Пропонуємо варіанти приготування курячої запіканки з куркою. Незважаючи на просте поєднання продуктів, блюдо виходить дуже оригінальним і неймовірно смачним. Його можна подати як на вечерю в будні, так і в якості гарячого на святковий стіл.
Картопляна запіканка з куркою - рецепт в духовці
Інгредієнти: куряче філе – 650 г; бульби картоплі – 750 г; цибуля ріпчаста 160 г; часник – 3-4 зубчики; твердий сир – 250 г; майонез – 60 г; сметана – 320 г; сіль – за смаком; перець чорний мелений – за смаком; сухі пряні трави – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Спочатку промиваємо й обсушуємо філе курячої грудки, нарізаємо тонкими довгастими скибочками, приправляємо до смаку сіллю, меленим чорним перцем, попередньо очищеним і подрібненим часником, додаємо майонез і перемішуємо. Даємо промаринуватися приблизно тридцять хвилин. Тим часом очищаємо і шаткуємо слайсами картопляні бульби, ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями, а твердий сир пропускаємо через тертку. Сметану присмачую сіллю, меленим чорним перчиком, сумішшю сухих пряних трав на ваш вибір і смак і перемішуємо.
На дно промасленим форми укладаємо шар з цибулевих кілець. Потім розміщуємо гуртки картоплі, які промазуємо сметанною сумішшю. Зверху розміщуємо промариновані курячі шматочки, трохи присипаємо сиром, змащуємо сметаною і повторюємо всі верстви до останнього шматочка компонентів. Зверху рясно притрушиваем сиром і визначаємо страву у попередньо прогріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок п'ять-п'ятдесят хвилин.
Для такої запіканки ідеальними будуть сорти картоплі, які добре розварюються. Якщо ж ви не впевнені у властивостях саме вашого овоча, то краще прикрити форму фольгою, готувати страву при температурі 180 градусів протягом години, а потім ще п'ятнадцять хвилин вже без фольги, щоб верх підрум'янився.
Картопляна запіканка з пюре з копченою куркою і грибами в мультиварці
Інгредієнти: копчена куряча грудка – 490 г; печериці – 220 г; цибуля – 180 г; сметана – 120 г; бульби картоплі – 12 кг; вершкове масло – 55 г; волоські горіхи – 60 г; яйце – 1 шт.; твердий сир – 120 г; сухі пряні трави – за смаком; сіль – за смаком; чорний мелений перець – щіпка. Приготування Для приготування запіканки в мультиварці по цьому рецепту нам знадобиться картопляне пюре. Для цього картопляні бульби миємо, чистимо, розрізаємо на частини і відварюємо до м'якості в підсоленій воді, а потім воду зливаємо, розминаємо картопляні скибочки до стану пюре і трохи охолоджуємо. Потім додаємо яйце, мелений чорний перець і перемішуємо гарненько.
Очищаємо і шаткуємо цибулю і попередньо добре вимиті грибочки, закладаємо в мультикастрюлю з розтопленим вершковим маслом і витримуємо до підрум'янення в режимі «Випічка». Потім витягуємо піджарку в миску, додаємо дрібно нарізану м'якоть копченої курячої грудки, приправляємо пряними
травами, сіллю, меленим чорним перцем і перемішуємо. Ємність мультиварки охолоджуємо, моєму, витираємо насухо і змащуємо вершковим маслом.
На дно підготовленої мультикастрюли викладаємо половину картопляного пюре, зверху розподіляємо начинку з грибів і копченої курки, заливаємо сметаною, змішаною з горіхами, сіллю, меленим чорним перцем і спеціями і покриваємо шаром залишився картопляного пюре. Притрушиваем блюдо шаром пропущеного через тертку твердого сиру і вибираємо на дисплеї програму «Випічка». Через тридцять хвилин блюдо буде готово. Даємо йому охолонути до теплого стану і можемо подавати.