Паніні - страва італійської кухні. Це, по суті, той же закритий бутерброд або сендвіч. У цій статті ми розповімо вам, як самостійно приготувати справжній італійський паніні з різними начинками.
Паніні з куркою - рецепт
Інгредієнти: хліб - 8 шматочків; курячі грудки - 2 шт.; сир чеддер - 4 скибочки; бекон - 8 шматочків; вершкове масло - 2 ст. ложки; майонез, гірчиця - за смаком. Приготування Курячі грудки миємо, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо вздовж на 2 частини. Обсмажуємо на вершковому маслі з двох сторін до рум'яної скоринки приблизно хвилин по 10 з кожної сторони. Коли охолонуть, нарізаємо смужками шириною 1 см На 4 шматочки хліба з одного боку намазуємо гірчицю, викладаємо скибочка бекону, 1/4 частина курки, сир, знову бекон і накриваємо шматочком хліба, змащеного з одного боку майонезом. Так само чинимо і з іншими продуктами, у вас вийде 4 паніні з куркою. Злегка змащуємо вершковим маслом зовнішні сторони хліба. Відправляємо паніні в бутербродницу. Ось і все, можна починати ласувати!
Паніні-гриль з смаженою індичкою і журавлинним соусом
Інгредієнти: чіабатта - 2 скибочки; смажена індичка - 100 г; розм'якшений вершковий крем-сир - 1 ст. ложка; журавлинний соус - 2 ст. ложки; червоний ріпчаста цибуля - 2 гуртка; базилік, орегано, лимонний сік, оливкова олія - за смаком. Приготування В розм'якшений сир додаємо приправи, лимонний сік, трохи оливкової олії, перемішуємо. Один скибочку чіабатти намазуємо сиром, а другий - журавлинним соусом. На сир кладемо цибулю, смажену індичку, знову цибулю і накриваємо другим скибочкою чіабатти. Розігріваємо гриль, викладаємо на нього сендвіч паніні і смажимо по 2 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки. Після чого розрізаємо його навпіл по діагоналі - вийшло 2 паніні-гриль.
Як приготувати паніні з полуницею?
Інгредієнти: скибочки італійського хліба - 8 шт.; копчена індичка - 8 скибочок; сир брі - 220 г; вершкове масло розтоплене - 2 ст. ложки; полуниця - 150 г; базилік свіжий - 8 листків. Приготування З хліба зрізаємо шкірку і нарізаємо його на 4 частини. На кожну скибочку викладаємо шматочок індички, порізану пластинами полуницю, листя базиліка, шматочок сиру брі і знову шматок індички. Накриваємо другим шматочком хліба. Змащуємо основу розтопленим вершковим маслом. Підготовлені паніні відправляємо в бутербродницу на 2-3 хвилини.
Булочки паніні
Замість хліба для приготування сендвічів можна використовувати булочки, приготовані за цим рецептом.
Інгредієнти: борошно - 05 кг; вода - 200 мл; дріжджі - 25 г; молоко - 100 мл; сіль - 5 р; оливкова олія - 50 мл Приготування Молоко нагріваємо до приємного теплого стану, гарячим воно бути не повинно. Розчиняємо в ньому дріжджі і залишаємо хвилин на 5-10 щоб вони набубнявіли. У глибоку миску висипаємо просіяне борошно, виливаємо молоко з дріжджами, додаємо оливкову олію, теплу воду, щіпку солі і замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його серветкою і залишаємо години на 2 за обсягом воно має збільшитися приблизно в 2 рази. Тепер посипаємо борошном робочу поверхню і приступаємо до формування булочок.
Їх можна зробити різної форми: відщипуємо шматочок тіста, розтягуємо його у вигляді трикутника і звертаємо круасаном.
А можна розкачати довгий джгут, згорнути його навпіл і потім скрутити, а ще можна джгут зав'язати вузликом або виліпити кіскою. Загалом, тут все залежить від вашого бажання і фантазії. Тепер викладаємо підготовлені булочки на змащений маслом деко і залишаємо приблизно на годину, щоб вони піднялися. Перед тим, як ставити їх у духовку, зверху злегка притрушиваем борошном. Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин до появи золотистої скоринки.
У нас є й інші варіанти смачних перекусів, наприклад, рецепти сендвічів , найвідомішим з яких є сендвіч з тунцем . Читайте і готуйте!