Хрустка квашена капуста - рецепт
Іноді так хочеться поласувати квашеною капусткою ! Звичайно, її можна купити на базарі, а можна зробити самостійно і порадувати гостей оригінальної закускою. З неї також готуються різні салати, перші і другі страви. Така капуста дуже корисна для здоров'я, адже вона нормалізує кишкову мікрофлору і в ній містяться вітаміни. Пропонуємо вам кілька простих рецептів приготування смачної хрусткою квашеної капусти.
Інгредієнти:
капуста білокачанна– 2 кг;
морква – 2 шт.;
лавровий лист – 3 шт.
Для розсолу:
сіль велика – 2 ст. ложки;
вода фільтрована – 15 л;
цукор – 2 ст. ложки.
Приготування
Для приготування хрусткої квашеної капусти давайте спочатку зробимо розсіл, розчинивши в тепленькій воді сіль та цукровий пісок. Потім очищаємо від верхніх листочків капусту, розрізаємо її на кілька частин і шаткуємо ножем. Морква обробляємо, натираємо на терочке і з'єднуємо з капустою. Отриману овочеву масу перекладаємо в чисту банку, трохи утрамбовуючи руками. Між шарами кладемо кілька лаврових листочків і кидаємо перець горошком. Після цього наливаємо розсіл, щоб він повністю покрив капусту. Далі банку, накриваємо кришкою і ставимо в глибоку тарілку. Лишаємо в такому вигляді приблизно на кілька днів і періодично протикаємо квашену хрустку капусту в розсолі дерев'яною шпажкою до самого дна, щоб випаровувався газ. Час приготування залежить від температури, і чим вона вища, тим швидше буде готова закуска. Потім ставимо його в холодильник і використовуємо для приготування салатів або просто заправляємо маслом і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 1 вилок;
морква – 1 шт.;
спеції;
яблуко – 1 шт.
Приготування
Як зробити квашену капусту хрустке? Отже, беремо великий качан, зрізаємо з нього качан, знімаємо верхні листочки, капусту промиваємо, розрізаємо вздовж на 4 частини і дрібно шаткуємо кожну гострим ножем. Потім пересипаємо її крупною сіллю і злегка розминаємо руками. Моркву чистимо, ріжемо соломкою і змішати з капустою. Додаємо за бажанням кмин, насіння кропу, перець горошком, подрібнене яблуко і журавлину. Заздалегідь готуємо банку: промиваємо її, стерилізуємо і обсушуємо. Потім викладаємо підготовлені овочі, злегка приминаючи кожен шар. Зверху капуста повинна повністю покритися соком, що виділився, а якщо його недостатньо, то доливаємо трохи охолодженої кип'яченої води і насипаємо щіпку солі. Накриваємо банку марлею і ставимо її в глибоку тарілку. Тримаємо капусту 4 дні при кімнатній температурі, знімаючи кожен день зверху утворилася пінку і протикаючи овочі наскрізь дерев'яною шпажкою, щоб виходили гази. Якщо цього не робити, то капуста вийде гіркувата на смак і буде мати неприємний запах. Пробуємо закуску кожен день і, як тільки вона придбає приємний смак, виносимо її на холод.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 2 кг;
морква – 2 шт.;
цукор – 1 ст.;
сіль – 2 ст. ложки;
оцет 9 % – 1 ст.;
вода – 1 л;
гвоздика – за смаком;
коріандр – за смаком.
Приготування
Капусту очистити від пошкоджених листків, розрізаємо на частини і дрібно шаткуємо ножем. Морква обробляємо, промиваємо, подрібнюємо на терочке і змішуємо з капустою. Приправляємо овочі спеціями за смаком, добре розминаємо руками і перекладаємо в чисту трилітрову банку, злегка притискаючи кожен шар. Тепер давайте приготуємо заправку: наливаємо в ковшичек воду, додаємо сіль, цукор, вливаємо столовий оцет і доводимо до закипання. Тепер обережно виливаємо гарячий розсіл в капусту і залишаємо настоюватися при кімнатній температурі на добу. Зранку ставимо банку в холодильник і до вечора смачна хрустка квашена капуста готова!
