Грудка індички, запеченої в духовці
Багато господинь не люблять готувати грудку індички, так як це м'ясо дуже капризно і часто виходить сухим. З наших рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати грудку індички в духовці соковито і, виконавши нескладні рекомендації, ви зможете насолоджуватися смачним апетитним і неймовірно корисним стравою.
Інгредієнти:
філе грудки індички – 09 кг;
розмарин – за смаком;
перець білий мелений – за смаком;
сіль – 10 г або по смаку.
Приготування
Філе грудки індички гарненько промиваємо, промаківающімі від вологи, присмачую з усіх боків сіллю, меленим білим перцем і розмарином, поміщаємо в рукав, пов'язуємо його з двох сторін, розміщуємо на деко і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на одну годину. Потім ставимо деко з м'ясом в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку і витримуємо двадцять п'ять хвилин. По готовності вимикаємо духовку, а грудку залишаємо в ній ще на дві години і тільки після цього виймаємо, витягаємо з рукава, розрізаємо на порції і подаємо. Приготоване таким чином м'ясо індички неодмінно залишиться соковитим і порадує ніжним смаком.
Смак індички, приготовленої таким чином в рукаві, можна урізноманітнити, замінивши розмарин і білий перець на суміш з видушених зубчиків часнику і аджики. Виходить не менш соковито і дуже пікантно.
Інгредієнти:
філе грудки індички – 09 кг;
картопляні бульби – 09 кг;
цибуля ріпчаста – 90 г;
помідори свіжі – 150 г;
майонез або сметана – 65 г або по смаку;
твердий сир (в ідеалі пармезан) – 75 г;
прянощі і спеції – за смаком;
перець мелений чорний – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна або оливкова олія;
свіжа зелень.
Приготування
Філе індички промиваємо, обсушуємо і розрізаємо впоперек волокон на шматки товщиною близько одного сантиметра. Потім прикривають м'ясо плівкою і трохи відбиваємо кухонним молоточком. Присмачую шматки сіллю, меленим перцем, спеціями, пряними травами і даємо промаринуватися кілька хвилин. Потім викладаємо індичку на прогріту з рослинною олією сковороду і даємо підрум'янитися на сильному вогні з двох сторін. Далі виймаємо м'ясо на тарілку, підливаємо ще трохи олії і пасеруємо до прозорості цибулю. Потім повертаємо в сковороду м'ясо і тушкуємо під кришкою протягом десяти хвилин разом з цибулею на малому вогні. Також чистимо і відварюємо протягом десяти хвилин в трохи підсоленій воді картопляні бульби.
Тепер розкладаємо на промасленому деко або у формі м'ясо індички, зверху розподіляємо цибулю, потім розрізаний на гуртки напівготовий картопля, далі гуртки або часточки свіжих помідорів, промазуємо блюдо майонезом або сметаною і притрушиваем пропущеним через тертці твердим сиром. Ставимо деко в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо сорок хвилин.
При подачі притрушиваем блюдо свіжою зеленню.
Рецепт грудки індички, запеченої в духовці в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Філе грудки індички гарненько промиваємо, промаківающімі від вологи, присмачую з усіх боків сіллю, меленим білим перцем і розмарином, поміщаємо в рукав, пов'язуємо його з двох сторін, розміщуємо на деко і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на одну годину. Потім ставимо деко з м'ясом в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку і витримуємо двадцять п'ять хвилин. По готовності вимикаємо духовку, а грудку залишаємо в ній ще на дві години і тільки після цього виймаємо, витягаємо з рукава, розрізаємо на порції і подаємо. Приготоване таким чином м'ясо індички неодмінно залишиться соковитим і порадує ніжним смаком.
Смак індички, приготовленої таким чином в рукаві, можна урізноманітнити, замінивши розмарин і білий перець на суміш з видушених зубчиків часнику і аджики. Виходить не менш соковито і дуже пікантно.
Соковита грудка індички з картоплею, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Філе індички промиваємо, обсушуємо і розрізаємо впоперек волокон на шматки товщиною близько одного сантиметра. Потім прикривають м'ясо плівкою і трохи відбиваємо кухонним молоточком. Присмачую шматки сіллю, меленим перцем, спеціями, пряними травами і даємо промаринуватися кілька хвилин. Потім викладаємо індичку на прогріту з рослинною олією сковороду і даємо підрум'янитися на сильному вогні з двох сторін. Далі виймаємо м'ясо на тарілку, підливаємо ще трохи олії і пасеруємо до прозорості цибулю. Потім повертаємо в сковороду м'ясо і тушкуємо під кришкою протягом десяти хвилин разом з цибулею на малому вогні. Також чистимо і відварюємо протягом десяти хвилин в трохи підсоленій воді картопляні бульби.
Тепер розкладаємо на промасленому деко або у формі м'ясо індички, зверху розподіляємо цибулю, потім розрізаний на гуртки напівготовий картопля, далі гуртки або часточки свіжих помідорів, промазуємо блюдо майонезом або сметаною і притрушиваем пропущеним через тертці твердим сиром. Ставимо деко в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо сорок хвилин.
При подачі притрушиваем блюдо свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо по-французьки з курячого філе
З курячого філе готують різні страви, у тому числі і м'ясо по-французьки. Ця чудова ніжна курочка з рум'яної сирної шапкою напевно стане фаворитом на
Крила індички в духовці
Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
Запечене філе індички
Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!
Індичка, запечена в рукаві
Індичка - корисне, дієтичне м'ясо, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. І сьогодні мова піде про індички, запеченої в рукаві. Таке смачне
Запечена індичка
Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в
Як приготувати лангет з індички?
Лангет - це шматки м'яса або овочів, нарізані тонкими скибочками і обсмажені на сковороді. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами