Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована капуста по-німецьки

Тушкована капуста по-німецьки

4-01-2015, 21:31
2 923
Тушкована капуста по-німецьки
Так склалося, що багато з традиційних страв повністю асоційовані з цілої кухнею народу. Подібні стереотипи закріпилися і за німцями, кухня яких, на думку багатьох, побудована на ковбасках і тушкованої капусти. Тим не менш, залишити цю страву без уваги теж складно, тому ми і вирішили розібратися з тим, як приготувати капусту по-німецьки.

Рецепт квашеної капусти, тушкованою по-німецьки


Інгредієнти:

  • квашена капуста - 500 г;

  • яблуко - 1 шт.;

  • яблучний сік - 100 мл;

  • сливи - 50 г;

  • жир або масло - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.


  • Приготування
    2/3 капусти кладемо в каструлю. Ріпчасту цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями. Сливи з яблуками моєму, очищаємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою.
    Розігріваємо в жаровні жир або олію і обсмажуємо на ньому спочатку капусту, потім сливи та яблука. В самому кінці можете доповнити блюдо ягодами ялівцю. Обсмажуємо все разом хвилин 10 а потім заливаємо яблучним соком і тушкуємо до повної готовності, тобто м'якості капусти. Готову страву перемішуємо з тієї третю капусти, яку ми відклали спочатку.
    Подаємо капусту до м'яса, сосисок, або гострим м'ясних страв, так як вона прекрасно балансує яскравий смак.

    Рецепт тушкованої капусти по-німецьки зі свининою


    Інгредієнти:

  • квашена капуста - 400 г;

  • свинина - 300 г;

  • чорнослив - 50 г;

  • білі гриби - 300 г (можна сушені - 100 г);

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинна олія;

  • цукор - 1/2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Квашену капусту віджимаємо від надлишків соку і, при необхідності, якщо капуста порубаний грубо, додатково подрібнюємо її. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю, терту моркву, подрібнені білі гриби і, власне, саму капусту.
    Тушкована капуста по-німецьки
    Під час приготування посипаємо овочі цукром.
    Свинину миємо й нарізаємо великими смужками. Обсмажуємо м'ясо на добре розігрітій сковороді до повної готовності. З'єднуємо м'ясо і овочі і тушкуємо їх в невеликій кількості води 15-20 хвилин, до повного її випарювання. В кінці приготування додаємо чорнослив і часник і продовжуємо тушкувати все протягом години. Готове блюдо викладаємо в глибоку тарілку і посипаємо подрібненою зеленню.
    Ніжна свинина з солодкуватою капустою по-німецьки, прекрасно підійде до пляшки прохолодного пива або чарці міцної настойки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована квашена капуста з м'ясом
    Тушкована квашена капуста з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом дуже популярна в Західній Європі, де її зазвичай подають з пивом і хлібом. У нашій країні це блюдо теж припало до смаку
    Тушкована капуста з сосискою
    Тушкована капуста з сосискою
    Додати пікантності звичайної тушкованої капусти допоможе класичний німецький спосіб її приготування з додаванням сосисок. Ароматна капуста з
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
    Тушкована капуста зі свининою
    Тушкована капуста зі свининою
    Тушкована капуста зі свининою - знайоме і смачне блюдо з дитинства. Чудово підходить для ситного обіду або вечері, і головне її приготувати досить
    Квашена капуста з журавлиною
    Квашена капуста з журавлиною
    Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка