Тарталетки - закуска не тільки фуршетного формату, вони чудово підходять для подачі на класичному банкетному застілля і завжди доводяться до місця. Тарталетку зручно є, їх різноманітність допомагає догодити смаку кожного з гостей, а простота приготування порадує будь-якого домашнього кулінара. Давайте розглянемо кілька рецептів тарталеток до святкового столу.
Тарталетки на святковий стіл з сиром рікотта
Інгредієнти: Для кукурудзяної основи:
кукурудзяне борошно - 1/2 ст.; пшеничне борошно - 1/2 ст.; цукор - 3 ст. ложки; розпушувач - 1 ч. ложка; молоко - 1/2 ст.; яйце - 1 шт. вершкове масло - 2 ст. ложки. Для начинки:
помідори - 2 шт.; часник - 1 зубчик; «Пармезан» (тертий) - 1 ст. ложка; базилік - 2-3 гілочки; оливкова олія - 2 ч. ложки; бальзамічний оцет - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; сир рікотта - 3/4 ст. Приготування У глибокій мисці змішуємо обидва види попередньо просіяного борошна з цукром, розпушувачем і сіллю. В іншій мисці збиваємо одне яйце, змішуємо його з молоком і розтопленим маслом. З'єднуємо сухі і рідкі інгредієнти, замішуємо густе тісто. Розподіляємо тісто по змазаним маслом форм для кексів і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 190 градусах.
Поки основа для наших тарталеток випікається, нарізаємо томати, змішуємо їх з подрібненим часником, тертим «Пармезаном», олією, оцтом, сіллю і перцем.
Готові основи дістаємо з духовки і даємо охолонути. Зрізаємо з кожного мафіна верхівку, змащуємо товстим шаром рікотти і викладаємо салат. Прикрашаємо тарталетки на бісквітній основі листочками базиліку.
Тарталетки на святковий стіл з ікрою
Такі тарталетки на святковий стіл можна приготувати буквально за пару хвилин до приходу гостей: просто, швидко і дуже елегантно.
Інгредієнти: тарталетки; червона ікра; консервований тунець - 160 г; майонез - 60 г; зелена цибуля для прикраси; сіль, перець - за смаком. Приготування З тунця зливаємо масло і поміщаємо м'якоть в блендер, додаємо сіль, перець, трохи майонезу і збиваємо до однорідності. В тарталетки кладемо по столовій ложці тунцового крему, посипаємо подрібненою зеленою цибулею і прикрашаємо чайною ложкою ікри. Ось і все, тарталетки з ікрою готові!
Тарталетки на поленті з куркою Інгредієнти: Для поленти:
полента - 500 г; вершки - 250 мл; перець - 1/2 ч. ложки. Для начинки:
обсмажена курка - 200 г; соус песто - 1/2 ст.; сіль, перець - 1/4 ч. ложки; сушена журавлина - 1/2 ст. Приготування Поленту готуємо згідно інструкції на упаковці. Як тільки каша почне густіти, приправляємо її сіллю, перцем, виливаємо вершки. Виливаємо поленту на лист для випічки, змащену маслом, і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Всі інгредієнти для начинки змішуємо в окремому посуді. Поленту нарізаємо за допомогою чарки на невеликі гуртки, поверх яких викладаємо нашу начинку, зверху прикрашаємо сушеної журавлиною .
Це блюдо стане прекрасною заміною нудним салатів у вафельних кошиках.
Тарталетки з ягодами Закуски в тарталетках до свята не завжди повинні бути солоними. Наприклад, тарталетки з ягодами з поданого нижче рецепта, прекрасно доповнять келих шампанського.
Інгредієнти: сир «Філадельфія» - 400 р; ягідний сироп - 6 ст. ложок; тарталетки; чорниця - 100 г; малина - 100 г; листя м'яти для прикраси; лимонний сік - 2 ч. ложки; цукрова пудра. Приготування Сир збиваємо в блендері зі столовою ложкою цукрової пудри і лимонним соком. Наповнюємо тарталетки сирною масою і викладаємо поверх ягоди малини і чорниці. Прикрашаємо блюдо ягідним сиропом, листочками м'яти і присипаємо цукровою пудрою.