Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно квасити капусту?

Як правильно квасити капусту?

16-03-2015, 10:57
2 126
Як правильно квасити капусту?
Квашена капуста - одне з улюблених страв у кожній родині, особливо взимку. Часто ми задаємося питанням: як зробити квашену капусту? Багато хто думає, що для цього знадобиться бочка або корито, але, напевно, у кожної господині є велика каструля - ось вона-то відмінно підійде.
Обов'язково тонко шинкуйте капусту - від цього він тільки виграє, і ретельно перетріть з сіллю - тут вам не завадять чоловічі руки.

Скільки квасити капусту?


При приготуванні квашеної капусти за традиційним рецептом, час на бродіння становить 3-5 днів у теплому приміщенні, потім капусту виставляють на холод. Якщо хочеться покуштувати швидку квашену капусту, то спробуйте рецепт з гарячим маринадом. У цьому випадку капуста буде готова до вживання через кілька годин.

Як приготувати квашену капусту?


Рецепт квашеної капусти дуже легкий і швидкий. Раджу вам придбати шатківницю, в господарстві річ завжди стане в нагоді, і не тільки для приготування квашеної капусти, а для нарізки будь-яких інших овочів.
Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 15 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 30 р.



  • Приготування
    Капусту і моркву нашаткуйте або наріжте дрібною соломкою. Перетріть з сіллю, додайте цукор. Складіть в каструлю, краще всього емальований, і поставте під гніт на 5 днів. Щодня протикайте в декількох місцях ножем або дерев'яною паличкою, щоб виходили скупчуються гази і знімайте зверху піну, яку виділяють бактерії. Тримати каструлю необхідно в теплому місці, щоб прискорити процес бродіння. Через п'ять днів капуста повинна вийти кисло-солодка і ніжна. Перед подачею на стіл заправте рослинним маслом і дрібно нарізаною зеленою цибулею.

    Квашена капуста з яблуками


    Традиційно до капусти йдуть різні добавки: морква, журавлина, яблука, буряк. Ви можете зробити квашену капусту з яблуками, додавши при засолюванні 3-4 яблука з розрахунку на 15 кг капусти. Яблука треба буде попередньо помити і, очистивши від насіння, нарізати скибочками. Капуста вийде солодкуватою і сподобається не тільки дорослим, але й дітям.

    Квашена капуста з буряком


    При додаванні буряків до квашеної капусти, ви отримаєте дуже красивий салат ніжно-рожевого кольору. А якщо додасте часник, то порадуєте сім'ю гострої і пікантною закускою.
    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 3 кг;

  • буряк - 1 кг;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • вода кипяченная - 1 л;

  • перець чорний горошком - 5 шт.;

  • оцет - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • лавровий лист - 3 шт.


  • Приготування
    Капусту очистити від пошкоджених листків і нарізаємо квадратиками. Буряк очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими пластинами. Перемішуємо капусту з буряком і готуємо маринад:
    Як правильно квасити капусту?
    один літр води нагріваємо в каструлі, даємо закипіти і додаємо чорний перець, сіль, цукор, лавровий лист. Кип'ятити на маленькому вогні близько 10 хвилин. Потім додаємо оцет і кип'ятимо ще одну хвилину. Заливаємо капусту з буряком маринадом, перемішуємо, ставимо під гніт. Вистоюємо в теплому місці 3-4 дні, потім перекладаємо в бутлі і відправляємо в холодильник. Подавати до столу можна як салат, попередньо заправивши олією.
    Як бачите, приготувати квашену капусту нескладно, трохи терпіння і на вашому столі взимку з'являться вітаміни, якими так багата ця страва. Користь від квашеної капусти величезна: вона володіє зміцнюючою і протизапальними властивостями, містить вітамін С, В, калій, цинк, залізо, молочну кислоту. Крім того, квашена капуста - низькокалорійне блюдо, так і використовувати її ви можете в косметологічних цілях, якщо зробите маску для обличчя.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Квашена капуста - рецепт
    Квашена капуста - рецепт
    Квашена капуста не раз виручала нас в холодну пору, коли хочеться чого-небудь овочевого, але вибір не великий. До того ж, з квашеної капусти можна
    Капуста з хроном на зиму
    Капуста з хроном на зиму
    Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
    Квашена капуста з журавлиною
    Квашена капуста з журавлиною
    Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
    Маринована капуста з буряком
    Маринована капуста з буряком
    Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
    Капуста по-вірменськи
    Капуста по-вірменськи
    Якщо ви любитель чого-небудь гостренького і солоненького, тоді рецепти з нашої статті для вас. Пропонуємо вам зробити чудову квашену капусту
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка