Тарталетки на святковий стіл
Тарталетки - закуска не тільки фуршетного формату, вони чудово підходять для подачі на класичному банкетному застілля і завжди доводяться до місця. Тарталетку зручно є, їх різноманітність допомагає догодити смаку кожного з гостей, а простота приготування порадує будь-якого домашнього кулінара. Давайте розглянемо кілька рецептів тарталеток до святкового столу.
Інгредієнти:
Для кукурудзяної основи:
кукурудзяне борошно - 1/2 ст.;
пшеничне борошно - 1/2 ст.;
цукор - 3 ст. ложки;
розпушувач - 1 ч. ложка;
молоко - 1/2 ст.;
яйце - 1 шт.
вершкове масло - 2 ст. ложки.
Для начинки:
помідори - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
«Пармезан» (тертий) - 1 ст. ложка;
базилік - 2-3 гілочки;
оливкова олія - 2 ч. ложки;
бальзамічний оцет - 2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
сир рікотта - 3/4 ст.
Приготування
У глибокій мисці змішуємо обидва види попередньо просіяного борошна з цукром, розпушувачем і сіллю. В іншій мисці збиваємо одне яйце, змішуємо його з молоком і розтопленим маслом. З'єднуємо сухі і рідкі інгредієнти, замішуємо густе тісто. Розподіляємо тісто по змазаним маслом форм для кексів і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 190 градусах.
Поки основа для наших тарталеток випікається, нарізаємо томати, змішуємо їх з подрібненим часником, тертим «Пармезаном», олією, оцтом, сіллю і перцем.
Готові основи дістаємо з духовки і даємо охолонути. Зрізаємо з кожного мафіна верхівку, змащуємо товстим шаром рікотти і викладаємо салат. Прикрашаємо тарталетки на бісквітній основі листочками базиліку.
Такі тарталетки на святковий стіл можна приготувати буквально за пару хвилин до приходу гостей: просто, швидко і дуже елегантно.
Інгредієнти:
тарталетки;
червона ікра;
консервований тунець - 160 г;
майонез - 60 г;
зелена цибуля для прикраси;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
З тунця зливаємо масло і поміщаємо м'якоть в блендер, додаємо сіль, перець, трохи майонезу і збиваємо до однорідності. В тарталетки кладемо по столовій ложці тунцового крему, посипаємо подрібненою зеленою цибулею і прикрашаємо чайною ложкою ікри. Ось і все, тарталетки з ікрою готові!
Тарталетки на поленті з куркою
Інгредієнти:
Для поленти:
полента - 500 г;
вершки - 250 мл;
перець - 1/2 ч. ложки.
Для начинки:
обсмажена курка - 200 г;
соус песто - 1/2 ст.;
сіль, перець - 1/4 ч. ложки;
сушена журавлина - 1/2 ст.
Приготування
Поленту готуємо згідно інструкції на упаковці. Як тільки каша почне густіти, приправляємо її сіллю, перцем, виливаємо вершки. Виливаємо поленту на лист для випічки, змащену маслом, і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Всі інгредієнти для начинки змішуємо в окремому посуді. Поленту нарізаємо за допомогою чарки на невеликі гуртки, поверх яких викладаємо нашу начинку, зверху прикрашаємо сушеної журавлиною .
Це блюдо стане прекрасною заміною нудним салатів у вафельних кошиках.
Тарталетки з ягодами
Закуски в тарталетках до свята не завжди повинні бути солоними. Наприклад, тарталетки з ягодами з поданого нижче рецепта, прекрасно доповнять келих шампанського.
Інгредієнти:
сир «Філадельфія» - 400 р;
ягідний сироп - 6 ст. ложок;
тарталетки;
чорниця - 100 г;
малина - 100 г;
листя м'яти для прикраси;
лимонний сік - 2 ч. ложки;
цукрова пудра.
Приготування
Сир збиваємо в блендері зі столовою ложкою цукрової пудри і лимонним соком. Наповнюємо тарталетки сирною масою і викладаємо поверх ягоди малини і чорниці. Прикрашаємо блюдо ягідним сиропом, листочками м'яти і присипаємо цукровою пудрою.
Тарталетки на святковий стіл з сиром рікотта
Інгредієнти:
Для кукурудзяної основи:
Для начинки:
Приготування
У глибокій мисці змішуємо обидва види попередньо просіяного борошна з цукром, розпушувачем і сіллю. В іншій мисці збиваємо одне яйце, змішуємо його з молоком і розтопленим маслом. З'єднуємо сухі і рідкі інгредієнти, замішуємо густе тісто. Розподіляємо тісто по змазаним маслом форм для кексів і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 190 градусах.
Поки основа для наших тарталеток випікається, нарізаємо томати, змішуємо їх з подрібненим часником, тертим «Пармезаном», олією, оцтом, сіллю і перцем.
Готові основи дістаємо з духовки і даємо охолонути. Зрізаємо з кожного мафіна верхівку, змащуємо товстим шаром рікотти і викладаємо салат. Прикрашаємо тарталетки на бісквітній основі листочками базиліку.
Тарталетки на святковий стіл з ікрою
Такі тарталетки на святковий стіл можна приготувати буквально за пару хвилин до приходу гостей: просто, швидко і дуже елегантно.
Інгредієнти:
Приготування
З тунця зливаємо масло і поміщаємо м'якоть в блендер, додаємо сіль, перець, трохи майонезу і збиваємо до однорідності. В тарталетки кладемо по столовій ложці тунцового крему, посипаємо подрібненою зеленою цибулею і прикрашаємо чайною ложкою ікри. Ось і все, тарталетки з ікрою готові!
Тарталетки на поленті з куркою
Інгредієнти:
Для поленти:
Для начинки:
Приготування
Поленту готуємо згідно інструкції на упаковці. Як тільки каша почне густіти, приправляємо її сіллю, перцем, виливаємо вершки. Виливаємо поленту на лист для випічки, змащену маслом, і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Всі інгредієнти для начинки змішуємо в окремому посуді. Поленту нарізаємо за допомогою чарки на невеликі гуртки, поверх яких викладаємо нашу начинку, зверху прикрашаємо сушеної журавлиною .
Це блюдо стане прекрасною заміною нудним салатів у вафельних кошиках.
Тарталетки з ягодами
Закуски в тарталетках до свята не завжди повинні бути солоними. Наприклад, тарталетки з ягодами з поданого нижче рецепта, прекрасно доповнять келих шампанського.
Інгредієнти:
Приготування
Сир збиваємо в блендері зі столовою ложкою цукрової пудри і лимонним соком. Наповнюємо тарталетки сирною масою і викладаємо поверх ягоди малини і чорниці. Прикрашаємо блюдо ягідним сиропом, листочками м'яти і присипаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тарталетки з ікрою
Тарталетки з ікрою - це вишукана закуска, яка просто незамінна на фуршетах і банкетах. Їх можна швиденько приготувати на швидку руку, показавши себе
Закуски в тарталетках
Хороша закуска поєднує в собі відмінний смак, простоту і зручність вживання. Всім цим трьом критеріям відмінно відповідають закуски в тарталетках,
Тарталетки з креветками
Тарталетки з креветками - це дивовижна делікатесна закуска, яка відмінно підійде для святкового або фуршетного столу. А зробити її досить просто, і
Тарталетки з сьомгою
Тарталетки - це чудова і швидка закуска для вечірок, фуршетних столів. Варіацій їх приготування досить багато - все залежить від ваших уподобань. Ми
Тарталетки з куркою
Хто ж з нас не пробував закуску в тарталетках?! Її різновидів досить багато - все залежить від ваших уподобань. У нашій статті ми підібрали для вас
Тарталетки з сиром
Хто з нас не любить сир? Його, напевно, люблять усі. Його використовують у приготуванні багатьох святкових страв. І сьогодні ми зібрали для вас