Квашена капуста – неймовірно корисна страва, адже в ній так багато аскорбінової кислоти. Як приготувати квашену капусту з журавлиною, читайте нижче.
Класичний рецепт квашеної капусти з журавлиною
Інгредієнти: білокачанна капуста – 5 кг; морква – 400 г; журавлина – 100 г; сіль – 130 г; цукор – 30 р. Приготування У вимитих головках капусти, знімаємо верхні листочки. Далі кожен качан розрізаємо навпіл уздовж. Тоненько шаткуємо капусту, моркву пропускаємо через терочку. З'єднуємо овочі разом, додаємо цукор і сіль, а потім ретельно перетираємо до виділення соку. Додаємо вимиті ягоди журавлини і перемішуємо. Поміщаємо масу в чисту емальовану ємність, накриваємо тарілкою і поміщаємо на неї грузик. Залишаємо на 3 діб, протягом яких капусту потрібно кілька разів у різних місцях протикати до дна дерев'яною паличкою, щоб гази, що утворюються могли вийти. Після цього квашену капусту з журавлиною на зиму розміщуємо по баночках і ставимо в холод.
Квашена капуста з журавлиною і яблуками на зиму - рецепт
Інгредієнти: білокачанна капуста – 13 кг; яблука – 100 г; морква – 100 г; журавлина – за смаком; сіль – 30 р. Приготування Капусту промиваємо. Верхні листочки видаляємо. Шаткуємо капусту тоненькою соломкою. Очищену моркву і яблука пропускаємо через тертку з великими зубцями. Поміщаємо підготовлені інгредієнти у велику миску, посипаємо сіллю, добре перемішуємо. Викладаємо в емальований каструлю половину підготовленої маси, далі розміщуємо ягоди журавлини, потім знову кладемо капусту. Накриваємо її тарілкою і поставити зверху гніт. Даємо постояти приблизно добу в кімнаті. Піну, що утворюється збираємо ложкою або шумівкою. А щоб усунути гази, капусту в декількох місцях протикаємо дерев'яною паличкою. Приблизно через 3-4 доби капусту з журавлиною і яблуками розкладаємо по скляних банках і зберігати в погребі, на балконі або в холодильнику.
Квашена капуста з журавлиною швидкого приготування на зиму
Інгредієнти: білокачанна капуста – 12 кг; оцет 9% – 10 ст. ложок; сіль крупного помелу – 30 г; цукровий пісок – 90 г; журавлина – 70 г; масло рослинне – 100 мл; вода – 550 мл; морква – 3 шт. Приготування Капусту тоненько шаткуємо, морква пропускаємо через звичайну велику тертку або через тертці для корейської моркви. З'єднуємо овочі, додаємо ягоди журавлини і перемішуємо. Воду доводимо до кипіння, додаємо в неї цукор, сіль, масло і оцет. Як тільки рідина знову закипить, вогонь вимикаємо і заливаємо нею капусту. Зверху накриваємо тарілкою, ставимо на неї банку з водою в якості вантажу. Залишаємо так мінімум на 4-5 годин, а краще – на добу. Після цього смачна квашена капуста буде готова до вживання. А для зберігання розкладаємо її з чистим баночках і відправляємо в холодильник або льох.