Іноді хочеться приготувати щось нескладне, але незвичайне і при цьому смачне і корисне. Пропонуємо в подібних випадках готувати рибу з грибами - таке гастрономічне поєднання досить цікаво.
Риба, запечена з грибами в духовці
Інгредієнти: риба (філе без кісток) - близько 600 г; гриби свіжі (білі, печериці, гливи) - близько 300 м; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершки натуральні молочні - близько 170 мл; сир твердий - 150 г; мелені спеції (запашний і чорний перець, мускатний горіх і ін); олія рослинна; зелень свіжа різна. Приготування Рибне філе наріжемо шматочками, зручними для їжі, цибулю - чверть кільцями, гриби - не занадто дрібно. Обсмажимо цибулю на сковороді до появи легкого золотистого відтінку. Додамо гриби і протушкуйте на слабкому вогні, помішуючи лопаткою, протягом 15 хвилин.
Все підготували. Тепер розповімо, як приготувати рибу з грибами.
Рясно змастимо маслом або жиром дно вогнетривкої форми і викладемо шар цибульно-грибної суміші. Зверху розподілимо шматочки риби. Всі заллємо вершками, приправленими спеціями. Якщо хочете, можна додати в вершки 1-2 курячих яйця і перемішати.
Запікаємо в духовій шафі протягом близько 20 хвилин при температурі близько 200 градусів за С. Присипаємо тертим сиром і рубаною зеленню. Повертаємо форму в духовку ще хвилин 5-8. Сир повинен злегка подправиться, але не потекти. Як гарнір можна подати рис, спаржу, відварна картопля також сервірувати різні овочеві салати, світле вино або пиво.
Риба, фарширована грибами в духовці
Для цього добре підійде, наприклад, скумбрія (в ній мало кісток).
Приготування Готуємо цибульно-грибну суміш так само, як у попередньому рецепті (див. вище). Відрізаємо рибкам голови, потрошимо і акуратно витягаємо хребти. На що вийшло з рибки як би полотно викладаємо цибульно-грибну суміш, згортаємо рулетом і обв'язуємо
кухарським шпагатом. Запаковуємо у фольгу і запікаємо в духовій шафі протягом близько 25-30 хвилин. Видаляємо нитку і нарізаємо скибочками.
Деякі цікавляться, як приготувати червону рибу, запечену з грибами. Питання навіть не в тому, яку рибу називають «червоною». У минулі часи В Росії червоною рибою називали осетрових, в даний час так частіше іменують лососевих (сьомгу, форель, горбушу і ін). Якщо хочете готувати сьомгу або горбушу в духовці - дійте як в першому або другому рецепті (див. вище). Можна лише замінити чорний мелений перець на гострий червоний і вибрати рожеве вино, ягідну настоянку або темне пиво.