Туррон

Найстаріший з письязиках рецептів туррона вперше наводиться в іспанській книзі XVI століття «Керівництво для жінок».
В даний час туррон роблять у вигляді невеликих шматків прямокутної або круглої форми. Популярні також невеликі цукерки на основі туррона.
Умовно можна виділити 2 основних типу туррона:
На сьогоднішній день відомо декілька десятків видів або сортів) туррона з додаванням шоколаду, повітряного рису, попкорну, зацукрованих фруктів, праліне, лікерів та інших кондитерських смакоти. Розповімо, як приготувати туррон в домашніх умовах.
Рецепт світлого туррона
Інгредієнти:
Приготування
Прожарюємо мигдаль і розмелюємо-розтираємо до пастоподібного стану.
Збиваємо білки до стану стійкої піни, змішуємо з горіховою пастою і збиваємо ще.
Вершки, мед, цукор і спеції змішаємо в невисокій каструлі, доведемо до кипіння на слабкому вогні і проваримо протягом декількох хвилин. Додамо до медової суміші білково-горіхову пасту, знімемо каструлю з вогню і акуратно перемішуємо протягом близько 10 хвилин. Повернути каструлю на вогонь, трохи підігріємо, після чого перекладаємо масу у форму і ставимо остигати у прохолодне місце.
Після приготування у нас залишилися яєчні жовтки. З жовтками можна приготувати ніжний і смачний шоколадний туррон з горіхами інших видів (наприклад, грецькими та/або, фундук, арахіс).
Склад інгредієнтів приблизно такий же, як і в першому рецепті (див. вище). Горіхи обов'язково треба прожарити, половину можна розмолоти, а другу половину розтерти, тоді туррон буде мати більш цікаву текстуру.
Шоколадний туррон
Приготування
Горіхову пасту збиваємо з жовтками і цукровою пудрою з додаванням какао-порошку (1:1).
Більш крупно розмелені горіхи нагріваємо з медом і вершками на водяній бані. Змішуємо з першої сумішшю, прогріваємо, активно вимішуючи, і розливаємо в дрібні форми (силіконові дуже зручні, їх можна не змащувати). Коли турроновие цукерки застигнуть, їх можна обваляти в суміші цукрової пудри і какао-порошку.

Якщо бажаєте отримати більш твердий туррон, зменшуйте кількість меду і збільшуйте кількість цукру.
Подавайте туррон з кофе, мате, чаєм, гарячим шоколадом. Туррон також хороший зі світлими ігристими винами або міцними спеціальними винами (херес, мадера, портвейн, мускат, вермут). Особливо не захоплюйтеся цим чудовим ласощами, до речі, краще вживати в першій половині дня.
Рекомендуємо добрі рецепти

Козинаки з волоських горіхів
Козинаки - це смачне ласощі грузинської кухні, яке також готують в інших країнах Кавказу до новорічного столу. Їх роблять з насіння соняшника,

Шоколадна глазур - рецепт
Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.

Пиріг з сирними кульками
Не знаєте, який цікавий і смачний десерт приготувати для святкового чаювання? Тоді пропонуємо рецепт створення дивовижного пирога з сирними кульками.

Клафуті з черешнею
Клафуті - це страва французької кухні, яке готується з фруктів. Їх кладуть на дно форми і заливають рідким яєчним тестом, а потім запікають у

Тортілья з картоплею
Тортилья - це смачне блюдо, яке популярне в країнах Латинської Америки і деяких країнах Європи. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудову тортилью з