Багато господинь не люблять готувати грудку індички, так як це м'ясо дуже капризно і часто виходить сухим. З наших рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати грудку індички в духовці соковито і, виконавши нескладні рекомендації, ви зможете насолоджуватися смачним апетитним і неймовірно корисним стравою.
Рецепт грудки індички, запеченої в духовці в рукаві
Інгредієнти: філе грудки індички – 09 кг; розмарин – за смаком; перець білий мелений – за смаком; сіль – 10 г або по смаку. Приготування Філе грудки індички гарненько промиваємо, промаківающімі від вологи, присмачую з усіх боків сіллю, меленим білим перцем і розмарином, поміщаємо в рукав, пов'язуємо його з двох сторін, розміщуємо на деко і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на одну годину. Потім ставимо деко з м'ясом в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку і витримуємо двадцять п'ять хвилин. По готовності вимикаємо духовку, а грудку залишаємо в ній ще на дві години і тільки після цього виймаємо, витягаємо з рукава, розрізаємо на порції і подаємо. Приготоване таким чином м'ясо індички неодмінно залишиться соковитим і порадує ніжним смаком.
Смак індички, приготовленої таким чином в рукаві, можна урізноманітнити, замінивши розмарин і білий перець на суміш з видушених зубчиків часнику і аджики. Виходить не менш соковито і дуже пікантно.
Соковита грудка індички з картоплею, запечена в духовці
Інгредієнти: філе грудки індички – 09 кг; картопляні бульби – 09 кг; цибуля ріпчаста – 90 г; помідори свіжі – 150 г; майонез або сметана – 65 г або по смаку; твердий сир (в ідеалі пармезан) – 75 г; прянощі і спеції – за смаком; перець мелений чорний – за смаком; сіль – за смаком; рослинна або оливкова олія; свіжа зелень. Приготування Філе індички промиваємо, обсушуємо і розрізаємо впоперек волокон на шматки товщиною близько одного сантиметра. Потім прикривають м'ясо плівкою і трохи відбиваємо кухонним молоточком. Присмачую шматки сіллю, меленим перцем, спеціями, пряними травами і даємо промаринуватися кілька хвилин. Потім викладаємо індичку на прогріту з рослинною олією сковороду і даємо підрум'янитися на сильному вогні з двох сторін. Далі виймаємо м'ясо на тарілку, підливаємо ще трохи олії і пасеруємо до прозорості цибулю. Потім повертаємо в сковороду м'ясо і тушкуємо під кришкою протягом десяти
хвилин разом з цибулею на малому вогні. Також чистимо і відварюємо протягом десяти хвилин в трохи підсоленій воді картопляні бульби.
Тепер розкладаємо на промасленому деко або у формі м'ясо індички, зверху розподіляємо цибулю, потім розрізаний на гуртки напівготовий картопля, далі гуртки або часточки свіжих помідорів, промазуємо блюдо майонезом або сметаною і притрушиваем пропущеним через тертці твердим сиром. Ставимо деко в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо сорок хвилин.
При подачі притрушиваем блюдо свіжою зеленню.