Вернуться назад Распечатать

Паніні - рецепт

Паніні - рецепт
Паніні - страва італійської кухні. Це, по суті, той же закритий бутерброд або сендвіч. У цій статті ми розповімо вам, як самостійно приготувати справжній італійський паніні з різними начинками.

Паніні з куркою - рецепт


Інгредієнти:

  • хліб - 8 шматочків;

  • курячі грудки - 2 шт.;

  • сир чеддер - 4 скибочки;

  • бекон - 8 шматочків;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • майонез, гірчиця - за смаком.


  • Приготування
    Курячі грудки миємо, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо вздовж на 2 частини. Обсмажуємо на вершковому маслі з двох сторін до рум'яної скоринки приблизно хвилин по 10 з кожної сторони. Коли охолонуть, нарізаємо смужками шириною 1 см На 4 шматочки хліба з одного боку намазуємо гірчицю, викладаємо скибочка бекону, 1/4 частина курки, сир, знову бекон і накриваємо шматочком хліба, змащеного з одного боку майонезом. Так само чинимо і з іншими продуктами, у вас вийде 4 паніні з куркою. Злегка змащуємо вершковим маслом зовнішні сторони хліба. Відправляємо паніні в бутербродницу. Ось і все, можна починати ласувати!

    Паніні-гриль з смаженою індичкою і журавлинним соусом


    Інгредієнти:

  • чіабатта - 2 скибочки;

  • смажена індичка - 100 г;

  • розм'якшений вершковий крем-сир - 1 ст. ложка;

  • журавлинний соус - 2 ст. ложки;

  • червоний ріпчаста цибуля - 2 гуртка;

  • базилік, орегано, лимонний сік, оливкова олія - за смаком.


  • Приготування
    В розм'якшений сир додаємо приправи, лимонний сік, трохи оливкової олії, перемішуємо. Один скибочку чіабатти намазуємо сиром, а другий - журавлинним соусом. На сир кладемо цибулю, смажену індичку, знову цибулю і накриваємо другим скибочкою чіабатти. Розігріваємо гриль, викладаємо на нього сендвіч паніні і смажимо по 2 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки. Після чого розрізаємо його навпіл по діагоналі - вийшло 2 паніні-гриль.

    Як приготувати паніні з полуницею?


    Інгредієнти:

  • скибочки італійського хліба - 8 шт.;

  • копчена індичка - 8 скибочок;

  • сир брі - 220 г;

  • вершкове масло розтоплене - 2 ст. ложки;

  • полуниця - 150 г;

  • базилік свіжий - 8 листків.


  • Приготування
    З хліба зрізаємо шкірку і нарізаємо його на 4 частини. На кожну скибочку викладаємо шматочок індички, порізану пластинами полуницю, листя базиліка, шматочок сиру брі і знову шматок індички. Накриваємо другим шматочком хліба. Змащуємо основу розтопленим вершковим маслом. Підготовлені паніні відправляємо в бутербродницу на 2-3 хвилини.

    Булочки паніні


    Замість хліба для приготування сендвічів можна використовувати булочки, приготовані за цим рецептом.
    Інгредієнти:

  • борошно - 05 кг;

  • вода - 200 мл;

  • дріжджі - 25 г;

  • молоко - 100 мл;

  • сіль - 5 р;

  • оливкова олія - 50 мл


  • Приготування
    Молоко нагріваємо до приємного теплого стану, гарячим воно бути не повинно. Розчиняємо в ньому дріжджі і залишаємо хвилин на 5-10 щоб вони набубнявіли. У глибоку миску висипаємо просіяне борошно, виливаємо молоко з дріжджами, додаємо оливкову олію, теплу воду, щіпку солі і замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його серветкою і залишаємо години на 2 за обсягом воно має збільшитися приблизно в 2 рази. Тепер посипаємо борошном робочу поверхню і приступаємо до формування булочок.
    Їх можна зробити різної форми: відщипуємо шматочок тіста, розтягуємо його у вигляді трикутника і звертаємо круасаном.
    Паніні - рецепт
    А можна розкачати довгий джгут, згорнути його навпіл і потім скрутити, а ще можна джгут зав'язати вузликом або виліпити кіскою. Загалом, тут все залежить від вашого бажання і фантазії. Тепер викладаємо підготовлені булочки на змащений маслом деко і залишаємо приблизно на годину, щоб вони піднялися. Перед тим, як ставити їх у духовку, зверху злегка притрушиваем борошном. Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин до появи золотистої скоринки.
    У нас є й інші варіанти смачних перекусів, наприклад, рецепти сендвічів , найвідомішим з яких є сендвіч з тунцем . Читайте і готуйте!