Квашена капуста - рецепт

Квашена капуста з буряком - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Капусту чистимо, знімаючи пошкоджені листки, потім миємо та ріжемо качан навпіл. Тепер кожну половину розрізаємо вздовж на 5 частин, які в свою чергу ріжемо квадратиками. Буряк очищаємо і нарізаємо тонкими пластинами. З'єднуємо капусту і буряк.
Робимо маринад: кип'ятимо воду, кидаємо в неї спеції, сіль і цукор. На слабкому вогні кип'ятимо маринад 10 хвилин на малому вогні, а потім вливаємо оцет і проварюємо ще приблизно 1 хвилину. Капусту з буряком поміщаємо в банки і заливаємо підготовленим маринадом. Залишаємо капусту з буряком при кімнатній температурі дня на 3-4. А після цього вона вже буде готова.
Рецепт квашеної капусти в розсолі
Інгредієнти:
Приготування
Сіль і цукор розчиняємо у воді. Вона повинна бути кип'яченою і охолодженою до кімнатної температури. Капусту шаткуємо. Моркву чистимо й також подрібнюємо за допомогою великої терки. Потім овочі з'єднуємо і перемішуємо. Тепер перекладаємо підготовлені овочі в банки, злегка утрамбовуємо. Між шарами овочів укладаємо лаврові листочки. Вливаємо в банки розсіл, щоб капуста була повністю покрита. Прикриваємо банку кришкою (не щільно, можна просто покласти кришку зверху) або марлею, згорнутого в кілька шарів. Ставимо банку з капустою в глибоку миску або каструльку, щоб збільшується в процесі шумування розсіл не виливався на стіл.
Залишаємо капусту при кімнатній температурі на 3 доби.
Оптимальна температура в приміщенні для заквашування капусти близько 20°с. Якщо температура буде вище, то процес бродіння піде швидше, і капуста заквасится раніше і вже через 2 дні буде готова.
Найпростіший рецепт квашеної капусти
Інгредієнти:
Приготування
Капусту очистити від пошкоджених листків, моєму і шаткуємо. Моркву тремо на тертці - можна просто на звичайній великої, а можна використовувати терку для моркви по-корейськи . Складаємо моркву і капусту в одну велику миску або каструлю і перемішуємо. Тепер посипаємо овочеву суміш сіллю. Її потрібно взяти на свій смак стільки, щоб було смачно, але не пересолене. Додаємо перець горошком і лавровий лист, акуратно знову все перемішуємо. Тепер кладемо капусту в чисту банку

Даний рецепт смачної квашеної капусти можна злегка видозмінити - в капусту можна додати журавлину або яблука. Вийде дуже смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти

Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж

Капуста з буряком на зиму
Квашена капуста з буряком - чудова заготівля на зиму, а головне корисна. І ми пропонуємо вам кілька рецептів цієї оригінальної закуски. Читаємо наші

Як правильно квасити капусту?
Квашена капуста - частий гість на столах, особливо в зиязикай час. Вона дуже корисна для організму, так і подати її можна практично до будь-якої

Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний

Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних

Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка