Суфле з індички
Суфле – спочатку блюдо французького походження. Загальна ідея приготування суфле наступна: яєчні жовтки змішують з яким-небудь одним або кількома сильно подрібненими вкусообразующими компонентами. Потім в суміш додають окремо збиті до стану стійкої піни яєчні білки, цей компонент надає страві особливу легкість. Суфле запікають у вогнетривкої формі, в процесі приготування воно сильно «виростає» (тобто, збільшується в розмірі). Протягом близько півгодини після вилучення з духовки воно сильно опадає, тому подають блюдо гарячим.
Розповімо, як приготувати суфле з індички. Основним вкусообразующим компонентом у нашому суфле буде фарш з м'яса індички, якщо ви готуєте для дітей краще всього використовувати філе з грудки.
Інгредієнти:
філе індички – 400 р;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
яйце куряче або індиче – 3 шт.;
вершки натуральні молочні – 50 мл;
борошно або крохмаль;
спеції (готова суміш каррі, наприклад);
зелень;
масло вершкове .
Приготування
Пропускаємо через м'ясорубку з насадкою для дрібного помелу філе індички, цибулю і зелень. Приправляємо фарш спеціями в бажаному кількості. Додаємо вершки і яєчні жовтки, ретельно перемішуємо і злегка збиваємо.
Окремо збиваємо міксером яєчні білки до стійкої піни.
Зараз саме час включити духова шафа прогріватися.
Вмішуємо білки в загальну суміш. Можете, додати трохи борошна або крохмалю (1-2 ст. ложки). Добре ще додатково збити суміш міксером, пишніше вийде, що нам і потрібно. Суміш повинна вийти текучого, але не занадто рідкою, по консистенції приблизно як йогурт або сметана.
Змащуємо форму вершковим маслом і заповнюємо її сумішшю на половину або на 1/3. Ставимо форму в духовку і запікаємо суфле протягом близько півгодини, найкраща температура – 200 градусів. Готове суфле швидко нарізаємо скибками і подаємо з делікатними світлими соусами. Зручно готувати суфле з індички в маленьких порційних формах, особливо для дітей. У цьому випадку подаємо суфле теплим.
Дотримуючись в точності пропорції цього ж рецепта (див. вище), можна приготувати суфле з індички і в мультиварці.
Суміш з фаршу, яєць та інших інгредієнтів готуємо точно так само. Змащуємо вершковим маслом робочу чашу мультиварки і заливаємо в неї суміш (в альтернативному варіанті заповнюємо дрібні формочки). Запікаємо в режимі «Випічка», час встановлюємо 40-50 хвилин (залежить від конкретної мультиварки).
Розповімо, як приготувати суфле з індички. Основним вкусообразующим компонентом у нашому суфле буде фарш з м'яса індички, якщо ви готуєте для дітей краще всього використовувати філе з грудки.
Рецепт суфле з індички в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Пропускаємо через м'ясорубку з насадкою для дрібного помелу філе індички, цибулю і зелень. Приправляємо фарш спеціями в бажаному кількості. Додаємо вершки і яєчні жовтки, ретельно перемішуємо і злегка збиваємо.
Окремо збиваємо міксером яєчні білки до стійкої піни.
Зараз саме час включити духова шафа прогріватися.
Вмішуємо білки в загальну суміш. Можете, додати трохи борошна або крохмалю (1-2 ст. ложки). Добре ще додатково збити суміш міксером, пишніше вийде, що нам і потрібно. Суміш повинна вийти текучого, але не занадто рідкою, по консистенції приблизно як йогурт або сметана.
Змащуємо форму вершковим маслом і заповнюємо її сумішшю на половину або на 1/3. Ставимо форму в духовку і запікаємо суфле протягом близько півгодини, найкраща температура – 200 градусів. Готове суфле швидко нарізаємо скибками і подаємо з делікатними світлими соусами. Зручно готувати суфле з індички в маленьких порційних формах, особливо для дітей. У цьому випадку подаємо суфле теплим.
Дотримуючись в точності пропорції цього ж рецепта (див. вище), можна приготувати суфле з індички і в мультиварці.
Суміш з фаршу, яєць та інших інгредієнтів готуємо точно так само. Змащуємо вершковим маслом робочу чашу мультиварки і заливаємо в неї суміш (в альтернативному варіанті заповнюємо дрібні формочки). Запікаємо в режимі «Випічка», час встановлюємо 40-50 хвилин (залежить від конкретної мультиварки).
Рекомендуємо добрі рецепти
Суфле з печінки в духовці
Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
Суфле з баклажанів
Суфле - страва дуже схоже на запіканку, до основного продукту, доведеного до стану пюре, додають збиті яєчні білки, що надає страві легкість і
Сирне суфле в пароварці
Сирне суфле, приготована в пароварці, неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм ніжним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Давайте з вами
М'ясне суфле в мультиварці
М'ясне суфле - це чудове доповнення до арсеналу закусок на святковому столі. Його приготувати не складе особливих труднощів, якщо у вас є
Шоколадне суфле
З чого нам тільки не доводилося готувати суфле: з сиру, м'яса, овочів і фруктів, а ось до класичного - шоколадного - так справа і не дійшла. У цій
Суфле з курки в духовці
Суфле - це страва французької кухні, яке схоже на запіканки, террини, пудинги. І сьогодні ми детально розберемося, як зробити легке і ніжне суфле з