Жульєн з куркою і грибами - страва з чудовим ніжним і різноманітним смаком назавжди підкорив нашу аудиторію. З кожним днем з'являється все більше рецептів приготування жульєна, які кулінари вносять свою відмінну нотку, отримуючи новий смак страви.
Як приготувати жульєн з куркою і грибами ви дізнаєтеся із запропонованих нижче рецептів, які ви також зможете підкоригувати на свій манер.
Жульєн з грибами і куркою з вершками в тарталетках
Інгредієнти: пісочні або листкові тарталетки; філе курячої грудки – 350 г; цибуля ріпчаста – 100 г; печериці – 320 г; вершки жирністю більше 20% – 160 г; бульйон – 50 мл; твердий сир – 225 г; мускатний горіх мелений – за смаком; спеції і прянощі – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; сіль. Приготування Приступаючи до приготування жульєна з куркою і грибами, насамперед промиємо, обсушим і наріжемо невеликими шматочками філе курячої грудки і очистимо і дрібненько нашинкуем ріпчасту цибулю. Далі прогріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо цибулька і даємо йому трохи підрум'янитися. Тепер закладаємо курку і також обсмажуємо разом з цибулею, помішуючи.
Одночасно миємо, нарізаємо дрібно грибочки і додаємо їх до смаженій м'ясу з цибулею. Витримуємо на середньому вогні до випаровування рідини, вливаємо бульйон, присмачую масу сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом, спеціями і пряними травами на ваш смак, прикриваємо блюдо кришкою і припускаємо протягом десяти хвилин. Тепер вливаємо вершки, помішуючи, даємо їм загуснути, пробуємо на смак і при необхідності ще раз досолює і додаємо спеції.
Наповнюємо отриманою масою тарталетки, щедро притрушиваем їх зверху пропущеним через тертку сиром і розміщуємо на застеленому пергаментом деко. Ставимо страву в гарячу духовку і готуємо при температурному режимі 185 градусів протягом двадцяти хвилин.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно шість-вісім тарталеток. Зазначимо, що після запікання в духовці, вони анітрохи не підсихають, а навпаки просочуються соусом і стають неймовірно смачними.
При бажанні можна приготувати такий жульєн і в кокотницях або жароміцних формочках, замінивши ними тарталетки.
Жульєн з картоплею, куркою і грибами в духовці
Інгредієнти: філе курячої грудки – 325 г; картопляні бульби – 190 г; цибуля ріпчаста – 100 г; печериці – 375 г; сметана – 160 г; борошно пшеничне – 30 г; твердий сир – 375 г; рослинна олія; спеції і прянощі – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; сіль. Приготування Вимите філе курячої грудки поміщаємо в посудину з водою, підсолюємо трохи і відварюємо після закипання впродовж двадцяти п'яти хвилин. Потім м'ясо виймаємо, даємо охолонути й нарізаємо невеликими брусочками або соломкою.
Чистимо, дрібно шаткуємо цибулю, моєму і подрібнюємо печериці і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до рум'яності. Сковорода повинна бути зі знімною ручкою, або можна також взяти казан, придатний для запікання в духовій шафі. Потім кидаємо підготовлену курку, попередньо очищені і дрібно нарізані
картопляні бульби і заливаємо все гарячим сметанним соусом. Для його приготування пасеруємо на сухій сковороді борошно пшеничне до кремового кольору, додаємо сметану, безперервно помішуючи, приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, спеціями і прянощами на свій смак і прогріваємо до кипіння. Тушкуємо жульєн з куркою і грибами на сковороді протягом декількох хвилин на слабкому спеки, а потім прикриваємо кришкою визначаємо у попередньо прогріту до 200 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин. Після закінчення часу, відкриваємо кришку, притрушиваем зверху жульєн пропущеним через тертку сиром і залишаємо страву ще на кілька хвилин у духовці для його розплавлення.