Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Квашена капуста - рецепт

Квашена капуста - рецепт

17-03-2015, 21:12
1 193
Квашена капуста - рецепт
Квашена капуста - продукт надзвичайно корисний і багатий вітамінами, особливо вітаміном С. Це блюдо підвищує імунітет і стресостійкість організму, зміцнює серце і знижує рівень холестирина, а також її вживання особливо корисно чоловікам - квашена капуста благотворно позначається на потенції. Кілька цікавих рецептів приготування квашеної капусти чекають вас нижче.

Квашена капуста з буряком - рецепт


Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 3 кг;

  • буряк - 1 кг;

  • кип'ячена вода - 1 літр;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • цукор - 1 склянка;

  • оцет - 1 склянка;

  • чорний перець горошком - 7 шт.;

  • запашний перець горошком - 5 шт.;

  • сіль кам'яна - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Капусту чистимо, знімаючи пошкоджені листки, потім миємо та ріжемо качан навпіл. Тепер кожну половину розрізаємо вздовж на 5 частин, які в свою чергу ріжемо квадратиками. Буряк очищаємо і нарізаємо тонкими пластинами. З'єднуємо капусту і буряк.
    Робимо маринад: кип'ятимо воду, кидаємо в неї спеції, сіль і цукор. На слабкому вогні кип'ятимо маринад 10 хвилин на малому вогні, а потім вливаємо оцет і проварюємо ще приблизно 1 хвилину. Капусту з буряком поміщаємо в банки і заливаємо підготовленим маринадом. Залишаємо капусту з буряком при кімнатній температурі дня на 3-4. А після цього вона вже буде готова.

    Рецепт квашеної капусти в розсолі


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста пізніх сортів - 25 кг;

  • морква - 400 г;

  • лавровий лист - 4 шт.;

  • вода - 15 л;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Сіль і цукор розчиняємо у воді. Вона повинна бути кип'яченою і охолодженою до кімнатної температури. Капусту шаткуємо. Моркву чистимо й також подрібнюємо за допомогою великої терки. Потім овочі з'єднуємо і перемішуємо. Тепер перекладаємо підготовлені овочі в банки, злегка утрамбовуємо. Між шарами овочів укладаємо лаврові листочки. Вливаємо в банки розсіл, щоб капуста була повністю покрита. Прикриваємо банку кришкою (не щільно, можна просто покласти кришку зверху) або марлею, згорнутого в кілька шарів. Ставимо банку з капустою в глибоку миску або каструльку, щоб збільшується в процесі шумування розсіл не виливався на стіл.
    Залишаємо капусту при кімнатній температурі на 3 доби.
    Оптимальна температура в приміщенні для заквашування капусти близько 20°с. Якщо температура буде вище, то процес бродіння піде швидше, і капуста заквасится раніше і вже через 2 дні буде готова.

    Найпростіший рецепт квашеної капусти


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 3 кг;

  • велика морква - 1 шт.;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • чорний перець горошком - 10 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Капусту очистити від пошкоджених листків, моєму і шаткуємо. Моркву тремо на тертці - можна просто на звичайній великої, а можна використовувати терку для моркви по-корейськи . Складаємо моркву і капусту в одну велику миску або каструлю і перемішуємо. Тепер посипаємо овочеву суміш сіллю. Її потрібно взяти на свій смак стільки, щоб було смачно, але не пересолене. Додаємо перець горошком і лавровий лист, акуратно знову все перемішуємо. Тепер кладемо капусту в чисту банку
    Квашена капуста - рецепт
    і гарненько утрамбовуємо. Важливо, щоб капуста пустила сік і була повністю покрита. Щоб виділяється в процесі бродіння сік не виливався на стіл, банку з капустою краще поставити в якусь ємність. А тепер важливий момент - з капусти потрібно випускати повітря. Для цього 3-4 рази в день потрібно протикати капусту чимось довгим - це може бути ножа або довга паличка. Якщо не проводити такої процедури, капуста, звичайно, теж вийде, але вона буде з характерною гіркуватістю. Приблизно через 3 доби розсіл світлішою і спаде - капуста буде готова!
    Даний рецепт смачної квашеної капусти можна злегка видозмінити - в капусту можна додати журавлину або яблука. Вийде дуже смачно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Капуста з хроном на зиму
    Капуста з хроном на зиму
    Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
    Капуста з буряком на зиму
    Капуста з буряком на зиму
    Квашена капуста з буряком - чудова заготівля на зиму, а головне корисна. І ми пропонуємо вам кілька рецептів цієї оригінальної закуски. Читаємо наші
    Як правильно квасити капусту?
    Як правильно квасити капусту?
    Квашена капуста - частий гість на столах, особливо в зиязикай час. Вона дуже корисна для організму, так і подати її можна практично до будь-якої
    Квашена капуста з журавлиною
    Квашена капуста з журавлиною
    Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
    Маринована капуста з буряком
    Маринована капуста з буряком
    Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка