Капустяна запіканка в духовці
Сьогодні ми будемо готувати капустяну запіканку в духовці. Це смачне і корисне блюдо внесе різноманітність у ваш повсякденний раціон і, безсумнівно, сподобається вашим домочадцям.
Інгредієнти:
м'ясний фарш – 250 г;
капуста білокачанна – 350 г;
цибуля ріпчаста – 100 г;
борошно – 90 г;
твердий сир – 90 г;
яйця – 3 шт.;
сметана – 220 г;
манна крупа або сухарі панірувальні – 50 г;
сіль – за смаком;
перець чорний мелений – за смаком;
сухі пряні трави – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Необхідну кількість капусти розрізаємо гострим ножем як можна дрібніше. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо дрібними кубиками і змішати з капустою в глибокій мисці. Додаємо м'ясний фарш, вбиваємо яйця, додаємо борошно пшеничне, викладаємо сметану і присмачую масу сіллю, меленим чорним перцем і пряними травами на свій вибір і смак. Все гарненько перемішуємо і перекладаємо в попередньо промаслений і обсипану манною крупою або сухарями форму. Ідеальною на таку кількість інгредієнтів буде ємність діаметром 20-22 сантиметри.
Визначаємо запіканку в заздалегідь розігріту до 185 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім акуратно дістаємо форму, притрушиваем верх страви пропущеним через тертці твердим сиром і знову розміщуємо капустяну запіканку з м'ясом в духовці на сім-десять хвилин при максимальній температурі.
По готовності даємо запіканці трохи охолонути, а потім витягаємо з форми, розрізаємо порційно і можемо подавати.
Інгредієнти:
капуста білокачанна – 550 г;
сир адигейський – 110 г;
сир твердий – 110 г;
сир – 110 г;
кефір – 190 мл;
крупа манна – 90 г;
сода – 5 г;
асафетіда – за смаком;
каррі – за смаком;
куркума – за смаком;
сіль – 2/3 ч. ложки;
перець чорний мелений – за смаком;
сухі пряні трави – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Білокачанну капусту дуже дрібненько шаткуємо, укладаємо в миску, притрушиваем трохи сіллю і даємо пустити сік, відставивши її вбік на кілька хвилин.
У кефір додаємо соду, третина чайної ложки солі, манну крупу, кидаємо мелений чорний перець, сухі пряні трави, каррі, куркуму і асафетіду – все змішаємо, далі закладаємо сир і знову перемішуємо.
В капусту додаємо перетертий через крупну тертку адигейський сир, вливаємо приготовану на кефірі заливку і перемішуємо. Викладаємо отриману капустяну масу в попередньо промазану маслом і посипану манкою форму і ущільнюємо трохи ложкою. Притрушиваем верх страви пропущеним через тертку сиром, прикриваємо форму фольгою і розміщуємо в заздалегідь прогрітому до 185 градусів духовій шафі на сорок хвилин. Після закінчення часу знімаємо фольгу і даємо запеканочке зарум'янитися ще протягом десяти хвилин.
Інгредієнти:
капуста білокачанна – 550 г;
філе курячої грудки – 350 г;
цибуля ріпчаста – 110 г;
сметана – 320 г;
яйця – 2 шт.;
борошно пшеничне – 15 г;
майонез – 30 г;
часник – 1 зубець;
твердий сир – 90 г;
сіль – 2/3 ч. ложки;
перець чорний мелений – за смаком;
спеції – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Куряче філе дрібно ріжемо і замочуємо в майонезі з додаванням солі, перцю і видавленого часничку на тридцять хвилин.
Дрібно посічену капусту відварюємо в підсоленій воді протягом п'яти хвилин, відкидаємо на друшляк і залишаємо до охолодження. Тим часом пасеруємо на рослинній олії дрібно нашатковану цибулю. Для заливки змішати збиті яйця зі сметаною і борошном, приправляємо сіллю, перцем, спеціями і перемішуємо.
Промасливаем і обсипаємо сухарями форму, викладаємо на дно капусту, потім обсмажений цибуля. Зверху розподіляємо скибочки курки і заливаємо все приготовленою заливкою. Далі визначаємо блюдо для подальшого приготування в прогріту до 195 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім притрушиваем верх запіканки натертим сиром і печемо ще п'ятнадцять хвилин.
Рецепт капустяної запіканки з фаршем в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Необхідну кількість капусти розрізаємо гострим ножем як можна дрібніше. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо дрібними кубиками і змішати з капустою в глибокій мисці. Додаємо м'ясний фарш, вбиваємо яйця, додаємо борошно пшеничне, викладаємо сметану і присмачую масу сіллю, меленим чорним перцем і пряними травами на свій вибір і смак. Все гарненько перемішуємо і перекладаємо в попередньо промаслений і обсипану манною крупою або сухарями форму. Ідеальною на таку кількість інгредієнтів буде ємність діаметром 20-22 сантиметри.
Визначаємо запіканку в заздалегідь розігріту до 185 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім акуратно дістаємо форму, притрушиваем верх страви пропущеним через тертці твердим сиром і знову розміщуємо капустяну запіканку з м'ясом в духовці на сім-десять хвилин при максимальній температурі.
По готовності даємо запіканці трохи охолонути, а потім витягаємо з форми, розрізаємо порційно і можемо подавати.
Смачна капустяна запіканка з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Білокачанну капусту дуже дрібненько шаткуємо, укладаємо в миску, притрушиваем трохи сіллю і даємо пустити сік, відставивши її вбік на кілька хвилин.
У кефір додаємо соду, третина чайної ложки солі, манну крупу, кидаємо мелений чорний перець, сухі пряні трави, каррі, куркуму і асафетіду – все змішаємо, далі закладаємо сир і знову перемішуємо.
В капусту додаємо перетертий через крупну тертку адигейський сир, вливаємо приготовану на кефірі заливку і перемішуємо. Викладаємо отриману капустяну масу в попередньо промазану маслом і посипану манкою форму і ущільнюємо трохи ложкою. Притрушиваем верх страви пропущеним через тертку сиром, прикриваємо форму фольгою і розміщуємо в заздалегідь прогрітому до 185 градусів духовій шафі на сорок хвилин. Після закінчення часу знімаємо фольгу і даємо запеканочке зарум'янитися ще протягом десяти хвилин.
Як приготувати капустяну запіканку з м'ясом курки в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе дрібно ріжемо і замочуємо в майонезі з додаванням солі, перцю і видавленого часничку на тридцять хвилин.
Дрібно посічену капусту відварюємо в підсоленій воді протягом п'яти хвилин, відкидаємо на друшляк і залишаємо до охолодження. Тим часом пасеруємо на рослинній олії дрібно нашатковану цибулю. Для заливки змішати збиті яйця зі сметаною і борошном, приправляємо сіллю, перцем, спеціями і перемішуємо.
Промасливаем і обсипаємо сухарями форму, викладаємо на дно капусту, потім обсмажений цибуля. Зверху розподіляємо скибочки курки і заливаємо все приготовленою заливкою. Далі визначаємо блюдо для подальшого приготування в прогріту до 195 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім притрушиваем верх запіканки натертим сиром і печемо ще п'ятнадцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирна запіканка в духовці
Найкращий спосіб нагодувати вибагливих малюків сиром, звичайно, приготувати запіканку. Від цього ласощі вони точно не зможуть відмовитися. Пропонуємо
Картопляна запіканка з фаршем в духовці
Щоб приготувати картопляну запіканку не потрібно мати спеціальних кулінарних здібностей, тому страва настільки популярне серед недосвідчених
Картопляна запіканка з куркою
Приготувати простий, швидкий і головне ситний обід з цілком доступних компонентів зовсім не складно. Використовуючи представлені далі рецепти ви без
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Запіканка з кольорової капусти в духовці
Цвітна капуста - овоч з ніжним і соковитим смаком, володіє приголомшливими поживними і дієтичними властивостями. З неї можна приготувати безліч
Капустяна запіканка
Запіканка з капустою - це дієтичне, але від того не менш ситне блюдо. Додати в нього можна все що завгодно: м'ясо, крупи, яйця, від цього смак