Філе індички в сметанному соусі
М'ясо індички – один з кращих видів м'яса для здорового харчування. Філе індички – краща частина тушки, чудовий низькокалорійний білковий дієтичний продукт.
Розповімо, як приготувати смачні страви з філе індички.
Найбільш здорові варіанти приготування філе індички можуть бути такі:
варити в бульйоні або на пару;
запікати;
гасити.
Оскільки філе, зрізане з грудки індички волокнисту і кілька суховатое для нього потрібен соус, щоб м'ясо стало соковитим і ніжним, наприклад, сметанний. Тут можливі варіанти: можна приготувати індичку окремо, і подати зі сметанним соусом, або готувати з соусом.
Важливий нюанс: сметана при тривалій термічній обробці може створожиться, і втрачає багато корисних властивостей, тому, якщо готуємо з соусом, вводимо його в самому кінці приготування.
Готуємо відварне філе індички в сметані
Інгредієнти:
філе індички – близько 600 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
спеції (лавровий лист, гвоздика, перець горошком).
Для соусу:
сметана – 150 мл;
тертий мускатний горіх;
зелень ( петрушка , кінза та ін).
Приготування
Філе індички у вигляді великих шматків заливаємо в каструлі водою і ставимо на вогонь, після закипання проварюємо протягом 5 хвилин. Перший зливаємо бульйон, м'ясо промиваємо і знову заливаємо його водою в чистій каструлі. Після вторинного закипання, проварюємо з додаванням цибулі і спецій на малому вогні протягом близько 1 години або трохи довше (залежить від віку і статі птиці). Злегка остуджуємо м'ясо в бульйоні, витягаємо і нарізаємо скибочками.
Готуємо соус: приправляємо сметану тертим мускатним горіхом, за бажанням можна додати продавлений часник (1 зубчик) і трохи меленого запашного чорного перцю.
Поливаємо м'ясо сметанним соусом і оформляємо зеленню.
Готуємо запечене філе індички в сметанному соусі
Інгредієнти:
філе індички – 600 г;
сметана – 150 мл;
вино біле десертне (мартіні або «Букет Молдавії», наприклад) – 30 мл;
мелені спеції (чорний запашний перець, коріандр, мускатний горіх і ін);
зелень.
Приготування
Щоб м'ясо індички вийшло соковитим, запікаємо його в духовій шафі у вигляді великих шматків загорнутим у фольгу або у підходящої посуді з кришкою (гусятниця підійде). Запікаємо протягом близько 15 годин або трохи довше. Розгортаємо пакети з фольги або знімаємо кришку. Поливаємо м'ясо соусом зі сметани, змішаної з вином і приправленою спеціями. Вимикаємо вогонь, повертаємо індичку під соусом в духовку у відкритому вигляді, і протягом 20 хвилин доводимо до повної готовності, поки духовка остигає. Нарізаємо великими порційними шматками, оформляємо зеленню. Як гарнір можна подати рис, поленту, картоплю, квасолю.
Філе індички тушковане зі сметанним соусом в мексиканському стилі
Інгредієнти:
філе індички – 600 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
перець червоний солодкий – 2 шт.;
гарбуз мускатний – 300 г;
текіла або мескаль – 60 мл;
масло рослинне (краще оливкова або рапсова) або жир свинячий, курячий.
Для соусу:
сметана жирна – 150 мл;
авокадо – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
перець чилі;
коріандр мелений;
зелень різна (кінза, петрушка та ін).
Приготування
Спочатку приготуємо соус. Змішуємо сметану з дрібно нарізаною м'якоттю авокадо, приправляємо перцем чилі, меленим коріандром і продавлений часником. Можна пробити соус блендером.
Нарізаємо філе індички поперек волокон середніми порційними шматочками. Цибулю і солодкий перець – короткою соломкою. Гарбуз нарізаємо невеликими брусочками або кубиками.
Готуємо в глибокій товстостінній сковороді. Злегка обсмажуємо на олії або на перетопленном жирі цибулю. Додаємо м'ясо, перемішуємо, обсмажуємо до зміни кольору м'яса. Тепер вогонь на мінімум і вливаємо текілу. Тушкуємо протягом 20 хвилин, прикривши кришкою (алкоголь випарується, аромат залишиться). Закладаємо в сковороду гарбуз і солодкий перець, перемішуємо і тушкуємо ще протягом 15 хвилин. Заливаємо все сметанним соусом і доводимо до готовності протягом 5 хвилин під кришкою. Подаємо з картоплею, рисом, квасолею.
