Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рулет з індички

Рулет з індички

19-03-2015, 17:22
4 413
Рулет з індички
М'ясо індички - цінний дієтичний продукт, що містить безліч корисних речовин. Від м'яса інших птахів і тварин індичатину відрізняє мале вміст жиру і підвищений вміст триптофану. З м'яса індички можна готувати різні вельми смачні та корисні страви, в тому числі, і рулети з різними начинками. Рулет з індички - чудове блюдо для святкового столу, і для сімейного меню вихідних днів.
Наведемо деякі рецепти рулетів з індички. Для приготування, звичайно ж, слід вибирати свіже індиче м'ясо, інші продукти теж повинні бути якісними.

Рулет з філе індички з чорносливом та беконом у фользі, запечений в духовці


Інгредієнти:

  • філе з грудки індички (краще одним шматком) - близько 800 м;

  • чорнослив - 200 г;

  • ядра волоських (або інших) горіхів мелені - близько 100-150 г;

  • бекон (сирої або копчений) - близько 150 г;

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • коньяк (або мадера, світлий солодкий мускат, херес) - близько 50 мл;

  • мелені сухі спеції (мускатний горіх, запашний, гострий червоний і чорний перець, гвоздика);

  • свіжі ароматні трави (кінза, петрушка, розмарин, базилік).


  • Приготування
    Спочатку запарюємо чорнослив у чашці окропом, чекаємо 10 хвилин і зливаємо воду. Видаляємо кісточки, нарізаємо не дуже дрібно. Заливаємо коньяком, зливаємо його через 10 хвилин. Змішуємо з яйцем, меленими горіхами і сухими спеціями. Додаємо продавлений часник. Начинка не повинна бути рідкою, можна підкоригувати її густоту насінням кунжуту, тертими сухарями або більш тонко меленими горіхами. Можна і тертого сиру додати, буде смачніше.
    Тепер розберемося, як приготувати рулет з індички. Бекон нарізаємо смужками або тонкими скибочками. З злегка відбитих пластів з філе індички формуємо підкладку на аркуші фольги (попередньо фольгу треба змастити шматочком свинячого сала від бекону або вершковим маслом). По краю підкладки в довжину викладаємо смугою бекон і гілочки зелені, а зверху або поряд - суміш з чорносливу з горіхами і яйцем. Згортаємо рулет і запаковуємо його у фольгу. Можна загорнути у другий шар. Викладаємо згорток на деко або решітку і запікаємо в духовій шафі протягом близько 1 години і 30 хвилин. Готовий рулет нарізаємо скибочками і викладаємо на блюдо для сервірування. Оформляємо зеленню. Можна зварити рулет, в цьому випадку його треба перев'язати шпагатом в декількох місцях.
    Для приготування невеликих рулетиків можна використовувати і м'ясо з ноги індички, воно дещо грубіше і жирніше, але теж смачне.
    Рулет з індички можна готувати не тільки використовуючи грудку або м'ясо з ніг у вигляді великих плоских шматків. Підкладку можна зробити з індичого фаршу.

    Рулет з індички з грибами, оливками, солодким перцем і горіхами


    Інгредієнти:

  • фарш индюшиний - близько 800 м;

  • оливки без кісточок (будь-зелені або темні) - близько 200 г;

  • гриби (білі, гливи або печериці) - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • перець червоний солодкий - 1 шт.;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • трохи оливкової олії;

  • дрібно мелені горіхи;

  • сухі спеції (мускатний горіх, різні види перцю, гвоздика);

  • свіжа зелень (обійдемося без кропу).


  • Приготування
    В окремих сковородах обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і дрібно нарізані гриби. Перемішуємо і відкидаємо на сито. Додаємо яйце, мелені горіхи, продавлений часник і спеції. Густоту коригуємо горіхами або тертими сухарями. У фарш теж додаємо яйце, злегка приправляємо спеціями і трохи додаємо сіль.
    Можна сформувати і зварити рулет в целофановій плівці або без неї (в цьому випадку підкладка повинна бути з одного шматка; рулет треба перев'язати у кількох місцях шпагатом, як ковбасу). При нагріванні целофан виділяє шкідливим речовини, тому краще запекти
    Рулет з індички
    рулет у фольгу, втім, вибір за вами.
    На фольгу, змащену жиром, викладаємо у формі прямокутника підкладку з фаршу (товщина шару 2-3 см). Поверх фаршу посередині вздовж або по краю викладаємо цибульно-грибну суміш, а поруч - нарізаний соломкою перець, оливки кружечками і гілочки зелені. Загортаємо краю, тобто, формуємо рулет. Для надійності запаковуємо у другий шар фольги і запікаємо в духовій шафі при температурі 180 градусів протягом приблизно 1 години і 20 хвилин. Готовий рулет нарізаємо скибочками упоперек. Оформляємо зеленню. Подаємо з будь-яким виноградним вином .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет з сиром
    Рулет з сиром
    Сир - кисломолочний продукт, який отримують шляхом сквашування молока з наступним відділенням сироватки. З нього можна приготувати величезну
    Рулети з курячого філе
    Рулети з курячого філе
    Рецептів страв з курячого м'яса існує досить багато. Його варять, тушкують, смажать, запікають - воно в будь-якому вигляді виходить дивовижним. І
    Фарширована свинина
    Фарширована свинина
    Фарширована свинина - це відмінний варіант святкового або вечері у вихідний день. Пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення цього
    Рулет із курячого фаршу
    Рулет із курячого фаршу
    Рулети є прикрасою будь-якого святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про цікавий і оригінальному варіанті м'ясного рулету. Давайте детально
    Індичка в пароварці
    Індичка в пароварці
    Дуже смачне і корисне блюдо індичка в пароварці. Готувати його можна по-різному, а тому ми підібрали відразу кілька рецептів, які здивують вас своєю
    Пастрома з індички
    Пастрома з індички
    Якщо ви любите смачні бутерброди з різними видами м'яса, то ми підкажемо вам рецепт пастроми, та не простий, а индюшиной. Це м'ясо припаде до душі