» » Курячі рулетики з грибами

Курячі рулетики з грибами

Курячі рулетики з грибами
Курячі рулетики з грибами – просте у приготуванні, але дуже оригінальне і неймовірно ситне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь буденний стіл. Подавати страву найкраще гарячим, посипавши подрібненою сиром і свіжою зеленню. А як гарнір чудово підійде рис або гаряче картопляне пюре .

Рулетики з курячого філе з грибами


Інгредієнти:

  • філе куряче – 2 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • сир – 100 г;

  • спеції;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • свіжі печериці – 150 р.


  • Приготування
    Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо й підрум'янюємо на рослинному маслі до м'якості. Потім додаємо порізані пластинами гриби, обсмажуємо 5 хвилин і залишаємо остигати. Твердий сир подрібнюємо на тертці і додаємо в овочеву обжарку, підсолюємо за смаком. Філе розрізаємо на пласти, накриваємо плівкою і злегка відбиваємо. Приправляємо м'ясо спеціями і на кожну заготовку викладаємо грибну начинку. Щільно згортаємо в трубочки, обмотуємо їх міцною ниткою і викладаємо у змащену маслом форму. Запікаємо курячі рулетики з грибами при 180 градусах в духовці близько 40 хвилин.

    Рулетики з курячого філе з начинкою з грибів і сиру


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 800 г;

  • печериці свіжі – 400 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сир – 100 г;

  • майонез – 50 г;

  • спеції;

  • масло рослинне – 30 мл


  • Приготування
    Отже, цибулю очищаємо, шаткуємо кільцями і пасеруємо на розігрітій олії до прозорості. Цим часом, промиваємо печериці, обробляємо їх і нарізаємо на невеликі пластини. Потім викладаємо до цибулі гриби і, помішуючи, обсмажуємо все на слабенькому вогні 15 хвилин. Куряче філе ретельно промиваємо, витираємо насухо рушником, накриваємо плівкою і відбиваємо. Після цього натираємо м'ясо сіллю і перцем. Далі промазуємо кожен шматочок майонезом і залишаємо маринуватися. Коли овочева обсмажування буде готова, знімаємо її з плити, даємо трохи охолонути і викладаємо потроху на кожен курячий скибочку. Зверху посипаємо рясно тертим сиром і загортаємо м'ясо рулетиком, закріплюючи краю зубочисткою. На деко вистилаємо великий аркуш фольги, а на нього викладаємо всі наші заготовки, загортаємо їх і відправляємо в розігріту духовку. Через 40 хвилин акуратно виймаємо деко, розгортаємо фольгу, змащуємо рулетики з курячого філе з грибами, майонезом і знову відправляємо в духовку ще хвилин на 10.

    Курячі рулетики з грибами в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 800 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сир напівтвердий – 50 г;

  • свіжі печериці – 300 г;

  • сметана нежирна або вершки – 300 мл;

  • зелень кропу – 3 гілочки;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування курячих рулетиків з грибами у вершковому соусі м'ясо промиваємо, обсушуємо і розрізаємо вздовж на кілька шматочків. Потім накриваємо його харчовою плівкою і злегка відбиваємо молоточком з усіх боків.
    Курячі рулетики з грибами
    Підготовлене м'ясо присипаємо спеціями і залишаємо маринуватися. Гриби ретельно миємо, обробляємо і шаткуємо соломкою, а цибулю подрібнюємо кубиками. У сковороду наливаємо трохи масла, ставимо на середній вогонь, розігріваємо і пасеруємо печериці з цибулею до готовності, періодично помішуючи лопаткою. Готову обжарку підсолюємо за смаком і викладаємо потроху на кожну м'ясну відбивну. Після цього звертаємо всі філе в рулетики і закріплюємо краю.
    Форму для промазуємо рослинним жиром, викладаємо наші заготовки швом вниз і заливаємо вершками або нежирної сметаною. Запікаємо страву приблизно 35 хвилин в прогрітій духовці. Готові курячі рулетики з грибами і цибулею присипаємо тертим сиром і відразу подаємо.
    Додав: admin | 21-06-2015, 12:25
    Переглядів: 641