Запечене філе індички
Індиче м'ясо – чудовий продукт. Найкраща частина тушки – філе з индюшиной грудки, дієтичний білковий продукт з мінімальним вмістом жиру.
Розповімо, як запекти філе з грудки індички, щоб було соковито і смачно. Зрозуміло, для цього краще вибрати грудку молодої птиці свіжу або охолоджену, а не заморожену, оскільки після заморожування-розморожування м'ясо з грудки виходить ще більш сухим і жорстким. Запікати краще без шкіри, зрізавши філе з кістки великими шматками.
Інгредієнти:
філе індички – 4 плоских великих шматки;
вино біле або рожеве (вермут, мартіні, мускат) – 100-150 мл;
спеції крупно розмелені (чорний перець, коріандр , гвоздика, лавровий лист та ін);
часник – 5 зубчиків;
зелень;
сіль;
вершкове масло топлене – 2 ст. ложки.
Приготування
Щоб філе індички вийшло соковитим, замаринуем його години на 4 а краще на ніч у білому або рожевому вині з додаванням спецій, рубаного часнику і ароматних трав. Перед приготуванням шматки м'яса оботрем серветкою начисто і обсушим.
Злегка відіб'ємо м'ясо, трохи присолим. За допомогою кисті рясно змастимо шматки м'яса з обох сторін топленим вершковим маслом.
На шматку фольги відповідного розміру рідко розкладаємо гілочки зелені, зверху кладемо шматок філе і запаковуємо (також і інші шматки). Можна упакувати вдруге для надійності. Запікаємо протягом близько 1 години або хвилин на 20 довше (залежить від віку і статі тварини, а також особистих переваг). Запекти філе індички у фользі можна не тільки в духовці, але і в мультиварці (готуємо в режимі «Випічка», близько 15 годин). Також можна запікати м'ясо у фользі на решітці гратара (мангали) або в холонучих вугіллі. Запечене філе індички добре подати з картоплею, полентою , квасолею або рисом. Можна також подати свіжі овочі і фрукти, делікатні світлі соуси і вино, яке використовувалося в маринаді.
Розповімо, як запекти філе з грудки індички, щоб було соковито і смачно. Зрозуміло, для цього краще вибрати грудку молодої птиці свіжу або охолоджену, а не заморожену, оскільки після заморожування-розморожування м'ясо з грудки виходить ще більш сухим і жорстким. Запікати краще без шкіри, зрізавши філе з кістки великими шматками.
Філе індички, запечене у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Щоб філе індички вийшло соковитим, замаринуем його години на 4 а краще на ніч у білому або рожевому вині з додаванням спецій, рубаного часнику і ароматних трав. Перед приготуванням шматки м'яса оботрем серветкою начисто і обсушим.
Злегка відіб'ємо м'ясо, трохи присолим. За допомогою кисті рясно змастимо шматки м'яса з обох сторін топленим вершковим маслом.
На шматку фольги відповідного розміру рідко розкладаємо гілочки зелені, зверху кладемо шматок філе і запаковуємо (також і інші шматки). Можна упакувати вдруге для надійності. Запікаємо протягом близько 1 години або хвилин на 20 довше (залежить від віку і статі тварини, а також особистих переваг). Запекти філе індички у фользі можна не тільки в духовці, але і в мультиварці (готуємо в режимі «Випічка», близько 15 годин). Також можна запікати м'ясо у фользі на решітці гратара (мангали) або в холонучих вугіллі. Запечене філе індички добре подати з картоплею, полентою , квасолею або рисом. Можна також подати свіжі овочі і фрукти, делікатні світлі соуси і вино, яке використовувалося в маринаді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лосось, запечений у фользі
Способів приготування червоної риби безліч, але, запікаючи лосось у фользі, ви зможете насолодитися справді натуральним смаком риби. Блюдо виходить
Суфле з індички
Приготувавши легке суфле з індички, ви не тільки збережете всю користь цього продукту, здивуйте близьких або гостей, але й внесете різноманітність в
Курячі рулетики з сиром
Курячий рулетик з сиром – це не що інше, як смачна, соковита закуска до святкового столу. Готується страва дуже швидко і просто і завжди виходить
Філе індички в сметанному соусі
Ви мучитеся в роздумах, не знаючи, що приготувати на обід? Непоганим вибором буде індичка в сметанному соусі - ситне, по-домашньому смачне і відмінно
Індичка з рисом
Індичка і рис - відмінні продукти, які чудово підходять для дієтичного харчування. І сьогодні ми розповімо кілька способів, як приготувати індичку з
М'ясо, запечене з грушами
Груші - смачний і корисний фрукт. Вони чудово поєднуються з будь-яким видом м'яса. Таке вишукане блюдо неодмінно прикрасить ваш святковий стіл.