Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі рулетики з сиром

Курячі рулетики з сиром

20-06-2015, 22:42
1 059
Курячі рулетики з сиром
Курятина – один з кращих видів м'яса для людського харчування. Найкраща частина курячої тушки – грудка. Куряче філе, тобто м'ясо без шкіри, хрящів і кісточок – чудовий дієтичний білковий продукт з мінімальним вмістом жиру. З курячого філе, зрізаного з грудки можна готувати різні страви, наприклад, запечені рулетики з сиром. Таке блюдо добре приготувати до свята і будь-яким урочистим столу.
Слід зауважити, що приготування курячих рулетиків з сиром справа нескладна, було б бажання, мінімальне старання, і ви впораєтеся. Звичайно ж, м'ясо краще вибрати свіже або охолоджене, а не заморожене. Якщо будете готувати із замороженого м'яса, обов'язково попередньо замаринуйте його у вигляді великих шматків години на 4 а краще на ніч у світлому пиві або білому вині (можна додати часник і спеції). Промаринованное м'ясо перед приготуванням злегка промийте і обсушіть чистою серветкою. Маринування не тільки найкращим чином видозмінить структуру м'яса, але також надасть йому додаткові аромат, смак і необхідну пластичність. Якщо м'ясо свіже, його теж краще замаринувати хоча б години на 3.

Рецепт рулетиків з курячого філе з начинкою з сиру і бекону в духовці


Інгредієнти:

  • куряче філе, зрізане з грудок – 4-6 великих цілісних шматків;

  • сир твердий – 400 г;

  • свинячий бекон чи грудка (копчена або сира) – 300 г;

  • зелень (петрушка, кінза);

  • часник – 4-6 зубчиків;

  • спеції (чорний запашний перець, червоний пекучий перець, коріандр, гвоздика );

  • сіль.


  • Приготування
    Філе повинно бути великими, пласкими, довгастими шматками. Злегка відіб'ємо шматки філе, трохи присолим і присыплем меленими спеціями з одного боку. Виходячи з розмірів шматка, наріжемо сир тонкими смужками, також наріжемо смужками і свинячий бекон (поперек шарів). Бекон зробить суховатое куряче філе соковитим і додасть додаткові смакові відтінки. Викладаємо на край підкладки з курячого філе по 2 смужки бекону і сиру, також викладаємо і гілочки зелені. Можна ще додати смужки солодкого червоного перцю. Щільно загортаємо рулетики, можна сколоти їх заздалегідь вымоченными у воді (щоб не пригоріли) дерев'яними зубочистками. В альтернативному варіанті можна перев'язати рулетики в декількох місцях тонким кухарським шпагатом або товстими білими бавовняними нитками.
    Тепер або запаковуємо рулетики в змащену жиром фольгу (кожен окремо), або запікаємо в формі. Запікаємо рулетики протягом близько години, найкраща температура 220 градусів С. Готовність контролюйте по відтінкам м'яса та запаху. Якщо запікаєте у відкритій формі, можна під час запікання злегка збризнути рулетики пивом або водою, буде соковитіше. Якщо запікаєте в закритій формі, за 20 хвилин до готовності зніміть кришку, щоб рулетики підрум'янилися. Готову страву злегка остуджуємо (можна в прочиненими духовці). Видаляємо нитки. Нарізаємо рулетики впоперек, виходять гарні спіральні скибочки, викладаємо їх в сервірувальну або порційну посуд та оформляємо зеленню.
    Запечені курячі рулетики з сиром добре подати в сметанному соусі, приготовленому окремо.
    Рецепт соусу
    Інгредієнти:

  • сметана -150 мл;

  • вино біле або рожеве десертне (мартіні або «Букет Молдавії», мускат, херес, мадера) – 30 мл;

  • сік лимона – 1 ст. ложка;

  • часник – 2 зубчики;

  • гірчиця – 1 ч. ложка;

  • тертий мускатний горіх;
  • Курячі рулетики з сиром

  • (мелений імбир і інші спеції за смаком).


  • Приготування
    Змішаємо сметану з вином, гірчицею і соком лимона. Приправимо спеціями і продавлений часником. Перемішаємо.
    Можна полити нарізані курячі рулетики з сиром цим соусом або подати його окремо.
    До цієї страви добре подати легкі салати зі свіжих овочів. Як гарнір підійде спаржа варена брокколі, молода стручкова квасоля, запечений або відварна картопля, полента, різотто з овочами або грибами. Вино можна вибрати біле або рожеве.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі рулетики в духовці
    Курячі рулетики в духовці
    Курячі рулетики — це скручені в кілька шарів промариновані відбивні з філе курки. Виглядають вони дуже апетитно і приголомшливо смачні! Нарешті, вони
    Курячі рулетики з грибами
    Курячі рулетики з грибами
    Рум'яні і апетитні курячі рулетики, приготовані з філе курочки і фаршировані грибами, чудово виглядають на столі і є смачною, оригінальною, гарячою
    Рулетики з курячого філе з начинкою
    Рулетики з курячого філе з начинкою
    Курячі рулетики - це вишукане, але просте у приготуванні блюдо, яке відмінно виглядає на святковому столі. Подати їх можна і на гаряче, і на холодне.
    Запечене філе індички
    Запечене філе індички
    Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!
    Курячі рулетики з чорносливом
    Курячі рулетики з чорносливом
    Коли рідні просять чого-небудь незвичайного, або просто хочеться урізноманітнити щоденне меню, радимо приготувати фаршировані курячі рулетики з
    Рулетики з кабачків
    Рулетики з кабачків
    Рулетики з кабачків - це чудова закуска на швидку руку, яка відмінно впишеться в меню вашого барбекю, або простий сімейної трапези. Рецепти цього