Так склалося, що багато з традиційних страв повністю асоційовані з цілої кухнею народу. Подібні стереотипи закріпилися і за німцями, кухня яких, на думку багатьох, побудована на ковбасках і тушкованої капусти. Тим не менш, залишити цю страву без уваги теж складно, тому ми і вирішили розібратися з тим, як приготувати капусту по-німецьки.
Рецепт квашеної капусти, тушкованою по-німецьки
Інгредієнти: квашена капуста - 500 г; яблуко - 1 шт.; яблучний сік - 100 мл; сливи - 50 г; жир або масло - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт. Приготування 2/3 капусти кладемо в каструлю. Ріпчасту цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями. Сливи з яблуками моєму, очищаємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою.
Розігріваємо в жаровні жир або олію і обсмажуємо на ньому спочатку капусту, потім сливи та яблука. В самому кінці можете доповнити блюдо ягодами ялівцю. Обсмажуємо все разом хвилин 10 а потім заливаємо яблучним соком і тушкуємо до повної готовності, тобто м'якості капусти. Готову страву перемішуємо з тієї третю капусти, яку ми відклали спочатку.
Подаємо капусту до м'яса, сосисок, або гострим м'ясних страв, так як вона прекрасно балансує яскравий смак.
Рецепт тушкованої капусти по-німецьки зі свининою
Інгредієнти: квашена капуста - 400 г; свинина - 300 г; чорнослив - 50 г; білі гриби - 300 г (можна сушені - 100 г); морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; рослинна олія; цукор - 1/2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Квашену капусту віджимаємо від надлишків соку і, при необхідності, якщо капуста порубаний грубо, додатково подрібнюємо її. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю, терту моркву, подрібнені білі гриби і, власне, саму капусту.
Під час приготування посипаємо овочі цукром.
Свинину миємо й нарізаємо великими смужками. Обсмажуємо м'ясо на добре розігрітій сковороді до повної готовності. З'єднуємо м'ясо і овочі і тушкуємо їх в невеликій кількості води 15-20 хвилин, до повного її випарювання. В кінці приготування додаємо чорнослив і часник і продовжуємо тушкувати все протягом години. Готове блюдо викладаємо в глибоку тарілку і посипаємо подрібненою зеленню.
Ніжна свинина з солодкуватою капустою по-німецьки, прекрасно підійде до пляшки прохолодного пива або чарці міцної настойки.