Картопляна запіканка з куркою

Картопляна запіканка з куркою - рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку промиваємо й обсушуємо філе курячої грудки, нарізаємо тонкими довгастими скибочками, приправляємо до смаку сіллю, меленим чорним перцем, попередньо очищеним і подрібненим часником, додаємо майонез і перемішуємо. Даємо промаринуватися приблизно тридцять хвилин. Тим часом очищаємо і шаткуємо слайсами картопляні бульби, ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями, а твердий сир пропускаємо через тертку. Сметану присмачую сіллю, меленим чорним перчиком, сумішшю сухих пряних трав на ваш вибір і смак і перемішуємо.
На дно промасленим форми укладаємо шар з цибулевих кілець. Потім розміщуємо гуртки картоплі, які промазуємо сметанною сумішшю. Зверху розміщуємо промариновані курячі шматочки, трохи присипаємо сиром, змащуємо сметаною і повторюємо всі верстви до останнього шматочка компонентів. Зверху рясно притрушиваем сиром і визначаємо страву у попередньо прогріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок п'ять-п'ятдесят хвилин.
Для такої запіканки ідеальними будуть сорти картоплі, які добре розварюються. Якщо ж ви не впевнені у властивостях саме вашого овоча, то краще прикрити форму фольгою, готувати страву при температурі 180 градусів протягом години, а потім ще п'ятнадцять хвилин вже без фольги, щоб верх підрум'янився.
Картопляна запіканка з пюре з копченою куркою і грибами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування запіканки в мультиварці по цьому рецепту нам знадобиться картопляне пюре. Для цього картопляні бульби миємо, чистимо, розрізаємо на частини і відварюємо до м'якості в підсоленій воді, а потім воду зливаємо, розминаємо картопляні скибочки до стану пюре і трохи охолоджуємо. Потім додаємо яйце, мелений чорний перець і перемішуємо гарненько.
Очищаємо і шаткуємо цибулю і попередньо добре вимиті грибочки, закладаємо в мультикастрюлю з розтопленим вершковим маслом і витримуємо до підрум'янення в режимі «Випічка». Потім витягуємо піджарку в миску, додаємо дрібно нарізану м'якоть копченої курячої грудки, приправляємо пряними

На дно підготовленої мультикастрюли викладаємо половину картопляного пюре, зверху розподіляємо начинку з грибів і копченої курки, заливаємо сметаною, змішаною з горіхами, сіллю, меленим чорним перцем і спеціями і покриваємо шаром залишився картопляного пюре. Притрушиваем блюдо шаром пропущеного через тертку твердого сиру і вибираємо на дисплеї програму «Випічка». Через тридцять хвилин блюдо буде готово. Даємо йому охолонути до теплого стану і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як зварити грибний суп зі свіжих грибів?
Суп завжди виходить смачним і неймовірно ароматним, якщо приготувати його з свіжих грибів, причому це можуть бути печериці, куплені в магазині або

Листковий салат з куркою і грибами
Жодне застілля не обходиться без всіляких закусок на столі. Пропонуємо зробити оригінальний салат з ідеальним поєднанням інгредієнтів - курки та

Картопляна запіканка з фаршем в духовці
Щоб приготувати картопляну запіканку не потрібно мати спеціальних кулінарних здібностей, тому страва настільки популярне серед недосвідчених

Капустяна запіканка в духовці
Найшвидший і безтурботний спосіб ситно нагодувати велику компанію - це приготувати капустяну запіканку. Пропонуємо три варіанти цього смачного і дуже

Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,

Картопляна запіканка в мультиварці
Картопляна запіканка - паличка-виручалочка на всі випадки життя. Не знаєте, що приготувати на вечерю або для зустрічей гостей? Запіканка з картоплі -