Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба, запечена з грибами

Риба, запечена з грибами

22-03-2015, 09:33
3 029
Риба, запечена з грибами
Іноді хочеться приготувати щось нескладне, але незвичайне і при цьому смачне і корисне. Пропонуємо в подібних випадках готувати рибу з грибами - таке гастрономічне поєднання досить цікаво.

Риба, запечена з грибами в духовці


Інгредієнти:

  • риба (філе без кісток) - близько 600 г;

  • гриби свіжі (білі, печериці, гливи) - близько 300 м;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • вершки натуральні молочні - близько 170 мл;

  • сир твердий - 150 г;

  • мелені спеції (запашний і чорний перець, мускатний горіх і ін);

  • олія рослинна;

  • зелень свіжа різна.


  • Приготування
    Рибне філе наріжемо шматочками, зручними для їжі, цибулю - чверть кільцями, гриби - не занадто дрібно. Обсмажимо цибулю на сковороді до появи легкого золотистого відтінку. Додамо гриби і протушкуйте на слабкому вогні, помішуючи лопаткою, протягом 15 хвилин.
    Все підготували. Тепер розповімо, як приготувати рибу з грибами.
    Рясно змастимо маслом або жиром дно вогнетривкої форми і викладемо шар цибульно-грибної суміші. Зверху розподілимо шматочки риби. Всі заллємо вершками, приправленими спеціями. Якщо хочете, можна додати в вершки 1-2 курячих яйця і перемішати.
    Запікаємо в духовій шафі протягом близько 20 хвилин при температурі близько 200 градусів за С. Присипаємо тертим сиром і рубаною зеленню. Повертаємо форму в духовку ще хвилин 5-8. Сир повинен злегка подправиться, але не потекти. Як гарнір можна подати рис, спаржу, відварна картопля також сервірувати різні овочеві салати, світле вино або пиво.

    Риба, фарширована грибами в духовці


    Для цього добре підійде, наприклад, скумбрія (в ній мало кісток).
    Приготування
    Готуємо цибульно-грибну суміш так само, як у попередньому рецепті (див. вище). Відрізаємо рибкам голови, потрошимо і акуратно витягаємо хребти. На що вийшло з рибки як би полотно викладаємо цибульно-грибну суміш, згортаємо рулетом і обв'язуємо
    Риба, запечена з грибами
    кухарським шпагатом. Запаковуємо у фольгу і запікаємо в духовій шафі протягом близько 25-30 хвилин. Видаляємо нитку і нарізаємо скибочками.
    Деякі цікавляться, як приготувати червону рибу, запечену з грибами. Питання навіть не в тому, яку рибу називають «червоною». У минулі часи В Росії червоною рибою називали осетрових, в даний час так частіше іменують лососевих (сьомгу, форель, горбушу і ін). Якщо хочете готувати сьомгу або горбушу в духовці - дійте як в першому або другому рецепті (див. вище). Можна лише замінити чорний мелений перець на гострий червоний і вибрати рожеве вино, ягідну настоянку або темне пиво.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запечена скумбрія з лимоном
    Запечена скумбрія з лимоном
    Скумбрія - смачна і корисна рибка. І щоб зберегти всі корисні речовини, що містяться в ній, найкращим способом її приготування, природно запікання. І
    Тілапія в клярі
    Тілапія в клярі
    Тілапія - досить популярна і доступна в продажу риба. Багато люблять її за смачне і ніжне біле м'ясо. Способів приготування тілапії величезна безліч.
    Фарширована свинина
    Фарширована свинина
    Фарширована свинина - це відмінний варіант святкового або вечері у вихідний день. Пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення цього
    Горбуша в аерогрилі
    Горбуша в аерогрилі
    Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за
    Жульєн з креветками
    Жульєн з креветками
    Жульєн з креветками - відмінний варіант закуски для святкового або фуршетного столу, яку можна приготувати як у кокотницях, так і в тарталетках.