Розповімо, як приготувати смачні страви з філе індички.
Найбільш здорові варіанти приготування філе індички можуть бути такі:
Оскільки філе, зрізане з грудки індички волокнисту і кілька суховатое для нього потрібен соус, щоб м'ясо стало соковитим і ніжним, наприклад, сметанний. Тут можливі варіанти: можна приготувати індичку окремо, і подати зі сметанним соусом, або готувати з соусом.
Важливий нюанс: сметана при тривалій термічній обробці може створожиться, і втрачає багато корисних властивостей, тому, якщо готуємо з соусом, вводимо його в самому кінці приготування.
Готуємо відварне філе індички в сметані
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Філе індички у вигляді великих шматків заливаємо в каструлі водою і ставимо на вогонь, після закипання проварюємо протягом 5 хвилин. Перший зливаємо бульйон, м'ясо промиваємо і знову заливаємо його водою в чистій каструлі. Після вторинного закипання, проварюємо з додаванням цибулі і спецій на малому вогні протягом близько 1 години або трохи довше (залежить від віку і статі птиці). Злегка остуджуємо м'ясо в бульйоні, витягаємо і нарізаємо скибочками.
Готуємо соус: приправляємо сметану тертим мускатним горіхом, за бажанням можна додати продавлений часник (1 зубчик) і трохи меленого запашного чорного перцю.
Поливаємо м'ясо сметанним соусом і оформляємо зеленню.
Готуємо запечене філе індички в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Щоб м'ясо індички вийшло соковитим, запікаємо його в духовій шафі у вигляді великих шматків загорнутим у фольгу або у підходящої посуді з кришкою (гусятниця підійде). Запікаємо протягом близько 15 годин або трохи довше. Розгортаємо пакети з фольги або знімаємо кришку. Поливаємо м'ясо соусом зі сметани, змішаної з вином і приправленою спеціями. Вимикаємо вогонь, повертаємо індичку під соусом в духовку у відкритому вигляді, і протягом 20 хвилин доводимо до повної готовності, поки духовка остигає. Нарізаємо великими порційними шматками, оформляємо зеленню. Як гарнір можна подати рис, поленту, картоплю, квасолю.
Філе індички тушковане зі сметанним соусом в мексиканському стилі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Спочатку приготуємо соус. Змішуємо сметану з дрібно нарізаною м'якоттю авокадо, приправляємо перцем чилі, меленим коріандром і продавлений часником. Можна пробити соус блендером.
Нарізаємо філе індички поперек волокон середніми порційними шматочками. Цибулю і солодкий перець – короткою соломкою. Гарбуз нарізаємо невеликими брусочками або кубиками.
Готуємо в глибокій товстостінній сковороді. Злегка обсмажуємо на олії або на перетопленном жирі цибулю. Додаємо м'ясо, перемішуємо, обсмажуємо до зміни кольору м'яса. Тепер вогонь на мінімум і вливаємо текілу. Тушкуємо протягом 20 хвилин, прикривши кришкою (алкоголь випарується, аромат залишиться). Закладаємо в сковороду гарбуз і солодкий перець, перемішуємо і тушкуємо ще протягом 15 хвилин. Заливаємо все сметанним соусом і доводимо до готовності протягом 5 хвилин під кришкою. Подаємо з картоплею, рисом, квасолею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крила індички в духовці
Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
Серце індички – рецепт
Страви з індичих сердечок - дуже смачні і низькокалорійні. В них міститься залізо, фосфор і різні вітаміни. З даного субпродукту можна приготувати
Запечене філе індички
Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!
Індичка з рисом
Індичка і рис - відмінні продукти, які чудово підходять для дієтичного харчування. І сьогодні ми розповімо кілька способів, як приготувати індичку з
Індичка в сметані
Індичка - цінне дієтичне м'ясо, правда дещо суховатое. І сьогодні ми розповімо про те, як його корисно і смачно приготувати в сметані. Читаємо наші
Азу з індички
Азу - популярне блюдо татарської кухні, яке готують з м'яса і овочів, протушенних в томатному соусі. Пропонуємо вам сьогодні зробити чудове азу з