Тушкована квашена капуста з м'ясом
Страви з квашеної капусти прийшли до нас з північно-західної кулінарії. Ситні страви на овочевій основі часто доповнювали різним м'ясом і подавали на стіл з хлібом і пивом. Справжня ситна чоловіча їжа. Хочете спробувати? Тоді пустіть в хід наші прості і смачні рецепти.
Інгредієнти:
свіжа капуста - 600 г;
квашена капуста - 600 г;
білий цибуля - 120 г;
сушені білі гриби - 15 г;
курятина - 730 г;
чорнослив - 10 шт.;
бекон - 55 г;
червоне вино - 120 мл;
лист лавра;
ягоди ялівцю - 3 шт.
Приготування
Свіжу капусту шаткуємо і прямо руками розминаємо її разом з квашеної, щоб розм'якшити листя. Перекладаємо капустяний мікс в жаровню і заливаємо водою врівень з капустою. Кладемо до овочів лавр і ялівець, ставимо посуд на вогонь і залишаємо тушкуватися близько півтора годин.
Чорнослив і гриби запарюємо на півгодини окремо один від одного.
На сковороді обсмажуємо скибочки бекону чекаючи моменту, коли весь жир витопиться. Шматочки бекону перекладаємо на тарілку, а на смальці пасеруємо цибулю з грибами і чорносливом. Через 3-4 хвилини обжарювання на сковороду кладемо курятину. В рамках даного рецепту ви можете використовувати будь-яку частину пташиної тушки, лише б вона була нарізана шматочками, так як тушкована квашена капуста з фаршем може вийти сухуватою. Так чи інакше, коли кура схопиться її можна приправити, змішати з відкладеним беконом і додати до капусти. Через годину блюдо буде готово.
Для даного рецепту також можна вибирати будь-яку частину туші: любителі наваристого бульйону віддадуть перевагу тушкованою квашеною капусти з реберцями, в той час як прихильники м'яса полюблять традиційний варіант рецепта.
Інгредієнти:
квашена капуста - 500 г;
жирна яловичина 450 г;
білий цибуля - 120 г;
морква - 120 г;
томатна паста - 24 м;
листя лавра - 4 шт.
Приготування
Квашену капусту отживаем від надлишків соку і кладемо в жаровню разом з кружечками моркви і листям лавра. Додаємо до капусти воду так, щоб її кількість дорівнювала приблизно половині всього вмісту посуду. Ставимо жаровню на вогонь і тушкуємо капусту 20 хвилин, накривши кришкою.
Окремо пасеруємо цибулю і з'єднуємо його з нарізаного яловичиною. 10 хвилин буде достатньо для того, щоб шматочки м'яса схопилися не втративши своєї соковитості. Після, додаємо яловичину до капусти, кладемо томатну пасту і продовжуємо гасіння ще 25 хвилин. Не забудьте про прянощі.
Подавати бігос годиться з картоплею або хлібом, не випустивши з уваги і свіжу зелень.
Інгредієнти:
квашена капуста - 500 г;
натуральна ковбаса з свинини - 300 г;
картопля - 100 г;
білий цибулю - 90 г;
часник - 3 зубчики;
лист лавра;
пучку солодкої паприки;
кмин - 3 г;
вода - 1 л;
сметана для подачі.
Приготування
Капусту віджимаємо від соку, але не виливаємо його в майбутньому капустяний сік допоможе нам відрегулювати кислоту страви за смаком. Віджату капусту заливаємо водою і відставляємо в сторону.
Розігріваємо олію і пасеруємо на ньому кубики картоплі з цибулею поки ті стануть золотисто-коричневими. До овочів додаємо часник і нарізану великими кільцями натуральну ковбасу. Коли ковбаса також стане рум'яною, зливаємо надлишки жиру і додаємо лавр з кмином. Через 2 хвилини кладемо паприку і заливаємо все водою.
