М'ясо індички - цінний дієтичний продукт, що містить безліч корисних речовин. Від м'яса інших птахів і тварин індичатину відрізняє мале вміст жиру і підвищений вміст триптофану. З м'яса індички можна готувати різні вельми смачні та корисні страви, в тому числі, і рулети з різними начинками. Рулет з індички - чудове блюдо для святкового столу, і для сімейного меню вихідних днів.
Наведемо деякі рецепти рулетів з індички. Для приготування, звичайно ж, слід вибирати свіже індиче м'ясо, інші продукти теж повинні бути якісними.
Рулет з філе індички з чорносливом та беконом у фользі, запечений в духовці
Інгредієнти: філе з грудки індички (краще одним шматком) - близько 800 м; чорнослив - 200 г; ядра волоських (або інших) горіхів мелені - близько 100-150 г; бекон (сирої або копчений) - близько 150 г; куряче яйце - 1 шт.; часник - 2 зубчики; коньяк (або мадера, світлий солодкий мускат, херес) - близько 50 мл; мелені сухі спеції (мускатний горіх, запашний, гострий червоний і чорний перець, гвоздика); свіжі ароматні трави (кінза, петрушка, розмарин, базилік). Приготування Спочатку запарюємо чорнослив у чашці окропом, чекаємо 10 хвилин і зливаємо воду. Видаляємо кісточки, нарізаємо не дуже дрібно. Заливаємо коньяком, зливаємо його через 10 хвилин. Змішуємо з яйцем, меленими горіхами і сухими спеціями. Додаємо продавлений часник. Начинка не повинна бути рідкою, можна підкоригувати її густоту насінням кунжуту, тертими сухарями або більш тонко меленими горіхами. Можна і тертого сиру додати, буде смачніше.
Тепер розберемося, як приготувати рулет з індички. Бекон нарізаємо смужками або тонкими скибочками. З злегка відбитих пластів з філе індички формуємо підкладку на аркуші фольги (попередньо фольгу треба змастити шматочком свинячого сала від бекону або вершковим маслом). По краю підкладки в довжину викладаємо смугою бекон і гілочки зелені, а зверху або поряд - суміш з чорносливу з горіхами і яйцем. Згортаємо рулет і запаковуємо його у фольгу. Можна загорнути у другий шар. Викладаємо згорток на деко або решітку і запікаємо в духовій шафі протягом близько 1 години і 30 хвилин. Готовий рулет нарізаємо скибочками і викладаємо на блюдо для сервірування. Оформляємо зеленню. Можна зварити рулет, в цьому випадку його треба перев'язати шпагатом в декількох місцях.
Для приготування невеликих рулетиків можна використовувати і м'ясо з ноги індички, воно дещо грубіше і жирніше, але теж смачне.
Рулет з індички можна готувати не тільки використовуючи грудку або м'ясо з ніг у вигляді великих плоских шматків. Підкладку можна зробити з індичого фаршу.
Рулет з індички з грибами, оливками, солодким перцем і горіхами
Інгредієнти: фарш индюшиний - близько 800 м; оливки без кісточок (будь-зелені або темні) - близько 200 г; гриби (білі, гливи або печериці) - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; перець червоний солодкий - 1 шт.; куряче яйце - 2 шт.; часник - 2 зубчики; трохи оливкової олії; дрібно мелені горіхи; сухі спеції (мускатний горіх, різні види перцю, гвоздика); свіжа зелень (обійдемося без кропу). Приготування В окремих сковородах обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і дрібно нарізані гриби. Перемішуємо і відкидаємо на сито. Додаємо яйце, мелені горіхи, продавлений часник і спеції. Густоту коригуємо горіхами або тертими сухарями. У фарш теж додаємо яйце, злегка приправляємо спеціями і трохи додаємо сіль.
Можна сформувати і зварити рулет в целофановій плівці або без неї (в цьому випадку підкладка повинна бути з одного шматка; рулет треба перев'язати у кількох місцях шпагатом, як ковбасу). При нагріванні целофан виділяє шкідливим речовини, тому краще запекти
рулет у фольгу, втім, вибір за вами.
На фольгу, змащену жиром, викладаємо у формі прямокутника підкладку з фаршу (товщина шару 2-3 см). Поверх фаршу посередині вздовж або по краю викладаємо цибульно-грибну суміш, а поруч - нарізаний соломкою перець, оливки кружечками і гілочки зелені. Загортаємо краю, тобто, формуємо рулет. Для надійності запаковуємо у другий шар фольги і запікаємо в духовій шафі при температурі 180 градусів протягом приблизно 1 години і 20 хвилин. Готовий рулет нарізаємо скибочками упоперек. Оформляємо зеленню. Подаємо з будь-яким виноградним вином .