Фарширована свинина
Приготувати запечену в духовці фарширований шматок свинини або фаршировані рулети зі свинини - чудова ідея для святкового меню, для сімейного обіду або вечері у вихідні дні.
Інгредієнти:
свинина (шийна частина або корейка) - 1 кг;
гриби білі або печериці (свіжі) - близько 300 м;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
оливки без кісточок молоді - 8-10 шт.;
перець солодкий - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
сир твердий тертий - 150 г;
зелень різна свіжа;
мелені спеції (чорний і червоний перець, гвоздика і ін);
часник - 3-5 зубчиків;
сіль;
трохи рослинного масла;
трохи смальцю.
Приготування
На рослинному маслі спассеруем поросяти, ягняти цибулю. Додамо гриби і протушкуйте протягом 15 хвилин на слабкому вогні. Відкинемо цю суміш на друшляк. Солодкий перець наріжемо дрібної короткою соломкою, а оливки - навпіл або вздовж, або кружечками. Порубаємо часник і майже всю зелень. Змішаємо це все з цибульно-грибною сумішшю. Додамо тертий сир і спеції. Трохи присолим і перемішаємо.
Шматок свинини ретельно промиємо і обсушим серветкою. Гострим ножем зробимо збоку по центру акуратний розріз, але не до кінця. Шматок м'яса тепер нагадує обкладинку книги. Розгорнемо його, злегка відіб'ємо і викладемо всередину начинку. Акуратно підгинаємо краю і перев'язуємо в різних напрямках кухарським шпагатом (або просто товстими білими бавовняними нитками). Обвалюємо цей м'ясний згорток у спеціях. Тепер м'ясний рулет потрібно упакувати - небудь у фольгу, або в промаслений папір. Викладаємо на деко і запікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом приблизно години (залежить від віку м'яса і товщини шматка). Остуджуємо, не розгортаючи, потім видаляємо обгортку і шпагат. Нарізаємо скибочками і красиво викладаємо на блюдо. Подаємо із зеленню і світлими винами.
Інгредієнти:
свинина нежирна (биток, щоб можна було нарізати великими шматками для підкладки) - близько 1 кг;
чорнослив - близько 200-250 г;
горіхи мелені (будь-які) - 100 г;
сир твердий тертий - 100 г;
мелені спеції (кориця, перець, гвоздика);
коньяк або, портвейн, мадера, херес або мускат міцний білий - 30 мл;
трохи смальцю.
Приготування
Чорнослив запарюємо окропом хвилин на 10-15 після чого воду зливаємо і нарізаємо не дуже дрібно. Заливаємо коньяком або міцним світлим вином, через 10 хвилин вино зливаємо. Додаємо мелені горіхи і тертий сир. Консистенцію можна відрегулювати тертими пшеничними сухарями.
М'ясо нарізаємо як на відбивні і злегка відбиваємо з обох сторін. По краю кожного шматка викладаємо начинку. Загортаємо і обмотуємо по спіралі шпагатом. Зав'язуємо і загортаємо кожен рулетик з свинини у змащену смальцем фольгу або папір. Запікаємо в духовій шафі при середньо-слабкою температурі протягом близько 50 хвилин. Остуджуємо, розгортаємо фольгу і видаляємо шпагат. Нарізаємо шматочками і подаємо з бренді або міцними світлими винами.
Свинина фарширована грибами, овочами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
На рослинному маслі спассеруем поросяти, ягняти цибулю. Додамо гриби і протушкуйте протягом 15 хвилин на слабкому вогні. Відкинемо цю суміш на друшляк. Солодкий перець наріжемо дрібної короткою соломкою, а оливки - навпіл або вздовж, або кружечками. Порубаємо часник і майже всю зелень. Змішаємо це все з цибульно-грибною сумішшю. Додамо тертий сир і спеції. Трохи присолим і перемішаємо.
Шматок свинини ретельно промиємо і обсушим серветкою. Гострим ножем зробимо збоку по центру акуратний розріз, але не до кінця. Шматок м'яса тепер нагадує обкладинку книги. Розгорнемо його, злегка відіб'ємо і викладемо всередину начинку. Акуратно підгинаємо краю і перев'язуємо в різних напрямках кухарським шпагатом (або просто товстими білими бавовняними нитками). Обвалюємо цей м'ясний згорток у спеціях. Тепер м'ясний рулет потрібно упакувати - небудь у фольгу, або в промаслений папір. Викладаємо на деко і запікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом приблизно години (залежить від віку м'яса і товщини шматка). Остуджуємо, не розгортаючи, потім видаляємо обгортку і шпагат. Нарізаємо скибочками і красиво викладаємо на блюдо. Подаємо із зеленню і світлими винами.
Рулетики з свинини, фаршировані чорносливом з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив запарюємо окропом хвилин на 10-15 після чого воду зливаємо і нарізаємо не дуже дрібно. Заливаємо коньяком або міцним світлим вином, через 10 хвилин вино зливаємо. Додаємо мелені горіхи і тертий сир. Консистенцію можна відрегулювати тертими пшеничними сухарями.
М'ясо нарізаємо як на відбивні і злегка відбиваємо з обох сторін. По краю кожного шматка викладаємо начинку. Загортаємо і обмотуємо по спіралі шпагатом. Зав'язуємо і загортаємо кожен рулетик з свинини у змащену смальцем фольгу або папір. Запікаємо в духовій шафі при середньо-слабкою температурі протягом близько 50 хвилин. Остуджуємо, розгортаємо фольгу і видаляємо шпагат. Нарізаємо шматочками і подаємо з бренді або міцними світлими винами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба, запечена з грибами
Риба, запечена з грибами - це незвичайне, але в теж час, смачне і корисне блюдо. А приготувати його досить просто, і ми зараз розповімо. Пропонуємо
Рулет з індички
Індичка - дієтичний продукт, в якому міститься велика кількість корисних речовин. З м'яса цього птаха можна приготувати безліч корисних страв, у тому
Свинина з помідорами і сиром
Свинина - м'ясо досить жирне, і для кращої засвоюваності її краще всього готувати зі свіжими овочами або фруктами. Давайте поговоримо про те, як
М'ясо, запечене з грушами
Груші - смачний і корисний фрукт. Вони чудово поєднуються з будь-яким видом м'яса. Таке вишукане блюдо неодмінно прикрасить ваш святковий стіл.
Фаршировані кабачки, запечені в духовці
Фаршировані кабачки, запечені в духовці - чудове блюдо для сімейного обіду або вечері в недільний день. Приготувати його нескладно, і в цьому вам
Фаршировані гриби в духовці
Для святкового чи вихідного вечері, хочеться не тільки приготувати смачні, але і красиві страви. І сьогодні ми поговоримо про фаршированих грибах,