» » Грудка індички, запеченої в духовці

Грудка індички, запеченої в духовці

Грудка індички, запеченої в духовці
Багато господинь не люблять готувати грудку індички, так як це м'ясо дуже капризно і часто виходить сухим. З наших рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати грудку індички в духовці соковито і, виконавши нескладні рекомендації, ви зможете насолоджуватися смачним апетитним і неймовірно корисним стравою.

Рецепт грудки індички, запеченої в духовці в рукаві


Інгредієнти:

  • філе грудки індички – 09 кг;

  • розмарин – за смаком;

  • перець білий мелений – за смаком;

  • сіль – 10 г або по смаку.


  • Приготування
    Філе грудки індички гарненько промиваємо, промаківающімі від вологи, присмачую з усіх боків сіллю, меленим білим перцем і розмарином, поміщаємо в рукав, пов'язуємо його з двох сторін, розміщуємо на деко і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на одну годину. Потім ставимо деко з м'ясом в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку і витримуємо двадцять п'ять хвилин. По готовності вимикаємо духовку, а грудку залишаємо в ній ще на дві години і тільки після цього виймаємо, витягаємо з рукава, розрізаємо на порції і подаємо. Приготоване таким чином м'ясо індички неодмінно залишиться соковитим і порадує ніжним смаком.
    Смак індички, приготовленої таким чином в рукаві, можна урізноманітнити, замінивши розмарин і білий перець на суміш з видушених зубчиків часнику і аджики. Виходить не менш соковито і дуже пікантно.

    Соковита грудка індички з картоплею, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • філе грудки індички – 09 кг;

  • картопляні бульби – 09 кг;

  • цибуля ріпчаста – 90 г;

  • помідори свіжі – 150 г;

  • майонез або сметана – 65 г або по смаку;

  • твердий сир (в ідеалі пармезан) – 75 г;

  • прянощі і спеції – за смаком;

  • перець мелений чорний – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна або оливкова олія;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Філе індички промиваємо, обсушуємо і розрізаємо впоперек волокон на шматки товщиною близько одного сантиметра. Потім прикривають м'ясо плівкою і трохи відбиваємо кухонним молоточком. Присмачую шматки сіллю, меленим перцем, спеціями, пряними травами і даємо промаринуватися кілька хвилин. Потім викладаємо індичку на прогріту з рослинною олією сковороду і даємо підрум'янитися на сильному вогні з двох сторін. Далі виймаємо м'ясо на тарілку, підливаємо ще трохи олії і пасеруємо до прозорості цибулю. Потім повертаємо в сковороду м'ясо і тушкуємо під кришкою протягом десяти
    Грудка індички, запеченої в духовці
    хвилин разом з цибулею на малому вогні. Також чистимо і відварюємо протягом десяти хвилин в трохи підсоленій воді картопляні бульби.
    Тепер розкладаємо на промасленому деко або у формі м'ясо індички, зверху розподіляємо цибулю, потім розрізаний на гуртки напівготовий картопля, далі гуртки або часточки свіжих помідорів, промазуємо блюдо майонезом або сметаною і притрушиваем пропущеним через тертці твердим сиром. Ставимо деко в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо сорок хвилин.
    При подачі притрушиваем блюдо свіжою зеленню.
    Додав: admin | 16-12-2015, 20:11
    Переглядів: 534