Квашена капуста з журавлиною на зиму – рецепт
Квашена капуста – неймовірно корисна страва, адже в ній так багато аскорбінової кислоти. Як приготувати квашену капусту з журавлиною, читайте нижче.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 5 кг;
морква – 400 г;
журавлина – 100 г;
сіль – 130 г;
цукор – 30 р.
Приготування
У вимитих головках капусти, знімаємо верхні листочки. Далі кожен качан розрізаємо навпіл уздовж. Тоненько шаткуємо капусту, моркву пропускаємо через терочку. З'єднуємо овочі разом, додаємо цукор і сіль, а потім ретельно перетираємо до виділення соку. Додаємо вимиті ягоди журавлини і перемішуємо. Поміщаємо масу в чисту емальовану ємність, накриваємо тарілкою і поміщаємо на неї грузик. Залишаємо на 3 діб, протягом яких капусту потрібно кілька разів у різних місцях протикати до дна дерев'яною паличкою, щоб гази, що утворюються могли вийти. Після цього квашену капусту з журавлиною на зиму розміщуємо по баночках і ставимо в холод.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 13 кг;
яблука – 100 г;
морква – 100 г;
журавлина – за смаком;
сіль – 30 р.
Приготування
Капусту промиваємо. Верхні листочки видаляємо. Шаткуємо капусту тоненькою соломкою. Очищену моркву і яблука пропускаємо через тертку з великими зубцями. Поміщаємо підготовлені інгредієнти у велику миску, посипаємо сіллю, добре перемішуємо. Викладаємо в емальований каструлю половину підготовленої маси, далі розміщуємо ягоди журавлини, потім знову кладемо капусту. Накриваємо її тарілкою і поставити зверху гніт. Даємо постояти приблизно добу в кімнаті. Піну, що утворюється збираємо ложкою або шумівкою. А щоб усунути гази, капусту в декількох місцях протикаємо дерев'яною паличкою. Приблизно через 3-4 доби капусту з журавлиною і яблуками розкладаємо по скляних банках і зберігати в погребі, на балконі або в холодильнику.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 12 кг;
оцет 9% – 10 ст. ложок;
сіль крупного помелу – 30 г;
цукровий пісок – 90 г;
журавлина – 70 г;
масло рослинне – 100 мл;
вода – 550 мл;
морква – 3 шт.
Приготування
Капусту тоненько шаткуємо, морква пропускаємо через звичайну велику тертку або через тертці для корейської моркви. З'єднуємо овочі, додаємо ягоди журавлини і перемішуємо. Воду доводимо до кипіння, додаємо в неї цукор, сіль, масло і оцет. Як тільки рідина знову закипить, вогонь вимикаємо і заливаємо нею капусту. Зверху накриваємо тарілкою, ставимо на неї банку з водою в якості вантажу. Залишаємо так мінімум на 4-5 годин, а краще – на добу. Після цього смачна квашена капуста буде готова до вживання. А для зберігання розкладаємо її з чистим баночках і відправляємо в холодильник або льох.
Класичний рецепт квашеної капусти з журавлиною
Інгредієнти:
Приготування
У вимитих головках капусти, знімаємо верхні листочки. Далі кожен качан розрізаємо навпіл уздовж. Тоненько шаткуємо капусту, моркву пропускаємо через терочку. З'єднуємо овочі разом, додаємо цукор і сіль, а потім ретельно перетираємо до виділення соку. Додаємо вимиті ягоди журавлини і перемішуємо. Поміщаємо масу в чисту емальовану ємність, накриваємо тарілкою і поміщаємо на неї грузик. Залишаємо на 3 діб, протягом яких капусту потрібно кілька разів у різних місцях протикати до дна дерев'яною паличкою, щоб гази, що утворюються могли вийти. Після цього квашену капусту з журавлиною на зиму розміщуємо по баночках і ставимо в холод.
Квашена капуста з журавлиною і яблуками на зиму - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Капусту промиваємо. Верхні листочки видаляємо. Шаткуємо капусту тоненькою соломкою. Очищену моркву і яблука пропускаємо через тертку з великими зубцями. Поміщаємо підготовлені інгредієнти у велику миску, посипаємо сіллю, добре перемішуємо. Викладаємо в емальований каструлю половину підготовленої маси, далі розміщуємо ягоди журавлини, потім знову кладемо капусту. Накриваємо її тарілкою і поставити зверху гніт. Даємо постояти приблизно добу в кімнаті. Піну, що утворюється збираємо ложкою або шумівкою. А щоб усунути гази, капусту в декількох місцях протикаємо дерев'яною паличкою. Приблизно через 3-4 доби капусту з журавлиною і яблуками розкладаємо по скляних банках і зберігати в погребі, на балконі або в холодильнику.
Квашена капуста з журавлиною швидкого приготування на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Капусту тоненько шаткуємо, морква пропускаємо через звичайну велику тертку або через тертці для корейської моркви. З'єднуємо овочі, додаємо ягоди журавлини і перемішуємо. Воду доводимо до кипіння, додаємо в неї цукор, сіль, масло і оцет. Як тільки рідина знову закипить, вогонь вимикаємо і заливаємо нею капусту. Зверху накриваємо тарілкою, ставимо на неї банку з водою в якості вантажу. Залишаємо так мінімум на 4-5 годин, а краще – на добу. Після цього смачна квашена капуста буде готова до вживання. А для зберігання розкладаємо її з чистим баночках і відправляємо в холодильник або льох.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хрустка квашена капуста - рецепт
Квашена капуста - не тільки чудова закуска на всі випадки життя на вашому столі, але ще і дуже корисний для здоров'я продукт. А хрустка квашена
Квашена капуста - рецепт
Квашена капуста не раз виручала нас в холодну пору, коли хочеться чого-небудь овочевого, але вибір не великий. До того ж, з квашеної капусти можна
Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
Як правильно квасити капусту?
Квашена капуста - частий гість на столах, особливо в зиязикай час. Вона дуже корисна для організму, так і подати її можна практично до будь-якої
Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка