Фаршировані гриби в духовці

Як готувати? Для цього ми будемо використовувати капелюшки грибів, їх і будемо фарширувати. Для фарширування підходять різні гриби, проте найзручніше буде купити штучно вирощені печериці. Вибирати слід не самі дрібні гриби, приблизно однакового розміру, добре оформлених капелюшком.
Варіанти начинки можуть бути самими різними.
Фаршировані сиром гриби-печериці в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Гриби вимиємо і обсушим. Акуратно, щоб не пошкодити капелюшки, видаляємо ніжки.
Тепер готуємо начинку. Ніжки грибів і очищену цибулю нарубим досить дрібно. Сир натираємо на середній або великій тертці. Ядра горіхів сміливішаємо або подрібнити ножем (бажаний розмір крихт, як гречана крупа).
У сковороді на рослинному маслі злегка обсмажуємо цибулю. Додаємо шампіньйони і спеції і тушкуємо все разом протягом близько 5-8 хвилин, помішуючи. Знімаємо з плити, додаємо ложку сметани і мелені горіхи. Перемішуємо. Злегка остуджуємо (протягом 10 хвилин) і додаємо половину тертого сиру. Ретельно перемішуємо.
Заповнюємо грибні капелюшки начинкою і викладаємо їх на деко, простеленний промасленим пекарської папером. Запікаємо в духовій шафі при температурі близько 180 градусів С протягом 10-12 хвилин. Виймаємо деко і посипаємо кожен капелюшок з начинкою тертим сиром. Прикрашаємо зеленню і повертаємо деко в остигаючу духовку хвилин на 5-8 щоб сир злегка подплавился (але не сплавився і не потік).
У нас вийшло легке блюдо на зразок жульєна, його можна подати окремо або з стравами з м'яса, риби і різними овочевими салатами. Якщо ви хочете, можна приготувати начинку з мелених горіхів, яйця, сметани і сиру, не використовуючи для фарширування цибульно-грибну суміш, так страва вийде ще більш легким, але не менш смачним.
Гриби, фаршировані м'ясом і сиром, в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Можливі два варіанти приготування начинки.
Перший більш дієтичний. М'ясо, нарізане невеликими шматочками, варимо до готовності, а потім пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею і солодким перцем. Додаємо яйце, спеції і половину тертого сиру. Консистенцію начинки можна відкоригувати невеликою кількістю борошна і сметани.
Другий. Пропускаємо м'ясо з цибулею і солодким перцем через м'ясорубку. Обсмажуємо фарш з додаванням спецій на сковороді майже до готовності. Злегка охолоджуємо, додаємо трохи сметани (1 ст. ложку), яйце і половину тертого сиру. Якщо хочете, і мелені горіхи не

Далі діємо як у попередньому рецепті (див. вище). Начиняємо капелюшки печериць і запікаємо в духовій шафі протягом близько 12 хвилин. Присипаємо сиром і залишаємо в остигає духовці ще хвилин на 5 щоб сир подплавился. Прикрашаємо зеленню.
Також можна приготувати цікаві начинки з печених баклажанів, мелених горіхів і сиру, хумуса з рибним фаршем або з негустою мамалиги зі шкварками і сиром або бринзою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Фарширована свинина
Фарширована свинина - це відмінний варіант святкового або вечері у вихідний день. Пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення цього

Гриби, запечені в духовці
Гриби, запечені в духовці - дуже смачне, дієтичне і пісне блюдо, яке сподобається багатьом. Його можна подавати як закуску і доповнення до будь-якого

Фаршировані кабачки, запечені в духовці
Фаршировані кабачки, запечені в духовці - чудове блюдо для сімейного обіду або вечері в недільний день. Приготувати його нескладно, і в цьому вам

Фаршировані шампіньйони - рецепти
Фаршировані шампіньйони - нечасте блюдо в нашій країні. Все тому, що не всі люблять гриби, так і витратити певну кількість часу на них потрібно. Але

Фаршировані печериці, запечені в духовці
Фаршировані печериці, запечені в духовці - чудове блюдо для святкового або фуршетного столу. Така вишукана страва неодмінно викличе захоплення ваших

Закуска з печериць
Печериці - смачні і доступні гриби, з яких можна зробити безліч цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про дивовижних закуски з цих популярних