Попередньо замочену капусту повторно віджимаємо і кладемо в казан з ковбасою. Накриваємо посуд кришкою і тушкуємо капусту 45 хвилин. Перед подачею свинина тушкована з квашеною капустою повинна постояти хвилин 15. Подаємо зі сметаною.
Квашена капуста тушкована з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Свіжу капусту шаткуємо і прямо руками розминаємо її разом з квашеної, щоб розм'якшити листя. Перекладаємо капустяний мікс в жаровню і заливаємо водою врівень з капустою. Кладемо до овочів лавр і ялівець, ставимо посуд на вогонь і залишаємо тушкуватися близько півтора годин.
Чорнослив і гриби запарюємо на півгодини окремо один від одного.
На сковороді обсмажуємо скибочки бекону чекаючи моменту, коли весь жир витопиться. Шматочки бекону перекладаємо на тарілку, а на смальці пасеруємо цибулю з грибами і чорносливом. Через 3-4 хвилини обжарювання на сковороду кладемо курятину. В рамках даного рецепту ви можете використовувати будь-яку частину пташиної тушки, лише б вона була нарізана шматочками, так як тушкована квашена капуста з фаршем може вийти сухуватою. Так чи інакше, коли кура схопиться її можна приправити, змішати з відкладеним беконом і додати до капусти. Через годину блюдо буде готово.
Страви з тушкованої капусти квашеної: бігос з яловичиною
Для даного рецепту також можна вибирати будь-яку частину туші: любителі наваристого бульйону віддадуть перевагу тушкованою квашеною капусти з реберцями, в той час як прихильники м'яса полюблять традиційний варіант рецепта.
Інгредієнти:
Приготування
Квашену капусту отживаем від надлишків соку і кладемо в жаровню разом з кружечками моркви і листям лавра. Додаємо до капусти воду так, щоб її кількість дорівнювала приблизно половині всього вмісту посуду. Ставимо жаровню на вогонь і тушкуємо капусту 20 хвилин, накривши кришкою.
Окремо пасеруємо цибулю і з'єднуємо його з нарізаного яловичиною. 10 хвилин буде достатньо для того, щоб шматочки м'яса схопилися не втративши своєї соковитості. Після, додаємо яловичину до капусти, кладемо томатну пасту і продовжуємо гасіння ще 25 хвилин. Не забудьте про прянощі.
Подавати бігос годиться з картоплею або хлібом, не випустивши з уваги і свіжу зелень.
Тушкована квашена капуста зі свининою
Інгредієнти:
Приготування
Капусту віджимаємо від соку, але не виливаємо його в майбутньому капустяний сік допоможе нам відрегулювати кислоту страви за смаком. Віджату капусту заливаємо водою і відставляємо в сторону.
Розігріваємо олію і пасеруємо на ньому кубики картоплі з цибулею поки ті стануть золотисто-коричневими. До овочів додаємо часник і нарізану великими кільцями натуральну ковбасу. Коли ковбаса також стане рум'яною, зливаємо надлишки жиру і додаємо лавр з кмином. Через 2 хвилини кладемо паприку і заливаємо все водою.
Попередньо замочену капусту повторно віджимаємо і кладемо в казан з ковбасою. Накриваємо посуд кришкою і тушкуємо капусту 45 хвилин. Перед подачею свинина тушкована з квашеною капустою повинна постояти хвилин 15. Подаємо зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
Тушкована капуста зі свининою
Тушкована капуста зі свининою - знайоме і смачне блюдо з дитинства. Чудово підходить для ситного обіду або вечері, і головне її приготувати досить
Квашена капуста швидкого приготування
Зазвичай процедура приготування квашеної капусти займає не один день, і не у всіх вистачає терпіння так довго чекати. На виручку приходить рецепт
Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
Тушкована капуста по-німецьки
Всі ми любимо тушковану капусту - це дивовижно смачне і корисне блюдо. І сьогодні ми розповімо про те, як її приготувати по-німецьки. Давайте
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка