Рулет з сиром
Сир - чудовий за своїми властивостями кисломолочний продукт, традиційний для країн Північної і Східної Європи. Сир отримують сквашуванням молока з наступним відділенням сироватки. Сир смачно їсти в суміші зі сметаною або приправленим іншими добавками (медом, варенням, зеленню, вареними яйцями, фруктами, горіхами). Також сир можна використовувати в приготуванні і різних більш складних страв, наприклад, рулетів.
Інгредієнти:
сир;
лаваш вірменський тонкий;
зелень свіжа різна (петрушка, кріп, базилік, кінза);
часник;
перець червоний гострий;
сіль.
Приготування
Трохи додаємо сіль сир за смаком, якщо він занадто сухий, можна додати в нього трохи густої сметани або розтопленого вершкового масла. Також додаємо дрібно нарубану зелень, продавлений через ручний прес часник і добре подрібнений гострий червоний перець (свіжий або сухий мелений). Також можна додати подрібнений солодкий свіжий червоний перець. І, якщо хочете, якісь сухі мелені спеції. Все ретельно перемішуємо, вирізаємо з вірменського лаваша шматки потрібного розміру довгастої або трикутної форми і звертаємо рулети з сирною начинкою. Можна їх злегка підпекти в духовій шафі протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів С.
Приготування
Спечіть кілька великих млинців (або купіть млинці прямокутної форми до домової кухні). Зробіть начинку таку ж, як у попередньому рецепті (див. вище).
Можна пекти рулети з сиром, використовуючи різні види тіста (дріжджове здобне прісне чи, листкове, бездріжджове на кефірі або сметані та ін).
З листкового та інших видів тіста добре піч рулети з начинкою з тертого твердого сиру (або розсільного типу бринзи) з сиром. Беремо сиру 2/3 частини або 3/4 а сиру, відповідно, 1/3 або 1/4 частину від загального обсягу. Зелень, часник і спеції смаком такої начинки теж не зашкодять, однак можна обійтися і без них.
Дріжджове або листкове тісто можна купити в різних магазинах або точках громадського харчування, а можна повозитися з приготуванням самостійно.
Інгредієнти:
пюре картопляне свіжоприготоване - 300 г;
борошно пшеничне цільнозернові - близько 1 склянки;
яйце куряче - 1-2 шт.;
сир (краще середньої або високої жирності) - близько 300-400 г;
морква - 1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
зелень свіжа різна;
сіль;
гострий червоний перець мелений.
Приготування
Для початку замісимо тісто: змішуємо картопляне пюре з яйцем і борошном (борошном коригуємо консистенцію). Будь-яким способом формуємо довгастий пласт товщиною близько 15 см і викладаємо його на лист фольги, змащений жиром.
Далі можна зайнятися і начинкою: змішуємо підсолений сир з тертою морквою, рубаною зеленню, продавлений часником і спеціями, приправляємо гострим червоним перцем і ретельно перемішуємо.
Викладаємо начинку на пласт картопляного тіста і загортаємо в рулет. Запікаємо в духовій шафі при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Розгортаємо фольгу, остуджуємо і нарізаємо скибками. Подаємо як окремого страви.
Використовуючи сирну начинку (таку ж, як у наведених рецептах), можна спекти м'ясний рулет з сиром.
Інгредієнти:
дрібний або середній м'ясний фарш (краще змішаний з присутністю курячого м'яса - буде хороша пластичність) - близько 400-500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце куряче - 1-2 шт.;
борошно пшеничне - близько 05-1 склянки;
сирна начинка (див. вище);
спеції сухі мелені.
Приготування
У м'ясний фарш додаємо цибулю, добре подрібнену в комбайні або блендером, яйця, мелені спеції і борошно. Ретельно перемішуємо і викладаємо на лист змащеній жиром фольги у вигляді прямокутного пласта. Викладаємо сирну начинку зверху вздовж і загортаємо рулетом. Запаковуємо з країв і запікаємо в духовці протягом 30-40 хвилин при середній температурі. Перед розрізанням і потрібно остудити.
Рулет з лаваша з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Трохи додаємо сіль сир за смаком, якщо він занадто сухий, можна додати в нього трохи густої сметани або розтопленого вершкового масла. Також додаємо дрібно нарубану зелень, продавлений через ручний прес часник і добре подрібнений гострий червоний перець (свіжий або сухий мелений). Також можна додати подрібнений солодкий свіжий червоний перець. І, якщо хочете, якісь сухі мелені спеції. Все ретельно перемішуємо, вирізаємо з вірменського лаваша шматки потрібного розміру довгастої або трикутної форми і звертаємо рулети з сирною начинкою. Можна їх злегка підпекти в духовій шафі протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів С.
Млинцевий рулет з сиром
Приготування
Спечіть кілька великих млинців (або купіть млинці прямокутної форми до домової кухні). Зробіть начинку таку ж, як у попередньому рецепті (див. вище).
Можна пекти рулети з сиром, використовуючи різні види тіста (дріжджове здобне прісне чи, листкове, бездріжджове на кефірі або сметані та ін).
З листкового та інших видів тіста добре піч рулети з начинкою з тертого твердого сиру (або розсільного типу бринзи) з сиром. Беремо сиру 2/3 частини або 3/4 а сиру, відповідно, 1/3 або 1/4 частину від загального обсягу. Зелень, часник і спеції смаком такої начинки теж не зашкодять, однак можна обійтися і без них.
Дріжджове або листкове тісто можна купити в різних магазинах або точках громадського харчування, а можна повозитися з приготуванням самостійно.
Рецепт картопляно-морквяного рулети з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Для початку замісимо тісто: змішуємо картопляне пюре з яйцем і борошном (борошном коригуємо консистенцію). Будь-яким способом формуємо довгастий пласт товщиною близько 15 см і викладаємо його на лист фольги, змащений жиром.
Далі можна зайнятися і начинкою: змішуємо підсолений сир з тертою морквою, рубаною зеленню, продавлений часником і спеціями, приправляємо гострим червоним перцем і ретельно перемішуємо.
Викладаємо начинку на пласт картопляного тіста і загортаємо в рулет. Запікаємо в духовій шафі при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Розгортаємо фольгу, остуджуємо і нарізаємо скибками. Подаємо як окремого страви.
Використовуючи сирну начинку (таку ж, як у наведених рецептах), можна спекти м'ясний рулет з сиром.
М'ясний рулет з сиром
Інгредієнти:
Приготування
У м'ясний фарш додаємо цибулю, добре подрібнену в комбайні або блендером, яйця, мелені спеції і борошно. Ретельно перемішуємо і викладаємо на лист змащеній жиром фольги у вигляді прямокутного пласта. Викладаємо сирну начинку зверху вздовж і загортаємо рулетом. Запаковуємо з країв і запікаємо в духовці протягом 30-40 хвилин при середній температурі. Перед розрізанням і потрібно остудити.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет з індички
Індичка - дієтичний продукт, в якому міститься велика кількість корисних речовин. З м'яса цього птаха можна приготувати безліч корисних страв, у тому
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Лаваш з сиром і зеленню
Лаваш з сиром і зеленню - чудова закуска, яку можна подати до святкового столу або просто використовувати в якості перекусу. До сиру і зелені можна
Рулет з зеленню
В якості закуски на святковому столі дуже добре подавати різноманітні рулети. Готувати рулети можна з чого завгодно - млинці або лаваш, сьомга або
Рулет з листкового тіста
Рулет з листкового тіста - відмінний і швидкий варіант випічки, який врятує вас в будь-якій ситуації. Його можна приготувати з будь-якою начинкою:
Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо