Практично будь-яке м'ясо на смак добре поєднується з грушами, цей фрукт повідомляє страви особливі смакові відтінки. Різні страви, засновані на такому сполученні, виходять не тільки гармонійними, але і цілком вишуканими.
Розповімо, як приготувати м'ясо, запечене з грушами. Вибирайте великі ароматні, соковиті стиглі, але не м'які плоди груш, які буде зручно нарізати великими скибочками.
Рецепт свинини, запеченої з грушами
Інгредієнти: свиняча шийка або вирізка - 1 довгастий шматок вагою близько 06-12 кг; груші жовті нетверді; 1 лимон; міцне світле вино (мадера, херес, вермут або мускат світлий); часник; червоний гострий перець, чорний мелений перець, мелений коріандр, тертий мускатний горіх; зелень свіжа різна (петрушка, кінза базилік) для оформлення. Приготування Готуємо соус: змішуємо сік 1 лимона з такою ж кількістю вина, додаємо продавлений часником і приправляємо спеціями. Даємо настоятися 5-8 хвилин і проціджують через ситечко.
Шматок м'яса треба обсушити серветкою і зробити в ньому поперечні надрізи майже до кінця (приблизна частота кроку близько 07 мм). Вийшло щось на зразок книжки.
Тепер наріжемо грушу плоскими великими скибочками, і відразу ж поллємо соусом (тоді груша не потемніє і їй додадуться нові смакові тони).
Викладаємо підготовлений шматок м'яса на лист фольги потрібного розміру. У розрізи вкладаємо скибочки груші. Загортаємо-запаковуємо щільно в фольгу і поміщаємо згорток на висувній лист від духовки. Запікаємо м'ясо з грушами в духовій шафі при середній температурі протягом 1-13 години, після чого розгортаємо фольгу до половини і запікаємо ще протягом 20 хвилин, щоб м'ясо підрум'янилося.
Подаємо на овальному сервировочном блюді, прикрасивши зеленню і окропивши залишками соусу. Вино краще подати те ж саме, яке використовувалося для соусу.
Індичка, запечена з грушами
Інгредієнти: грудка індички (філе) - 1 шт.; груші; вино кріплене світле (мускат, вермут, мадера, херес); лимон або лайм; часник; гострий червоний перець, тертий мускатний горіх; зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік, кріп не потрібен). Приготування Готуємо соус. Змішуємо вино і сік лимона, додаємо продавлений часник. Дуже швидко ріжемо 1 очищену грушу на дрібні
скибочки і додаємо в соус. Пюрируем в блендері і приправляємо гострим червоним перцем і мускатним горіхом. Наполягаємо хвилин 5.
Філе розрізаємо на 2 шматки вздовж і гострим ножем робимо поперечні надрізи не до кінця.
Нарізаємо груші плоскими поздовжніми скибочками, відразу збризкуємо їх соком лимона і вкладаємо в розрізи. Викладаємо шматки у форму і поливаємо соусом рясно. Запікаємо в духовці протягом 1 години, періодично збризкуємо вином. Подаємо, оформивши зеленню, найкраще з полентою .