємо в бутербродницу на 2-3 хвилини.

    Булочки паніні


    Замість хліба для приготування сендвічів можна використовувати булочки, приготовані за цим рецептом.
    Інгредієнти:

  • борошно - 05 кг;

  • вода - 200 мл;

  • дріжджі - 25 г;

  • молоко - 100 мл;

  • сіль - 5 р;

  • оливкова олія - 50 мл


  • Приготування
    Молоко нагріваємо до приємного теплого стану, гарячим воно бути не повинно. Розчиняємо в ньому дріжджі і залишаємо хвилин на 5-10 щоб вони набубнявіли. У глибоку миску висипаємо просіяне борошно, виливаємо молоко з дріжджами, додаємо оливкову олію, теплу воду, щіпку солі і замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його серветкою і залишаємо години на 2 за обсягом воно має збільшитися приблизно в 2 рази. Тепер посипаємо борошном робочу поверхню і приступаємо до формування булочок.
    Їх можна зробити різної форми: відщипуємо шматочок тіста, розтягуємо його у вигляді трикутника і звертаємо круасаном.
    Паніні - рецепт
    А можна розкачати довгий джгут, згорнути його навпіл і потім скрутити, а ще можна джгут зав'язати вузликом або виліпити кіскою. Загалом, тут все залежить від вашого бажання і фантазії. Тепер викладаємо підготовлені булочки на змащений маслом деко і залишаємо приблизно на годину, щоб вони піднялися. Перед тим, як ставити їх у духовку, зверху злегка притрушиваем борошном. Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин до появи золотистої скоринки.
    У нас є й інші варіанти смачних перекусів, наприклад, рецепти сендвічів , найвідомішим з яких є сендвіч з тунцем . Читайте і готуйте!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бутерброд з тунцем
    Бутерброд з тунцем
    Бутерброд з тунцем - відмінний перекус, який можна приготувати з ранку і взяти на роботу або навчання. Але, оскільки не всі люблять цю рибку, то у
    Сендвіч - рецепт
    Сендвіч - рецепт
    Якщо ви і ваша сім'я любите різноманітні бутерброди, то варто поекспериментувати і приготувати сендвічі. Ця закуска може подаватися до сніданку, на
    Як зробити сендвіч?
    Як зробити сендвіч?
    Багато хто вважає, що зробити сендвіч просто. Насправді це так, але тільки тоді, коли є якийсь кулінарний досвід. Адже якщо зібрати сендвіч
    Чіабатта - рецепт
    Чіабатта - рецепт
    Увазі досвідчених господинь представляємо рецепт чіабатти - хрусткого і ніжного італійського хліба, після приготування якого ви навряд чи повернетеся
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Полента - рецепт
    Полента - рецепт
    Полента - це італійська страва, яка подається з зеленню, овочами. Готується воно з кукурудзяної крупи (або борошна), сиру і інших інгредієнтів.