Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гриби, запечені в духовці

Гриби, запечені в духовці

18-03-2015, 08:42
3 147
Гриби, запечені в духовці
Гриби, запечені в духовці - дуже смачне, дієтичне, пісне і чудово ароматне блюдо. Його можна подавати на стіл як закуску або як доповнення до будь-якого гарніру: картопляному пюре , гречки, рису, макаронів і т. д. Готуватися страва досить швидко, але результат захопить всіх і не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана! Давайте ж дізнаємося з вами, як правильно приготувати і скільки потрібно запікати гриби в духовці.

Рецепт запечених грибів в духовці


Інгредієнти:

  • печериці - 500 г;

  • сир твердий - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції (сіль, мелений перець) - за смаком;

  • державна сметана - 200 мл;

  • борошно - щіпка;

  • рослинна олія;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Отже, першим ділом беремо свіжі печериці, ретельно промиваємо, обсушуємо і відрізаємо ніжки. Потім ніжки грибів подрібнюємо і викладаємо на сковорідку. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, додаємо до грибів і пасеруємо все на рослинному масло, злегка, підсолюємо. Капелюшки печериць обробляємо і наповнюємо приготовленої обсмаженням. Зверху присипаємо їх натертим на маленькій терочке сиром, перекладаємо на деко, попередньо змастивши її маслом. Капелюшки грибів рясно поливаємо сметаною і запікаємо страву в заздалегідь розігрітій духовці при 200 градусах 20 двадцять хвилин до готовності. Готові печериці викладаємо на блюдо і даємо їм охолонути при кімнатній температурі, прикрашаємо свіжою дрібно нарізаною зеленню і подаємо в якості закуски.

    Білі гриби, запечені в духовці


    Інгредієнти:

  • свіжі білі гриби - 05 кг;

  • сир - 50 г;

  • сметана - 200 мл;

  • пшеничне борошно - 1 ст. ложка;

  • масло вершкове - 50 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Білі гриби чистимо, обробляємо, ретельно промиваємо теплою водою і залишаємо обсихати. Цибулю чистимо від лушпиння, споліскують і шаткуємо півкільцями. Тепер викладаємо гриби з цибулькою на сковорідку з розтопленим вершковим маслом, підсолюємо і готуємо до повного випаровування вологи. Потім пасеруємо на маленькому вогні хвилин 5 до появи золотистого кольору. Після цього перекладаємо гриби з цибулею в форму для запікання. Борошно з'єднуємо з сметаною, добре розмішуємо до однорідності, трохи солимо, злегка збиваємо і заливаємо гриби отриманим соусом. Далі присипаємо тертим сиром і ставимо гриби запікатися в нагріту духовку цілком до рум'яності.

    Гриби, фаршировані і запечені в духовці


    Інгредієнти:

  • печериці свіжі - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сир - 100 г;

  • шинка - 50 г;

  • спеції - за смаком;

  • олія - для смаження;

  • свіжа зелень за бажанням.


  • Приготування
    Гриби, запечені в духовці
    Гриби ретельно промиваємо в теплій воді, чистимо і акуратно, за допомогою гострого ножа, відокремлюємо капелюшки від ніжок. Капелюшки перекладаємо на 30 хвилин у злегка підсолену воду, а ніжки подрібнюємо невеликими кубиками. Цибулька чистимо від лушпиння, миємо й нарізаємо тонкими півкільцями. Обсмажуємо його з додаванням рослинного масла до м'якого стану, а потім викладаємо подрібнені грибні ніжки і нарізану дрібними кубиками шинку. Начинку добре перемішуємо і трохи пасеруємо на слабенькому вогні.
    Тепер приправляємо масу сіллю, меленим перцем і перемішуємо. Грибні капелюшки фаршируємо приготовленої начинкою і викладаємо у змащену маслом форму для запікання. Поливаємо печериці вершками і відправляємо в нагріту духовку хвилин на 10-15 хвилин. Після закінчення часу, виймаємо блюдо, присипаємо тертим сиром і готуємо ще 5 хвилин. Готові печериці, запечені в духовці, викладаємо на красиве блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печериці у сметані
    Печериці у сметані
    Кулінари давно помітили ідеальне поєднання смаку печериць і сметани. Крім того, таке грибне блюдо виходить досить ситним (гриби цілком можуть
    Печериці в духовці
    Печериці в духовці
    Печериці можна приготувати сотнею різних способів. Один з них - запікання в духовці. От про них сьогодні і піде мова. Ми розповімо, як приготувати
    Гриби, запечені з сиром
    Гриби, запечені з сиром
    Гриби, звичайно ж, смачні самі по собі, але в доповненні з м'ясом, овочами або сиром - страва виходить дійсно дивовижним і ароматним. Давайте
    Фаршировані шампіньйони - рецепти
    Фаршировані шампіньйони - рецепти
    Фаршировані шампіньйони - нечасте блюдо в нашій країні. Все тому, що не всі люблять гриби, так і витратити певну кількість часу на них потрібно. Але
    Фаршировані гриби в духовці
    Фаршировані гриби в духовці
    Для святкового чи вихідного вечері, хочеться не тільки приготувати смачні, але і красиві страви. І сьогодні ми поговоримо про фаршированих грибах,
    Фаршировані печериці, запечені в духовці
    Фаршировані печериці, запечені в духовці
    Фаршировані печериці, запечені в духовці - чудове блюдо для святкового або фуршетного столу. Така вишукана страва неодмінно викличе захоплення ваших