Риба, запечена з грибами
Іноді хочеться приготувати щось нескладне, але незвичайне і при цьому смачне і корисне. Пропонуємо в подібних випадках готувати рибу з грибами - таке гастрономічне поєднання досить цікаво.
Інгредієнти:
риба (філе без кісток) - близько 600 г;
гриби свіжі (білі, печериці, гливи) - близько 300 м;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
вершки натуральні молочні - близько 170 мл;
сир твердий - 150 г;
мелені спеції (запашний і чорний перець, мускатний горіх і ін);
олія рослинна;
зелень свіжа різна.
Приготування
Рибне філе наріжемо шматочками, зручними для їжі, цибулю - чверть кільцями, гриби - не занадто дрібно. Обсмажимо цибулю на сковороді до появи легкого золотистого відтінку. Додамо гриби і протушкуйте на слабкому вогні, помішуючи лопаткою, протягом 15 хвилин.
Все підготували. Тепер розповімо, як приготувати рибу з грибами.
Рясно змастимо маслом або жиром дно вогнетривкої форми і викладемо шар цибульно-грибної суміші. Зверху розподілимо шматочки риби. Всі заллємо вершками, приправленими спеціями. Якщо хочете, можна додати в вершки 1-2 курячих яйця і перемішати.
Запікаємо в духовій шафі протягом близько 20 хвилин при температурі близько 200 градусів за С. Присипаємо тертим сиром і рубаною зеленню. Повертаємо форму в духовку ще хвилин 5-8. Сир повинен злегка подправиться, але не потекти. Як гарнір можна подати рис, спаржу, відварна картопля також сервірувати різні овочеві салати, світле вино або пиво.
Для цього добре підійде, наприклад, скумбрія (в ній мало кісток).
Приготування
Готуємо цибульно-грибну суміш так само, як у попередньому рецепті (див. вище). Відрізаємо рибкам голови, потрошимо і акуратно витягаємо хребти. На що вийшло з рибки як би полотно викладаємо цибульно-грибну суміш, згортаємо рулетом і обв'язуємо кухарським шпагатом. Запаковуємо у фольгу і запікаємо в духовій шафі протягом близько 25-30 хвилин. Видаляємо нитку і нарізаємо скибочками.
Деякі цікавляться, як приготувати червону рибу, запечену з грибами. Питання навіть не в тому, яку рибу називають «червоною». У минулі часи В Росії червоною рибою називали осетрових, в даний час так частіше іменують лососевих (сьомгу, форель, горбушу і ін). Якщо хочете готувати сьомгу або горбушу в духовці - дійте як в першому або другому рецепті (див. вище). Можна лише замінити чорний мелений перець на гострий червоний і вибрати рожеве вино, ягідну настоянку або темне пиво.
Риба, запечена з грибами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе наріжемо шматочками, зручними для їжі, цибулю - чверть кільцями, гриби - не занадто дрібно. Обсмажимо цибулю на сковороді до появи легкого золотистого відтінку. Додамо гриби і протушкуйте на слабкому вогні, помішуючи лопаткою, протягом 15 хвилин.
Все підготували. Тепер розповімо, як приготувати рибу з грибами.
Рясно змастимо маслом або жиром дно вогнетривкої форми і викладемо шар цибульно-грибної суміші. Зверху розподілимо шматочки риби. Всі заллємо вершками, приправленими спеціями. Якщо хочете, можна додати в вершки 1-2 курячих яйця і перемішати.
Запікаємо в духовій шафі протягом близько 20 хвилин при температурі близько 200 градусів за С. Присипаємо тертим сиром і рубаною зеленню. Повертаємо форму в духовку ще хвилин 5-8. Сир повинен злегка подправиться, але не потекти. Як гарнір можна подати рис, спаржу, відварна картопля також сервірувати різні овочеві салати, світле вино або пиво.
Риба, фарширована грибами в духовці
Для цього добре підійде, наприклад, скумбрія (в ній мало кісток).
Приготування
Готуємо цибульно-грибну суміш так само, як у попередньому рецепті (див. вище). Відрізаємо рибкам голови, потрошимо і акуратно витягаємо хребти. На що вийшло з рибки як би полотно викладаємо цибульно-грибну суміш, згортаємо рулетом і обв'язуємо кухарським шпагатом. Запаковуємо у фольгу і запікаємо в духовій шафі протягом близько 25-30 хвилин. Видаляємо нитку і нарізаємо скибочками.
Деякі цікавляться, як приготувати червону рибу, запечену з грибами. Питання навіть не в тому, яку рибу називають «червоною». У минулі часи В Росії червоною рибою називали осетрових, в даний час так частіше іменують лососевих (сьомгу, форель, горбушу і ін). Якщо хочете готувати сьомгу або горбушу в духовці - дійте як в першому або другому рецепті (див. вище). Можна лише замінити чорний мелений перець на гострий червоний і вибрати рожеве вино, ягідну настоянку або темне пиво.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запечена скумбрія з лимоном
Скумбрія - смачна і корисна рибка. І щоб зберегти всі корисні речовини, що містяться в ній, найкращим способом її приготування, природно запікання. І
Тілапія в клярі
Тілапія - досить популярна і доступна в продажу риба. Багато люблять її за смачне і ніжне біле м'ясо. Способів приготування тілапії величезна безліч.
Фарширована свинина
Фарширована свинина - це відмінний варіант святкового або вечері у вихідний день. Пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення цього
Горбуша в аерогрилі
Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за
Жульєн з креветками
Жульєн з креветками - відмінний варіант закуски для святкового або фуршетного столу, яку можна приготувати як у кокотницях, так і в тарталетках.