Рецепт хрусткою квашеної капусти
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Для приготування хрусткої квашеної капусти давайте спочатку зробимо розсіл, розчинивши в тепленькій воді сіль та цукровий пісок. Потім очищаємо від верхніх листочків капусту, розрізаємо її на кілька частин і шаткуємо ножем. Морква обробляємо, натираємо на терочке і з'єднуємо з капустою. Отриману овочеву масу перекладаємо в чисту банку, трохи утрамбовуючи руками. Між шарами кладемо кілька лаврових листочків і кидаємо перець горошком. Після цього наливаємо розсіл, щоб він повністю покрив капусту. Далі банку, накриваємо кришкою і ставимо в глибоку тарілку. Лишаємо в такому вигляді приблизно на кілька днів і періодично протикаємо квашену хрустку капусту в розсолі дерев'яною шпажкою до самого дна, щоб випаровувався газ. Час приготування залежить від температури, і чим вона вища, тим швидше буде готова закуска. Потім ставимо його в холодильник і використовуємо для приготування салатів або просто заправляємо маслом і подаємо на стіл.
Квашена хрустка капуста швидкого приготування
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити квашену капусту хрустке? Отже, беремо великий качан, зрізаємо з нього качан, знімаємо верхні листочки, капусту промиваємо, розрізаємо вздовж на 4 частини і дрібно шаткуємо кожну гострим ножем. Потім пересипаємо її крупною сіллю і злегка розминаємо руками. Моркву чистимо, ріжемо соломкою і змішати з капустою. Додаємо за бажанням кмин, насіння кропу, перець горошком, подрібнене яблуко і журавлину. Заздалегідь готуємо банку: промиваємо її, стерилізуємо і обсушуємо. Потім викладаємо підготовлені овочі, злегка приминаючи кожен шар. Зверху капуста повинна повністю покритися соком, що виділився, а якщо його недостатньо, то доливаємо трохи охолодженої кип'яченої води і насипаємо щіпку солі. Накриваємо банку марлею і ставимо її в глибоку тарілку. Тримаємо капусту 4 дні при кімнатній температурі, знімаючи кожен день зверху утворилася пінку і протикаючи овочі наскрізь дерев'яною шпажкою, щоб виходили гази. Якщо цього не робити, то капуста вийде гіркувата на смак і буде мати неприємний запах. Пробуємо закуску кожен день і, як тільки вона придбає приємний смак, виносимо її на холод.
Квашена хрустка капуста на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Капусту очистити від пошкоджених листків, розрізаємо на частини і дрібно шаткуємо ножем. Морква обробляємо, промиваємо, подрібнюємо на терочке і змішуємо з капустою. Приправляємо овочі спеціями за смаком, добре розминаємо руками і перекладаємо в чисту трилітрову банку, злегка притискаючи кожен шар. Тепер давайте приготуємо заправку: наливаємо в ковшичек воду, додаємо сіль, цукор, вливаємо столовий оцет і доводимо до закипання. Тепер обережно виливаємо гарячий розсіл в капусту і залишаємо настоюватися при кімнатній температурі на добу. Зранку ставимо банку в холодильник і до вечора смачна хрустка квашена капуста готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Квашена капуста - рецепт
Квашена капуста не раз виручала нас в холодну пору, коли хочеться чого-небудь овочевого, але вибір не великий. До того ж, з квашеної капусти можна
Квашена капуста швидкого приготування
Зазвичай процедура приготування квашеної капусти займає не один день, і не у всіх вистачає терпіння так довго чекати. На виручку приходить рецепт
Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
Капуста по-вірменськи
Якщо ви любитель чого-небудь гостренького і солоненького, тоді рецепти з нашої статті для вас. Пропонуємо вам зробити чудову квашену капусту
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка