Картопляна запіканка з куркою
Пропонуємо варіанти приготування курячої запіканки з куркою. Незважаючи на просте поєднання продуктів, блюдо виходить дуже оригінальним і неймовірно смачним. Його можна подати як на вечерю в будні, так і в якості гарячого на святковий стіл.
Інгредієнти:
куряче філе – 650 г;
бульби картоплі – 750 г;
цибуля ріпчаста 160 г;
часник – 3-4 зубчики;
твердий сир – 250 г;
майонез – 60 г;
сметана – 320 г;
сіль – за смаком;
перець чорний мелений – за смаком;
сухі пряні трави – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Спочатку промиваємо й обсушуємо філе курячої грудки, нарізаємо тонкими довгастими скибочками, приправляємо до смаку сіллю, меленим чорним перцем, попередньо очищеним і подрібненим часником, додаємо майонез і перемішуємо. Даємо промаринуватися приблизно тридцять хвилин. Тим часом очищаємо і шаткуємо слайсами картопляні бульби, ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями, а твердий сир пропускаємо через тертку. Сметану присмачую сіллю, меленим чорним перчиком, сумішшю сухих пряних трав на ваш вибір і смак і перемішуємо.
На дно промасленим форми укладаємо шар з цибулевих кілець. Потім розміщуємо гуртки картоплі, які промазуємо сметанною сумішшю. Зверху розміщуємо промариновані курячі шматочки, трохи присипаємо сиром, змащуємо сметаною і повторюємо всі верстви до останнього шматочка компонентів. Зверху рясно притрушиваем сиром і визначаємо страву у попередньо прогріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок п'ять-п'ятдесят хвилин.
Для такої запіканки ідеальними будуть сорти картоплі, які добре розварюються. Якщо ж ви не впевнені у властивостях саме вашого овоча, то краще прикрити форму фольгою, готувати страву при температурі 180 градусів протягом години, а потім ще п'ятнадцять хвилин вже без фольги, щоб верх підрум'янився.
Інгредієнти:
копчена куряча грудка – 490 г;
печериці – 220 г;
цибуля – 180 г;
сметана – 120 г;
бульби картоплі – 12 кг;
вершкове масло – 55 г;
волоські горіхи – 60 г;
яйце – 1 шт.;
твердий сир – 120 г;
сухі пряні трави – за смаком;
сіль – за смаком;
чорний мелений перець – щіпка.
Приготування
Для приготування запіканки в мультиварці по цьому рецепту нам знадобиться картопляне пюре. Для цього картопляні бульби миємо, чистимо, розрізаємо на частини і відварюємо до м'якості в підсоленій воді, а потім воду зливаємо, розминаємо картопляні скибочки до стану пюре і трохи охолоджуємо. Потім додаємо яйце, мелений чорний перець і перемішуємо гарненько.
Очищаємо і шаткуємо цибулю і попередньо добре вимиті грибочки, закладаємо в мультикастрюлю з розтопленим вершковим маслом і витримуємо до підрум'янення в режимі «Випічка». Потім витягуємо піджарку в миску, додаємо дрібно нарізану м'якоть копченої курячої грудки, приправляємо пряними травами, сіллю, меленим чорним перцем і перемішуємо. Ємність мультиварки охолоджуємо, моєму, витираємо насухо і змащуємо вершковим маслом.
На дно підготовленої мультикастрюли викладаємо половину картопляного пюре, зверху розподіляємо начинку з грибів і копченої курки, заливаємо сметаною, змішаною з горіхами, сіллю, меленим чорним перцем і спеціями і покриваємо шаром залишився картопляного пюре. Притрушиваем блюдо шаром пропущеного через тертку твердого сиру і вибираємо на дисплеї програму «Випічка». Через тридцять хвилин блюдо буде готово. Даємо йому охолонути до теплого стану і можемо подавати.
Картопляна запіканка з куркою - рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку промиваємо й обсушуємо філе курячої грудки, нарізаємо тонкими довгастими скибочками, приправляємо до смаку сіллю, меленим чорним перцем, попередньо очищеним і подрібненим часником, додаємо майонез і перемішуємо. Даємо промаринуватися приблизно тридцять хвилин. Тим часом очищаємо і шаткуємо слайсами картопляні бульби, ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями, а твердий сир пропускаємо через тертку. Сметану присмачую сіллю, меленим чорним перчиком, сумішшю сухих пряних трав на ваш вибір і смак і перемішуємо.
На дно промасленим форми укладаємо шар з цибулевих кілець. Потім розміщуємо гуртки картоплі, які промазуємо сметанною сумішшю. Зверху розміщуємо промариновані курячі шматочки, трохи присипаємо сиром, змащуємо сметаною і повторюємо всі верстви до останнього шматочка компонентів. Зверху рясно притрушиваем сиром і визначаємо страву у попередньо прогріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок п'ять-п'ятдесят хвилин.
Для такої запіканки ідеальними будуть сорти картоплі, які добре розварюються. Якщо ж ви не впевнені у властивостях саме вашого овоча, то краще прикрити форму фольгою, готувати страву при температурі 180 градусів протягом години, а потім ще п'ятнадцять хвилин вже без фольги, щоб верх підрум'янився.
Картопляна запіканка з пюре з копченою куркою і грибами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування запіканки в мультиварці по цьому рецепту нам знадобиться картопляне пюре. Для цього картопляні бульби миємо, чистимо, розрізаємо на частини і відварюємо до м'якості в підсоленій воді, а потім воду зливаємо, розминаємо картопляні скибочки до стану пюре і трохи охолоджуємо. Потім додаємо яйце, мелений чорний перець і перемішуємо гарненько.
Очищаємо і шаткуємо цибулю і попередньо добре вимиті грибочки, закладаємо в мультикастрюлю з розтопленим вершковим маслом і витримуємо до підрум'янення в режимі «Випічка». Потім витягуємо піджарку в миску, додаємо дрібно нарізану м'якоть копченої курячої грудки, приправляємо пряними травами, сіллю, меленим чорним перцем і перемішуємо. Ємність мультиварки охолоджуємо, моєму, витираємо насухо і змащуємо вершковим маслом.
На дно підготовленої мультикастрюли викладаємо половину картопляного пюре, зверху розподіляємо начинку з грибів і копченої курки, заливаємо сметаною, змішаною з горіхами, сіллю, меленим чорним перцем і спеціями і покриваємо шаром залишився картопляного пюре. Притрушиваем блюдо шаром пропущеного через тертку твердого сиру і вибираємо на дисплеї програму «Випічка». Через тридцять хвилин блюдо буде готово. Даємо йому охолонути до теплого стану і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зварити грибний суп зі свіжих грибів?
Суп завжди виходить смачним і неймовірно ароматним, якщо приготувати його з свіжих грибів, причому це можуть бути печериці, куплені в магазині або
Листковий салат з куркою і грибами
Жодне застілля не обходиться без всіляких закусок на столі. Пропонуємо зробити оригінальний салат з ідеальним поєднанням інгредієнтів - курки та
Картопляна запіканка з фаршем в духовці
Щоб приготувати картопляну запіканку не потрібно мати спеціальних кулінарних здібностей, тому страва настільки популярне серед недосвідчених
Капустяна запіканка в духовці
Найшвидший і безтурботний спосіб ситно нагодувати велику компанію - це приготувати капустяну запіканку. Пропонуємо три варіанти цього смачного і дуже
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
Картопляна запіканка в мультиварці
Картопляна запіканка - паличка-виручалочка на всі випадки життя. Не знаєте, що приготувати на вечерю або для зустрічей гостей? Запіканка з картоплі -