Індиче м'ясо – чудовий продукт. Найкраща частина тушки – філе з индюшиной грудки, дієтичний білковий продукт з мінімальним вмістом жиру.
Розповімо, як запекти філе з грудки індички, щоб було соковито і смачно. Зрозуміло, для цього краще вибрати грудку молодої птиці свіжу або охолоджену, а не заморожену, оскільки після заморожування-розморожування м'ясо з грудки виходить ще більш сухим і жорстким. Запікати краще без шкіри, зрізавши філе з кістки великими шматками.
Філе індички, запечене у фользі
Інгредієнти: філе індички – 4 плоских великих шматки; вино біле або рожеве (вермут, мартіні, мускат) – 100-150 мл; спеції крупно розмелені (чорний перець, коріандр , гвоздика, лавровий лист та ін); часник – 5 зубчиків; зелень; сіль; вершкове масло топлене – 2 ст. ложки. Приготування Щоб філе індички вийшло соковитим, замаринуем його години на 4 а краще на ніч у білому або рожевому вині з додаванням спецій, рубаного часнику і ароматних трав. Перед приготуванням шматки м'яса оботрем серветкою начисто і обсушим.
Злегка відіб'ємо м'ясо, трохи присолим. За допомогою кисті рясно змастимо шматки м'яса з обох сторін топленим вершковим маслом.
На шматку фольги відповідного розміру рідко розкладаємо гілочки зелені,
зверху кладемо шматок філе і запаковуємо (також і інші шматки). Можна упакувати вдруге для надійності. Запікаємо протягом близько 1 години або хвилин на 20 довше (залежить від віку і статі тварини, а також особистих переваг). Запекти філе індички у фользі можна не тільки в духовці, але і в мультиварці (готуємо в режимі «Випічка», близько 15 годин). Також можна запікати м'ясо у фользі на решітці гратара (мангали) або в холонучих вугіллі. Запечене філе індички добре подати з картоплею, полентою , квасолею або рисом. Можна також подати свіжі овочі і фрукти, делікатні світлі соуси і вино, яке використовувалося в маринаді.