Гріссіні - італійська випічка, представляє собою хрумкі хлібні палички з пшеничного борошна, приготовані з додаванням сиру, в'ялених томатів, оливок або без них. Зазвичай гріссіні, про рецепти яких ми розповімо трохи нижче, легко зустріти в хлібних кошиках італійських, і не тільки, ресторанів. Вони схожі на наші хлібні палички , але тільки за зовнішнім виглядом. Смак сильно відрізняється.
Гріссіні - хлібні палички з оливками і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 500 г; дріжджі сухі - 25 г; вода - 270 мл; оливкова олія - 2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Для начинки:
маслини (без кісточок) - 10 шт.; сир твердий («Пармезан» або «Грана Падано») - 70 г; базилік сушений - 2 ч. ложки. Приготування Першим ділом замішуємо тісто: у миску з теплою водою, додаємо цукор і дріжджі, повністю розчиняємо. Підсипаємо половину всієї борошна, ретельно перемішуємо, вливаємо олію, перемішуємо ще раз і далі підсипаємо борошно, постійно помішуючи тісто ложкою. Як тільки тісто стане занадто пружним для перемішування ложкою викладаємо його на посипаний борошном стіл і переходимо до ручного замішування. Місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук, але при цьому залишиться м'яким і пружним.
Готове тісто ділимо на 2 частини, кожну з яких розгортаємо в тонкий млинець. На середину викладаємо 3/4 всього тертого твердого сиру і рівномірно розподіляємо по поверхні не доходячи 2-3 см до краю.
Далі складаємо млинець з тесту навпіл, і присипаємо верхню половину залишилися сиром. Тепер приступаємо до замішування, місимо тісто до тих пір, поки сир не розподілиться рівномірно, а після - повторно розкачуємо його в млинець товщиною в 1 см. Нарізаємо його на смужки, шириною близько 1 см і скручуємо джгутом. Викладаємо їх на посипаний борошном деко.
Повторюємо аналогічну процедуру з другою половиною тіста, додавши в неї оливки і базилік.
Палички гріссіні випікаються при 200 градусах 8-10 хвилин або до рум'яного кольору. Хочете продовжити тему італійської кухні, і приготувати ще одну смакоту? Тоді читайте рецепт паніні .