» » Філе індички в сметанному соусі

Філе індички в сметанному соусі

Філе індички в сметанному соусі
М'ясо індички – один з кращих видів м'яса для здорового харчування. Філе індички – краща частина тушки, чудовий низькокалорійний білковий дієтичний продукт.
Розповімо, як приготувати смачні страви з філе індички.
Найбільш здорові варіанти приготування філе індички можуть бути такі:

  • варити в бульйоні або на пару;

  • запікати;

  • гасити.


  • Оскільки філе, зрізане з грудки індички волокнисту і кілька суховатое для нього потрібен соус, щоб м'ясо стало соковитим і ніжним, наприклад, сметанний. Тут можливі варіанти: можна приготувати індичку окремо, і подати зі сметанним соусом, або готувати з соусом.
    Важливий нюанс: сметана при тривалій термічній обробці може створожиться, і втрачає багато корисних властивостей, тому, якщо готуємо з соусом, вводимо його в самому кінці приготування.
    Готуємо відварне філе індички в сметані
    Інгредієнти:

  • філе індички – близько 600 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • спеції (лавровий лист, гвоздика, перець горошком).


  • Для соусу:

  • сметана – 150 мл;

  • тертий мускатний горіх;

  • зелень ( петрушка , кінза та ін).


  • Приготування
    Філе індички у вигляді великих шматків заливаємо в каструлі водою і ставимо на вогонь, після закипання проварюємо протягом 5 хвилин. Перший зливаємо бульйон, м'ясо промиваємо і знову заливаємо його водою в чистій каструлі. Після вторинного закипання, проварюємо з додаванням цибулі і спецій на малому вогні протягом близько 1 години або трохи довше (залежить від віку і статі птиці). Злегка остуджуємо м'ясо в бульйоні, витягаємо і нарізаємо скибочками.
    Готуємо соус: приправляємо сметану тертим мускатним горіхом, за бажанням можна додати продавлений часник (1 зубчик) і трохи меленого запашного чорного перцю.
    Поливаємо м'ясо сметанним соусом і оформляємо зеленню.
    Готуємо запечене філе індички в сметанному соусі
    Інгредієнти:

  • філе індички – 600 г;

  • сметана – 150 мл;

  • вино біле десертне (мартіні або «Букет Молдавії», наприклад) – 30 мл;

  • мелені спеції (чорний запашний перець, коріандр, мускатний горіх і ін);

  • зелень.


  • Приготування
    Щоб м'ясо індички вийшло соковитим, запікаємо його в духовій шафі у вигляді великих шматків загорнутим у фольгу або у підходящої посуді з кришкою (гусятниця підійде). Запікаємо протягом близько 15 годин або трохи довше. Розгортаємо пакети з фольги або знімаємо кришку. Поливаємо м'ясо соусом зі сметани, змішаної з вином і приправленою спеціями. Вимикаємо вогонь, повертаємо індичку під соусом в духовку у відкритому вигляді, і протягом 20 хвилин доводимо до повної готовності, поки духовка остигає. Нарізаємо великими порційними шматками, оформляємо зеленню. Як гарнір можна подати рис, поленту, картоплю, квасолю.
    Філе індички тушковане зі сметанним соусом в мексиканському стилі
    Інгредієнти:

  • філе індички – 600 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • перець червоний солодкий – 2 шт.;

  • гарбуз мускатний – 300 г;

  • текіла або мескаль – 60 мл;

  • масло рослинне (краще оливкова або рапсова) або жир свинячий, курячий.


  • Для соусу:

  • сметана жирна – 150 мл;

  • авокадо – 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • перець чилі;

  • коріандр мелений;

  • зелень різна (кінза, петрушка та ін).


  • Приготування
    Спочатку приготуємо соус. Змішуємо сметану з дрібно нарізаною м'якоттю авокадо, приправляємо перцем чилі, меленим коріандром і продавлений часником. Можна пробити соус блендером.
    Нарізаємо філе індички поперек волокон середніми порційними шматочками. Цибулю і солодкий перець – короткою соломкою.
    Філе індички в сметанному соусі
    Гарбуз нарізаємо невеликими брусочками або кубиками.
    Готуємо в глибокій товстостінній сковороді. Злегка обсмажуємо на олії або на перетопленном жирі цибулю. Додаємо м'ясо, перемішуємо, обсмажуємо до зміни кольору м'яса. Тепер вогонь на мінімум і вливаємо текілу. Тушкуємо протягом 20 хвилин, прикривши кришкою (алкоголь випарується, аромат залишиться). Закладаємо в сковороду гарбуз і солодкий перець, перемішуємо і тушкуємо ще протягом 15 хвилин. Заливаємо все сметанним соусом і доводимо до готовності протягом 5 хвилин під кришкою. Подаємо з картоплею, рисом, квасолею.
    Додав: admin | 20-06-2015, 22:41
    Переглядів: 700