Тушкована капуста по-німецьки
Так склалося, що багато з традиційних страв повністю асоційовані з цілої кухнею народу. Подібні стереотипи закріпилися і за німцями, кухня яких, на думку багатьох, побудована на ковбасках і тушкованої капусти. Тим не менш, залишити цю страву без уваги теж складно, тому ми і вирішили розібратися з тим, як приготувати капусту по-німецьки.
Інгредієнти:
квашена капуста - 500 г;
яблуко - 1 шт.;
яблучний сік - 100 мл;
сливи - 50 г;
жир або масло - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.
Приготування
2/3 капусти кладемо в каструлю. Ріпчасту цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями. Сливи з яблуками моєму, очищаємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою.
Розігріваємо в жаровні жир або олію і обсмажуємо на ньому спочатку капусту, потім сливи та яблука. В самому кінці можете доповнити блюдо ягодами ялівцю. Обсмажуємо все разом хвилин 10 а потім заливаємо яблучним соком і тушкуємо до повної готовності, тобто м'якості капусти. Готову страву перемішуємо з тієї третю капусти, яку ми відклали спочатку.
Подаємо капусту до м'яса, сосисок, або гострим м'ясних страв, так як вона прекрасно балансує яскравий смак.
Інгредієнти:
квашена капуста - 400 г;
свинина - 300 г;
чорнослив - 50 г;
білі гриби - 300 г (можна сушені - 100 г);
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
рослинна олія;
цукор - 1/2 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Квашену капусту віджимаємо від надлишків соку і, при необхідності, якщо капуста порубаний грубо, додатково подрібнюємо її. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю, терту моркву, подрібнені білі гриби і, власне, саму капусту. Під час приготування посипаємо овочі цукром.
Свинину миємо й нарізаємо великими смужками. Обсмажуємо м'ясо на добре розігрітій сковороді до повної готовності. З'єднуємо м'ясо і овочі і тушкуємо їх в невеликій кількості води 15-20 хвилин, до повного її випарювання. В кінці приготування додаємо чорнослив і часник і продовжуємо тушкувати все протягом години. Готове блюдо викладаємо в глибоку тарілку і посипаємо подрібненою зеленню.
Ніжна свинина з солодкуватою капустою по-німецьки, прекрасно підійде до пляшки прохолодного пива або чарці міцної настойки.
Рецепт квашеної капусти, тушкованою по-німецьки
Інгредієнти:
Приготування
2/3 капусти кладемо в каструлю. Ріпчасту цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями. Сливи з яблуками моєму, очищаємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою.
Розігріваємо в жаровні жир або олію і обсмажуємо на ньому спочатку капусту, потім сливи та яблука. В самому кінці можете доповнити блюдо ягодами ялівцю. Обсмажуємо все разом хвилин 10 а потім заливаємо яблучним соком і тушкуємо до повної готовності, тобто м'якості капусти. Готову страву перемішуємо з тієї третю капусти, яку ми відклали спочатку.
Подаємо капусту до м'яса, сосисок, або гострим м'ясних страв, так як вона прекрасно балансує яскравий смак.
Рецепт тушкованої капусти по-німецьки зі свининою
Інгредієнти:
Приготування
Квашену капусту віджимаємо від надлишків соку і, при необхідності, якщо капуста порубаний грубо, додатково подрібнюємо її. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю, терту моркву, подрібнені білі гриби і, власне, саму капусту. Під час приготування посипаємо овочі цукром.
Свинину миємо й нарізаємо великими смужками. Обсмажуємо м'ясо на добре розігрітій сковороді до повної готовності. З'єднуємо м'ясо і овочі і тушкуємо їх в невеликій кількості води 15-20 хвилин, до повного її випарювання. В кінці приготування додаємо чорнослив і часник і продовжуємо тушкувати все протягом години. Готове блюдо викладаємо в глибоку тарілку і посипаємо подрібненою зеленню.
Ніжна свинина з солодкуватою капустою по-німецьки, прекрасно підійде до пляшки прохолодного пива або чарці міцної настойки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована квашена капуста з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом дуже популярна в Західній Європі, де її зазвичай подають з пивом і хлібом. У нашій країні це блюдо теж припало до смаку
Тушкована капуста з сосискою
Додати пікантності звичайної тушкованої капусти допоможе класичний німецький спосіб її приготування з додаванням сосисок. Ароматна капуста з
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
Тушкована капуста зі свининою
Тушкована капуста зі свининою - знайоме і смачне блюдо з дитинства. Чудово підходить для ситного обіду або вечері, і головне її приготувати досить
Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка