Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо, запечене з грушами

М'ясо, запечене з грушами

19-03-2015, 09:42
3 821
М'ясо, запечене з грушами
Практично будь-яке м'ясо на смак добре поєднується з грушами, цей фрукт повідомляє страви особливі смакові відтінки. Різні страви, засновані на такому сполученні, виходять не тільки гармонійними, але і цілком вишуканими.
Розповімо, як приготувати м'ясо, запечене з грушами. Вибирайте великі ароматні, соковиті стиглі, але не м'які плоди груш, які буде зручно нарізати великими скибочками.

Рецепт свинини, запеченої з грушами


Інгредієнти:

  • свиняча шийка або вирізка - 1 довгастий шматок вагою близько 06-12 кг;

  • груші жовті нетверді;

  • 1 лимон;

  • міцне світле вино (мадера, херес, вермут або мускат світлий);

  • часник;

  • червоний гострий перець, чорний мелений перець, мелений коріандр, тертий мускатний горіх;

  • зелень свіжа різна (петрушка, кінза базилік) для оформлення.


  • Приготування
    Готуємо соус: змішуємо сік 1 лимона з такою ж кількістю вина, додаємо продавлений часником і приправляємо спеціями. Даємо настоятися 5-8 хвилин і проціджують через ситечко.
    Шматок м'яса треба обсушити серветкою і зробити в ньому поперечні надрізи майже до кінця (приблизна частота кроку близько 07 мм). Вийшло щось на зразок книжки.
    Тепер наріжемо грушу плоскими великими скибочками, і відразу ж поллємо соусом (тоді груша не потемніє і їй додадуться нові смакові тони).
    Викладаємо підготовлений шматок м'яса на лист фольги потрібного розміру. У розрізи вкладаємо скибочки груші. Загортаємо-запаковуємо щільно в фольгу і поміщаємо згорток на висувній лист від духовки. Запікаємо м'ясо з грушами в духовій шафі при середній температурі протягом 1-13 години, після чого розгортаємо фольгу до половини і запікаємо ще протягом 20 хвилин, щоб м'ясо підрум'янилося.
    Подаємо на овальному сервировочном блюді, прикрасивши зеленню і окропивши залишками соусу. Вино краще подати те ж саме, яке використовувалося для соусу.

    Індичка, запечена з грушами


    Інгредієнти:

  • грудка індички (філе) - 1 шт.;

  • груші;

  • вино кріплене світле (мускат, вермут, мадера, херес);

  • лимон або лайм;

  • часник;

  • гострий червоний перець, тертий мускатний горіх;

  • зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік, кріп не потрібен).


  • Приготування
    Готуємо соус. Змішуємо вино і сік лимона, додаємо продавлений часник. Дуже швидко ріжемо 1 очищену грушу на дрібні
    М'ясо, запечене з грушами
    скибочки і додаємо в соус. Пюрируем в блендері і приправляємо гострим червоним перцем і мускатним горіхом. Наполягаємо хвилин 5.
    Філе розрізаємо на 2 шматки вздовж і гострим ножем робимо поперечні надрізи не до кінця.
    Нарізаємо груші плоскими поздовжніми скибочками, відразу збризкуємо їх соком лимона і вкладаємо в розрізи. Викладаємо шматки у форму і поливаємо соусом рясно. Запікаємо в духовці протягом 1 години, періодично збризкуємо вином. Подаємо, оформивши зеленню, найкраще з полентою .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тріска, запечена в духовці
    Тріска, запечена в духовці
    Риба тріска, безсумнівно, володіє рядом цінних властивостей. Але щоб зберегти корисні якості, необхідно правильно її готувати. Звичайно, краще
    Айва, запечена в духовці
    Айва, запечена в духовці
    Айва - корисний плід, у якому міститься безліч вітамінів і мікроелементів, фруктових кислот і пектинів. Її використовують у приготуванні багатьох
    Свинина з вершками
    Свинина з вершками
    Свинина - смачне і ніжне м'ясо саме по собі, але якщо її ще й з вершками приготувати, то м'ясо вийде дивовижно ніжним. Такий вишуканий вечерю
    Запечена телятина у фользі
    Запечена телятина у фользі
    Іноді, так хочеться приготувати що-небудь ніжне, вишукане, але в теж час ситне - є відмінний варіант досить простого страви - запечена телятина у
    Фарширована свинина
    Фарширована свинина
    Фарширована свинина - це відмінний варіант святкового або вечері у вихідний день. Пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення цього
    Пиріг з грушами в мультиварці
    Пиріг з грушами в мультиварці
    Груша має прекрасний смак і приголомшливий запашний аромат. Їй можна насолоджуватися, просто нарізавши шматочками, або зварити компот, варення і т.