Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Квашена капуста швидкого приготування

Квашена капуста швидкого приготування

17-03-2015, 21:12
1 197
Квашена капуста швидкого приготування
Квашена капуста по класичному рецепту, відрізняється досить тривалим часом приготування, а тому не дивно, що незабаром після знайомства з автентичною рецептурою, на її зміну прийшли десятки експрес-рецептів, які дозволяють готувати улюблене соління протягом декількох годин, а не днів, та ще й уникаючи неприємного аромату, який зазвичай супроводжує закваску капусти. Рецепти смачною квашеної капусти швидкого приготування зібрані далі.

Рецепт квашеної капусти швидкого приготування з пивом


Секрет приготування німецької кислої капусти полягає в короткій термобработке. Так, капуста швидше розм'якне і вбере в себе маринад. Ну, а маринад для класичного німецького рецепту просто не може обійтися без пива.
Інгредієнти:

  • рослинна олія - 30 мл;

  • з авойская капуста - 1 невелика головка;

  • світле пиво - 210 мл;

  • зернова гірчиця - 20 р;

  • оцет - 60 мл;

  • цукор - 30 р.


  • Приготування
    У жаровню наливаємо масло і тушкуємо в нього нашатковану капусту протягом пари хвилин, щоб молоді капустяне листя злегка зів'яли. У мисці змішуємо оцет з цукром і пивом, додаємо гірчицю і заливаємо цією сумішшю капусту. Включаємо сильний вогонь і чекаємо, коли рідина випарується наполовину. Після, даємо капусті злегка охолодитися, розкладаємо по банках і залишаємо повністю охолонути.

    Хрустка квашена капуста швидкого приготування


    Як ми вже помітили раннє - секрет швидкого приготування квашеної капусти полягає у впливі високих температур, але якщо перший рецепт не припав вам до смаку, склад інгредієнтів і технологію можна замінити трохи більш звичною.
    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 14 кг;

  • морква - 200 г;

  • сіль - 40 г;

  • цукор - 140 г;

  • оцет столовий - 240 мл;

  • чорний перець горошком;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Даний швидкий спосіб приготування квашеної капусти полягає в наступному: капусту дрібно шаткуємо і змішати з натертою морквою. Розминаємо овочі руками, не соромлячись притискати що є сили. Утрамбовуємо капусту в банку. У сотейник наливаємо літр води і додаємо до неї склянку оцту, цукор, сіль, перець і листя лавра. Доводимо маринад до кипіння і відразу ж заливаємо їм вміст банки. Через пару годин вже можна буде пробувати, квашена капуста швидкого приготування вийде солодка і смачна, але якщо ви захочете отримати продукт максимально наближений до смаку до оригіналу, то залиште капусту кваситься на добу при кімнатній температурі.

    Червона капуста квашена швидкого приготування


    Готуючи червону квашену капусту, разом з самою капустою безпосередньо до складу інгредієнтів можна додати одну натерту буряк. Завдяки наявності буряків, забарвлення готового соління стане ще яскравіше, а смак - солодше. Важливу роль відіграє і спосіб нарізки, так, капуста квашена швидкого приготування, нарізана великими шматочками, готується значно довше, ніж нашаткована.
    Інгредієнти:

  • капуста - 12 кг;

  • сіль - 30 г;

  • цукор - 60 г;

  • оцет - 200 мл;

  • журавлина - 50 г;

  • чорний перець горошком - 3 г;

  • гвоздика - 7 бутонів;

  • листя лавра - 4 шт.;

  • вода - 800 мл
  • Квашена капуста швидкого приготування


    Приготування
    Шаткуємо капусту і добре розминаємо її руками, посипавши нарізані листя сумішшю солі і цукру, які будуть діяти в якості абразиву. Обережно змішуємо капусту з ягодами, щоб останні не полопалися, і укладаємо в банки. Змішуємо воду з оцтом, додаємо прянощі і доводимо рідину до закипання. Заливаємо маринадом капусту і накриваємо кришкою. Через 6 годин капусту вже можна буде пробувати, але якщо ви хочете витримати її довше, щоб зробити трохи більше кислуватою і м'якою, можете продовжити заквашування аж до 3 днів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована квашена капуста з м'ясом
    Тушкована квашена капуста з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом дуже популярна в Західній Європі, де її зазвичай подають з пивом і хлібом. У нашій країні це блюдо теж припало до смаку
    Квашена капуста - рецепт
    Квашена капуста - рецепт
    Квашена капуста не раз виручала нас в холодну пору, коли хочеться чого-небудь овочевого, але вибір не великий. До того ж, з квашеної капусти можна
    Капуста з хроном на зиму
    Капуста з хроном на зиму
    Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
    Як правильно квасити капусту?
    Як правильно квасити капусту?
    Квашена капуста - частий гість на столах, особливо в зиязикай час. Вона дуже корисна для організму, так і подати її можна практично до будь-якої
    Квашена капуста з журавлиною
    Квашена капуста з журавлиною
    Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка