Полента - рецепт
Полента - це одне з популярних страв італійської кухні, яке готується з кукурудзяного борошна або крупи середнього помелу. Подають її з тертим гострим сиром і різноманітними соусами. Зазвичай полента не подається, як самостійне блюдо, а тільки з такими складовими як гриби, овочі, м'ясо і зелень. А ви пробували дане страву? Якщо ні, то давайте разом розглянемо рецепти приготування поленти.
Інгредієнти:
вершковий сир - 200 г;
сіль - за смаком;
зелень кінзи, петрушки - за бажанням;
кукурудзяна крупа - 400 г;
вода - 1 л;
сир з пліснявою - 100 г;
вершкове масло.
Приготування
Для приготування поленти з кукурудзяної крупи беремо велику каструлю, наливаємо воду і ставимо на середній вогонь. Як тільки вона закипить, зменшуємо газ, солимо і тонкою цівкою всипаємо кукурудзяну масу, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Накриваємо каструлю кришкою і варимо кашу приблизно 30 хвилин.
Тепер беремо деко з високими бортиками, змащуємо маслом і викладаємо кукурудзяну поленту рівномірним шаром. Мокрою ложкою розрівнюємо поверхню, накриваємо рушником і залишаємо остигати приблизно на 1 годину. По закінченню часу нарізаємо його невеликими квадратами. Зелень подрібнюємо, сир з пліснявою розминаємо виделкою, додаємо тертий вершковий сир і гарненько перемішуємо.
Намазуємо сирною масою кожен квадратик і складаємо їх по 2 промазаної стороною всередину. Далі кладемо поленту з сиром на змащений маслом деко і ставимо в розігріту до 170° духовку на 15 хвилин. Подаємо гарячою, посипавши зверху зеленню.
Інгредієнти:
кукурудзяне борошно - 250 г;
вершкове масло - 50 г;
овочевий бульйон - 750 мл;
свіжі гриби - 350 г;
подрібнений чебрець - 1 ч. ложка;
сіль - 05 ч. ложки;
часник - 2 зубчики;
сушені гриби - 100 г;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
петрушка;
вода - 100 мл
Приготування
Як приготувати поленту з грибами? Овочевий бульйон доводимо до кипіння, солимо, а потім всипаємо в нього тонкою цівкою кукурудзяне борошно. Ретельно перемішуємо і варимо при закритій кришці приблизно 30 хвилин. З отриманої каші формуємо коржик. В окремій мисці заливаємо окропом сушені білі гриби і залишаємо на півгодини. Потім настій гарненько проціджуємо, додаємо в нього трохи бульйону і портвейн. Далі ставимо миску на вогонь і варимо, поки не википить половина рідини.
Поленту розрізаємо на 10 квадратиків, змащуємо оливковою олією і запікаємо в духовці до рум'яної скоринки. У сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю, білі гриби і часник. Після цього вливаємо отриманий настій з грибів. Сковороду з соусом накриваємо кришкою і залишаємо нудитися на вогні 5 хвилин, а потім посипаємо подрібненою петрушкою. Поленту викладаємо на блюдо і поливають грибним соусом.
Інгредієнти:
кукурудзяне борошно - 250 г;
шпинат - 250 г;
морква - 2 шт.;
селера;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
петрушка, базилік;
оливково масло - 3 ст. ложки;
твердий сир - 100 г;
перець, сіль - за смаком.
Приготування
Як готувати поленту з зеленню? Шпинат добре промиваємо під проточною водою, а потім подрібнюємо. Селера і моркву нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді з оливковою олією обсмажуємо цибулю, потім додаємо часник, зелень, приправу і овочі. У каструлю наливаємо води, доводимо до кипіння і засипаємо кукурудзяне борошно, ретельно перемішуємо, перчимо і солимо. Варимо протягом 20 хвилин. Готову поленту нарізаємо шматочками і викладаємо на блюдо. Зверху кладемо обжарку із зелені і овочів і посипаємо тертим сиром.
Полента з сиром - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування поленти з кукурудзяної крупи беремо велику каструлю, наливаємо воду і ставимо на середній вогонь. Як тільки вона закипить, зменшуємо газ, солимо і тонкою цівкою всипаємо кукурудзяну масу, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Накриваємо каструлю кришкою і варимо кашу приблизно 30 хвилин.
Тепер беремо деко з високими бортиками, змащуємо маслом і викладаємо кукурудзяну поленту рівномірним шаром. Мокрою ложкою розрівнюємо поверхню, накриваємо рушником і залишаємо остигати приблизно на 1 годину. По закінченню часу нарізаємо його невеликими квадратами. Зелень подрібнюємо, сир з пліснявою розминаємо виделкою, додаємо тертий вершковий сир і гарненько перемішуємо.
Намазуємо сирною масою кожен квадратик і складаємо їх по 2 промазаної стороною всередину. Далі кладемо поленту з сиром на змащений маслом деко і ставимо в розігріту до 170° духовку на 15 хвилин. Подаємо гарячою, посипавши зверху зеленню.
Полента з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати поленту з грибами? Овочевий бульйон доводимо до кипіння, солимо, а потім всипаємо в нього тонкою цівкою кукурудзяне борошно. Ретельно перемішуємо і варимо при закритій кришці приблизно 30 хвилин. З отриманої каші формуємо коржик. В окремій мисці заливаємо окропом сушені білі гриби і залишаємо на півгодини. Потім настій гарненько проціджуємо, додаємо в нього трохи бульйону і портвейн. Далі ставимо миску на вогонь і варимо, поки не википить половина рідини.
Поленту розрізаємо на 10 квадратиків, змащуємо оливковою олією і запікаємо в духовці до рум'яної скоринки. У сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю, білі гриби і часник. Після цього вливаємо отриманий настій з грибів. Сковороду з соусом накриваємо кришкою і залишаємо нудитися на вогні 5 хвилин, а потім посипаємо подрібненою петрушкою. Поленту викладаємо на блюдо і поливають грибним соусом.
Полента з зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Як готувати поленту з зеленню? Шпинат добре промиваємо під проточною водою, а потім подрібнюємо. Селера і моркву нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді з оливковою олією обсмажуємо цибулю, потім додаємо часник, зелень, приправу і овочі. У каструлю наливаємо води, доводимо до кипіння і засипаємо кукурудзяне борошно, ретельно перемішуємо, перчимо і солимо. Варимо протягом 20 хвилин. Готову поленту нарізаємо шматочками і викладаємо на блюдо. Зверху кладемо обжарку із зелені і овочів і посипаємо тертим сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кукурудзяна каша на воді
Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Кукурудзяна каша для дітей
Кукурудзяна крупа - недорогий продукт. Але звичайна каша, приготовлена з неї не завжди подобається дітям. Пропонуємо вам кілька цікавих і простих
Тарталетки на святковий стіл
Тарталетки - це чудова закуска на святковий стіл або банкет. Варіантів приготування таких вишуканих закусок досить багато. І в нашій статті ми
Полента з баклажанами
Полента - страва, поширене у багатьох кухнях світу під різними назвами. По суті справи це каша з завареною кукурудзяного борошна, яка вариться до
Різотто з печерицями
Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з