» » Ескалоп з свинини на сковороді - рецепт

Ескалоп з свинини на сковороді - рецепт

Ескалоп з свинини на сковороді - рецепт
Ескалопи – м'ясо без кісточки, порізане круглими шайбами і обсмажене на маслі до появи рум'яної скоринки. Пропонуємо вам рецепт ескалопи з свинини, приготованого на сковороді. А в якості гарніру до нього чудово підійдуть свіжі овочі та зелень.

Рецепт ескалопи з свинини на сковороді


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 700 г;

  • спеції – за смаком;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, обсушуємо паперовою серветкою і нарізаємо шматками товщиною не більше 3 див. Потім накриваємо зверху харчовою плівкою і гарненько відбиваємо молотком. Краї м'яса трохи надрізаємо, щоб вони не поверталися під час приготування. Після цього свинину підсолюємо, перчимо за смаком і обсмажуємо ескалопи на сковороді по 5 хвилин з кожного боку на сильному вогні в невеликій кількості масла.

    Листкові ескалопи з свинини на сковороді


    Інгредієнти:

  • свинина – 600 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • молоко – 1 ст. ложка;

  • борошно;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • сир – 20 г;

  • столова гірчиця і майонез – по смаку.


  • Приготування
    Свинину добре промиваємо, нарізаємо шматочками поперек волокон, трохи відбиваємо кожен скибочку і натираємо спеціями. У кожному скибочці робимо ножем поздовжній розріз і заповнюємо його начинкою. Для її приготування розтираємо столову гірчицю з яєчним жовтком, додаємо майонез і кидаємо натертий на маленькій тертці сир. Яйце збиваємо міксером окремо і поступово вливаємо молоко. Вмочуємо наші ескалопи в приготований кляр, паніруємо в борошні і викладаємо на сковороду з розпеченим маслом. Обсмажуємо з двох сторін до готовності і подаємо ескалопи з відварною картоплею, рисом, гречкою або салатами.

    Свинячий пряний ескалоп на сковороді


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 400 г;

  • соєвий натуральний соус – 1 ст. ложка;

  • бальзамічний оцет – 1 ч. ложка;

  • сіль дрібна;

  • червона мелена паприка – за смаком;

  • прованські трави – за бажанням.


  • Приготування
    Змішуємо в мисці всі прянощі: червону паприку, спеції, прованські трави. Потім вливаємо бальзамічний оцет і соєвий натуральний соус. В отриману суміш викладаємо шматочки свинини і залишаємо їх маринуватися приблизно на годину. Після цього викладаємо м'ясо на розігріту суху сковороду і обсмажуємо ескалопи по кілька хвилин з кожного боку до появи апетитною і рум'яної скоринки.

    Як посмажити ескалоп з свинини на сковороді з помідорами?


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 800 г;

  • сир твердий – 100 г;

  • помідор – 1 шт.;

  • спеції;

  • зелень петрушки для прикраси;

  • винний оцет – 1 ст. ложка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Приготування ескалопи починаємо з того, що свинячу вирізку добре промиваємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками. Після цього добре відбиваємо кожен шматочок, загорнувши в плівку, і натираємо спеціями за смаком з усіх боків. У миску наливаємо невелику кількість рослинного масла, вводимо винний оцет і кидаємо дрібку солі і меленого перцю.
    Ескалоп з свинини на сковороді - рецепт
    Получившимся маринадом промазуємо кожен м'ясної шматочок і прибираємо на 2 години в холодильник. Потім кожен ескалоп викладаємо на розігріту з рослинним маслом сковороду і обсмажуємо з одного боку. Не гаючи часу, промиваємо помідор і шаткуємо його тонкими кружками. Твердий сир нарізаємо пластинками. Обсмажені ескалопи акуратно перевертаємо на інший бік, і зверху на кожен медальйон викладаємо гурток помідора і сирний скибочку. Сковороду накриваємо кришкою і обсмажуємо все 5-7 хвилин, поки сир повністю не розплавиться. Готовий ескалоп з помідорами посипаємо подрібненою петрушкою і подаємо до столу.
    Додав: admin | 16-12-2015, 19:13
    Переглядів: 336