Вернуться назад Распечатать

Гріссіні - рецепт

Гріссіні - рецепт
Гріссіні - італійська випічка, представляє собою хрумкі хлібні палички з пшеничного борошна, приготовані з додаванням сиру, в'ялених томатів, оливок або без них. Зазвичай гріссіні, про рецепти яких ми розповімо трохи нижче, легко зустріти в хлібних кошиках італійських, і не тільки, ресторанів. Вони схожі на наші хлібні палички , але тільки за зовнішнім виглядом. Смак сильно відрізняється.

Гріссіні - хлібні палички з оливками і сиром


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 500 г;

  • дріжджі сухі - 25 г;

  • вода - 270 мл;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Для начинки:

  • маслини (без кісточок) - 10 шт.;

  • сир твердий («Пармезан» або «Грана Падано») - 70 г;

  • базилік сушений - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Першим ділом замішуємо тісто: у миску з теплою водою, додаємо цукор і дріжджі, повністю розчиняємо. Підсипаємо половину всієї борошна, ретельно перемішуємо, вливаємо олію, перемішуємо ще раз і далі підсипаємо борошно, постійно помішуючи тісто ложкою. Як тільки тісто стане занадто пружним для перемішування ложкою викладаємо його на посипаний борошном стіл і переходимо до ручного замішування. Місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук, але при цьому залишиться м'яким і пружним.
    Готове тісто ділимо на 2 частини, кожну з яких розгортаємо в тонкий млинець. На середину викладаємо 3/4 всього тертого твердого сиру і рівномірно розподіляємо по поверхні не доходячи 2-3 см до краю.
    Гріссіні - рецепт
    Далі складаємо млинець з тесту навпіл, і присипаємо верхню половину залишилися сиром. Тепер приступаємо до замішування, місимо тісто до тих пір, поки сир не розподілиться рівномірно, а після - повторно розкачуємо його в млинець товщиною в 1 см. Нарізаємо його на смужки, шириною близько 1 см і скручуємо джгутом. Викладаємо їх на посипаний борошном деко.
    Повторюємо аналогічну процедуру з другою половиною тіста, додавши в неї оливки і базилік.
    Палички гріссіні випікаються при 200 градусах 8-10 хвилин або до рум'яного кольору. Хочете продовжити тему італійської кухні, і приготувати ще одну смакоту? Тоді читайте рецепт паніні .