Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суфле з індички

Суфле з індички

20-06-2015, 23:00
2 205
Суфле з індички
Суфле – спочатку блюдо французького походження. Загальна ідея приготування суфле наступна: яєчні жовтки змішують з яким-небудь одним або кількома сильно подрібненими вкусообразующими компонентами. Потім в суміш додають окремо збиті до стану стійкої піни яєчні білки, цей компонент надає страві особливу легкість. Суфле запікають у вогнетривкої формі, в процесі приготування воно сильно «виростає» (тобто, збільшується в розмірі). Протягом близько півгодини після вилучення з духовки воно сильно опадає, тому подають блюдо гарячим.
Розповімо, як приготувати суфле з індички. Основним вкусообразующим компонентом у нашому суфле буде фарш з м'яса індички, якщо ви готуєте для дітей краще всього використовувати філе з грудки.

Рецепт суфле з індички в духовці


Інгредієнти:

  • філе індички – 400 р;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • яйце куряче або індиче – 3 шт.;

  • вершки натуральні молочні – 50 мл;

  • борошно або крохмаль;

  • спеції (готова суміш каррі, наприклад);

  • зелень;

  • масло вершкове .


  • Приготування
    Пропускаємо через м'ясорубку з насадкою для дрібного помелу філе індички, цибулю і зелень. Приправляємо фарш спеціями в бажаному кількості. Додаємо вершки і яєчні жовтки, ретельно перемішуємо і злегка збиваємо.
    Окремо збиваємо міксером яєчні білки до стійкої піни.
    Зараз саме час включити духова шафа прогріватися.
    Вмішуємо білки в загальну суміш. Можете, додати трохи борошна або крохмалю (1-2 ст. ложки). Добре ще додатково збити суміш міксером, пишніше вийде, що нам і потрібно. Суміш повинна вийти текучого, але не занадто рідкою, по консистенції приблизно як йогурт або сметана.
    Змащуємо форму вершковим маслом і заповнюємо її сумішшю на половину або на 1/3. Ставимо форму в духовку і запікаємо суфле протягом близько півгодини, найкраща
    Суфле з індички
    температура – 200 градусів. Готове суфле швидко нарізаємо скибками і подаємо з делікатними світлими соусами. Зручно готувати суфле з індички в маленьких порційних формах, особливо для дітей. У цьому випадку подаємо суфле теплим.
    Дотримуючись в точності пропорції цього ж рецепта (див. вище), можна приготувати суфле з індички і в мультиварці.
    Суміш з фаршу, яєць та інших інгредієнтів готуємо точно так само. Змащуємо вершковим маслом робочу чашу мультиварки і заливаємо в неї суміш (в альтернативному варіанті заповнюємо дрібні формочки). Запікаємо в режимі «Випічка», час встановлюємо 40-50 хвилин (залежить від конкретної мультиварки).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суфле з печінки в духовці
    Суфле з печінки в духовці
    Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
    Суфле з баклажанів
    Суфле з баклажанів
    Суфле - страва дуже схоже на запіканку, до основного продукту, доведеного до стану пюре, додають збиті яєчні білки, що надає страві легкість і
    Сирне суфле в пароварці
    Сирне суфле в пароварці
    Сирне суфле, приготована в пароварці, неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм ніжним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Давайте з вами
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле - це чудове доповнення до арсеналу закусок на святковому столі. Його приготувати не складе особливих труднощів, якщо у вас є
    Шоколадне суфле
    Шоколадне суфле
    З чого нам тільки не доводилося готувати суфле: з сиру, м'яса, овочів і фруктів, а ось до класичного - шоколадного - так справа і не дійшла. У цій
    Суфле з курки в духовці
    Суфле з курки в духовці
    Суфле - це страва французької кухні, яке схоже на запіканки, террини, пудинги. І сьогодні ми детально розберемося, як зробити легке і ніжне суфле з