Як приготувати жульєн з куркою і грибами?
Жульєн з куркою і грибами - страва з чудовим ніжним і різноманітним смаком назавжди підкорив нашу аудиторію. З кожним днем з'являється все більше рецептів приготування жульєна, які кулінари вносять свою відмінну нотку, отримуючи новий смак страви.
Як приготувати жульєн з куркою і грибами ви дізнаєтеся із запропонованих нижче рецептів, які ви також зможете підкоригувати на свій манер.
Інгредієнти:
пісочні або листкові тарталетки;
філе курячої грудки – 350 г;
цибуля ріпчаста – 100 г;
печериці – 320 г;
вершки жирністю більше 20% – 160 г;
бульйон – 50 мл;
твердий сир – 225 г;
мускатний горіх мелений – за смаком;
спеції і прянощі – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Приступаючи до приготування жульєна з куркою і грибами, насамперед промиємо, обсушим і наріжемо невеликими шматочками філе курячої грудки і очистимо і дрібненько нашинкуем ріпчасту цибулю. Далі прогріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо цибулька і даємо йому трохи підрум'янитися. Тепер закладаємо курку і також обсмажуємо разом з цибулею, помішуючи.
Одночасно миємо, нарізаємо дрібно грибочки і додаємо їх до смаженій м'ясу з цибулею. Витримуємо на середньому вогні до випаровування рідини, вливаємо бульйон, присмачую масу сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом, спеціями і пряними травами на ваш смак, прикриваємо блюдо кришкою і припускаємо протягом десяти хвилин. Тепер вливаємо вершки, помішуючи, даємо їм загуснути, пробуємо на смак і при необхідності ще раз досолює і додаємо спеції.
Наповнюємо отриманою масою тарталетки, щедро притрушиваем їх зверху пропущеним через тертку сиром і розміщуємо на застеленому пергаментом деко. Ставимо страву в гарячу духовку і готуємо при температурному режимі 185 градусів протягом двадцяти хвилин.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно шість-вісім тарталеток. Зазначимо, що після запікання в духовці, вони анітрохи не підсихають, а навпаки просочуються соусом і стають неймовірно смачними.
При бажанні можна приготувати такий жульєн і в кокотницях або жароміцних формочках, замінивши ними тарталетки.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 325 г;
картопляні бульби – 190 г;
цибуля ріпчаста – 100 г;
печериці – 375 г;
сметана – 160 г;
борошно пшеничне – 30 г;
твердий сир – 375 г;
рослинна олія;
спеції і прянощі – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Вимите філе курячої грудки поміщаємо в посудину з водою, підсолюємо трохи і відварюємо після закипання впродовж двадцяти п'яти хвилин. Потім м'ясо виймаємо, даємо охолонути й нарізаємо невеликими брусочками або соломкою.
Чистимо, дрібно шаткуємо цибулю, моєму і подрібнюємо печериці і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до рум'яності. Сковорода повинна бути зі знімною ручкою, або можна також взяти казан, придатний для запікання в духовій шафі. Потім кидаємо підготовлену курку, попередньо очищені і дрібно нарізані картопляні бульби і заливаємо все гарячим сметанним соусом. Для його приготування пасеруємо на сухій сковороді борошно пшеничне до кремового кольору, додаємо сметану, безперервно помішуючи, приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, спеціями і прянощами на свій смак і прогріваємо до кипіння. Тушкуємо жульєн з куркою і грибами на сковороді протягом декількох хвилин на слабкому спеки, а потім прикриваємо кришкою визначаємо у попередньо прогріту до 200 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин. Після закінчення часу, відкриваємо кришку, притрушиваем зверху жульєн пропущеним через тертку сиром і залишаємо страву ще на кілька хвилин у духовці для його розплавлення.
Як приготувати жульєн з куркою і грибами ви дізнаєтеся із запропонованих нижче рецептів, які ви також зможете підкоригувати на свій манер.
Жульєн з грибами і куркою з вершками в тарталетках
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування жульєна з куркою і грибами, насамперед промиємо, обсушим і наріжемо невеликими шматочками філе курячої грудки і очистимо і дрібненько нашинкуем ріпчасту цибулю. Далі прогріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо цибулька і даємо йому трохи підрум'янитися. Тепер закладаємо курку і також обсмажуємо разом з цибулею, помішуючи.
Одночасно миємо, нарізаємо дрібно грибочки і додаємо їх до смаженій м'ясу з цибулею. Витримуємо на середньому вогні до випаровування рідини, вливаємо бульйон, присмачую масу сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом, спеціями і пряними травами на ваш смак, прикриваємо блюдо кришкою і припускаємо протягом десяти хвилин. Тепер вливаємо вершки, помішуючи, даємо їм загуснути, пробуємо на смак і при необхідності ще раз досолює і додаємо спеції.
Наповнюємо отриманою масою тарталетки, щедро притрушиваем їх зверху пропущеним через тертку сиром і розміщуємо на застеленому пергаментом деко. Ставимо страву в гарячу духовку і готуємо при температурному режимі 185 градусів протягом двадцяти хвилин.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно шість-вісім тарталеток. Зазначимо, що після запікання в духовці, вони анітрохи не підсихають, а навпаки просочуються соусом і стають неймовірно смачними.
При бажанні можна приготувати такий жульєн і в кокотницях або жароміцних формочках, замінивши ними тарталетки.
Жульєн з картоплею, куркою і грибами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Вимите філе курячої грудки поміщаємо в посудину з водою, підсолюємо трохи і відварюємо після закипання впродовж двадцяти п'яти хвилин. Потім м'ясо виймаємо, даємо охолонути й нарізаємо невеликими брусочками або соломкою.
Чистимо, дрібно шаткуємо цибулю, моєму і подрібнюємо печериці і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до рум'яності. Сковорода повинна бути зі знімною ручкою, або можна також взяти казан, придатний для запікання в духовій шафі. Потім кидаємо підготовлену курку, попередньо очищені і дрібно нарізані картопляні бульби і заливаємо все гарячим сметанним соусом. Для його приготування пасеруємо на сухій сковороді борошно пшеничне до кремового кольору, додаємо сметану, безперервно помішуючи, приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, спеціями і прянощами на свій смак і прогріваємо до кипіння. Тушкуємо жульєн з куркою і грибами на сковороді протягом декількох хвилин на слабкому спеки, а потім прикриваємо кришкою визначаємо у попередньо прогріту до 200 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин. Після закінчення часу, відкриваємо кришку, притрушиваем зверху жульєн пропущеним через тертку сиром і залишаємо страву ще на кілька хвилин у духовці для його розплавлення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з куркою
Приготувати простий, швидкий і головне ситний обід з цілком доступних компонентів зовсім не складно. Використовуючи представлені далі рецепти ви без
Жульєн з грибами і куркою в тарталетках
Ідеальним доповненням святкового столу оригінальними закусками стануть тарталетки, наповнені жульєном. Класичне поєднання ароматних грибів і ніжного
Жульєн в тарталетках
Жульєн в тарталетках - це відмінне блюдо для святкового і фуршетного столу, і приготувати його досить просто, використовуючи звичайні продукти. Ми
Жульєн з картоплею
Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як
Жульєн в булочках
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене