Ескалопи – м'ясо без кісточки, порізане круглими шайбами і обсмажене на маслі до появи рум'яної скоринки. Пропонуємо вам рецепт ескалопи з свинини, приготованого на сковороді. А в якості гарніру до нього чудово підійдуть свіжі овочі та зелень.
Рецепт ескалопи з свинини на сковороді
Інгредієнти: м'якоть свинини – 700 г; спеції – за смаком; олія рослинна. Приготування М'ясо промиваємо, обсушуємо паперовою серветкою і нарізаємо шматками товщиною не більше 3 див. Потім накриваємо зверху харчовою плівкою і гарненько відбиваємо молотком. Краї м'яса трохи надрізаємо, щоб вони не поверталися під час приготування. Після цього свинину підсолюємо, перчимо за смаком і обсмажуємо ескалопи на сковороді по 5 хвилин з кожного боку на сильному вогні в невеликій кількості масла.
Листкові ескалопи з свинини на сковороді
Інгредієнти: свинина – 600 г; яйце – 1 шт.; масло рослинне – 2 ст. ложки; молоко – 1 ст. ложка; борошно; спеції. Для начинки:
яєчний жовток – 1 шт.; сир – 20 г; столова гірчиця і майонез – по смаку. Приготування Свинину добре промиваємо, нарізаємо шматочками поперек волокон, трохи відбиваємо кожен скибочку і натираємо спеціями. У кожному скибочці робимо ножем поздовжній розріз і заповнюємо його начинкою. Для її приготування розтираємо столову гірчицю з яєчним жовтком, додаємо майонез і кидаємо натертий на маленькій тертці сир. Яйце збиваємо міксером окремо і поступово вливаємо молоко. Вмочуємо наші ескалопи в приготований кляр, паніруємо в борошні і викладаємо на сковороду з розпеченим маслом. Обсмажуємо з двох сторін до готовності і подаємо ескалопи з відварною картоплею, рисом, гречкою або салатами.
Свинячий пряний ескалоп на сковороді
Інгредієнти: м'якоть свинини – 400 г; соєвий натуральний соус – 1 ст. ложка; бальзамічний оцет – 1 ч. ложка; сіль дрібна; червона мелена паприка – за смаком; прованські трави – за бажанням. Приготування Змішуємо в мисці всі прянощі: червону паприку, спеції, прованські трави. Потім вливаємо бальзамічний оцет і соєвий натуральний соус. В отриману суміш викладаємо шматочки свинини і залишаємо їх маринуватися приблизно на годину. Після цього викладаємо м'ясо на розігріту суху сковороду і обсмажуємо ескалопи по кілька хвилин з кожного боку до появи апетитною і рум'яної скоринки.
Як посмажити ескалоп з свинини на сковороді з помідорами?
Інгредієнти: свиняча вирізка – 800 г; сир твердий – 100 г; помідор – 1 шт.; спеції; зелень петрушки для прикраси; винний оцет – 1 ст. ложка; олія рослинна. Приготування Приготування ескалопи починаємо з того, що свинячу вирізку добре промиваємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками. Після цього добре відбиваємо кожен шматочок, загорнувши в плівку, і натираємо спеціями за смаком з усіх боків. У миску наливаємо невелику кількість рослинного масла, вводимо винний оцет і кидаємо дрібку солі і меленого перцю.
Получившимся маринадом промазуємо кожен м'ясної шматочок і прибираємо на 2 години в холодильник. Потім кожен ескалоп викладаємо на розігріту з рослинним маслом сковороду і обсмажуємо з одного боку. Не гаючи часу, промиваємо помідор і шаткуємо його тонкими кружками. Твердий сир нарізаємо пластинками. Обсмажені ескалопи акуратно перевертаємо на інший бік, і зверху на кожен медальйон викладаємо гурток помідора і сирний скибочку. Сковороду накриваємо кришкою і обсмажуємо все 5-7 хвилин, поки сир повністю не розплавиться. Готовий ескалоп з помідорами посипаємо подрібненою петрушкою і подаємо до столу.