Сирна запіканка в духовці
Дуже смачним і, безсумнівно, корисним стравою є сирна запіканка, приготовлена в духовці. Її з задоволенням вживають навіть не затяті шанувальники сиру. А так як цей продукт обов'язково повинен бути присутнім в нашому раціоні, то актуальність страви абсолютно очевидна.
Інгредієнти:
сир середньої жирності – 250 г;
яйця – 2 шт.;
сметана – 4 ст. ложки;
крупа манна – 100 г;
цукровий пісок – 75 г;
сіль – щіпка;
родзинки без кісточок – 100-150 г;
ванільний цукор – за смаком;
вершкове масло для промазування форми.
Приготування
У глибокій ємності змішуємо яйця з цукровим піском і розбиваємо за допомогою віночка або міксера до однорідності і розчинення солодких кристалів. Потім додаємо сіль, ванільний цукор, перетертий через дрібне ситечко сир, закладаємо сметану, розведену в невеликій кількості гарячої водички, манну крупу і перемішуємо все хорошенечко.
Роз'ємну форму для запікання промазуємо вершковим маслом, обсипаємо манною крупою і викладаємо приготовану сирну суміш. Даємо постояти приблизно десять хвилин, і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 175 градусів духовку на сорок хвилин або до зарум'янювання.
Інгредієнти:
сир середньої жирності – 300 г;
яблука – 550 г;
яйце – 1 шт.;
сметана – 50 г;
молоко – 50 мл;
сік лимона – 15 мл;
цукровий пісок – за смаком;
ванільний цукор або мелена кориця – за смаком.
Приготування
Яблучка моєму, позбавляє від шкірки і серцевини з насінням і шаткуємо часточками, кубиками або пластинами. Укладаємо їх у попередньо промаслений форму, збризкуємо лимонним соком і приступаємо до приготування сирної основи. Перетираємо сир через дрібне ситечко або розбиваємо за допомогою блендера до пишноти. Додаємо збите з цукровим піском яйце, щіпку солі, ванільний цукор або мелену корицю, а також молоко і сметану і перемішуємо. Щоб запіканка вийшла повітряні можна ще раз пробити всю масу блендером. Розподіляємо отриману сирну суміш поверх яблучок і визначаємо в попередньо нагріту до 185 градусів духовку на тридцять хвилин або до підрум'янення.
Інгредієнти:
сир – 1000 м;
яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 120 г;
борошно пшеничне – 120 г;
ванілін – 1 пакетик (1 г);
вершкове масло – 25 г;
сіль – 5 р.
Приготування
Для запіканки вибираємо пухкий сухий сир, перетираємо його через дрібне ситечко і змішуємо з яйцями, цукром-піском, сіллю і попередньо просіяного борошном вищого сорту. Вимішуємо масу дуже ретельно і перекладаємо в промазану щедро вершковим маслом форму для запікання.
Приблизно через сорок хвилин перебування запіканки в прогрітій до двохсот градусів духовці вона підрум'яниться і буде готова. Даємо страві охолонути у формі, а потім розрізаємо за допомогою гострого ножа на порції і можемо подавати зі сметаною, медом або варенням.
Інгредієнти:
сир – 550 г;
яйця – 2 шт.;
крупа манна – 55 г;
цукровий пісок – 55 г;
ванільний цукор – 20 г;
вода фільтрована – 100 мл;
ізюм або цукати – за смаком;
вершкове масло і панірувальні сухарі для форми.
Приготування
Манну крупу заливаємо прогрітій до кипіння водою і залишаємо до охолодження. Тим часом збиваємо яйця з цукровим піском і ванільним цукром, додаємо розбитий в блендері сухий і шорсткий сир і перемішуємо все хорошенечко. Далі додаємо запарені і остиглу манку, додаємо попередньо розмочений родзинки або цукати і знову перемішуємо. Форму промазуємо маслом, притрушиваем панірувальними сухарями і викладаємо сирну суміш. Визначаємо блюдо в прогріту до 180 градусів духовку на сорок хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
Як зробити смачну сирну запіканку в духовці з родзинками?
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій ємності змішуємо яйця з цукровим піском і розбиваємо за допомогою віночка або міксера до однорідності і розчинення солодких кристалів. Потім додаємо сіль, ванільний цукор, перетертий через дрібне ситечко сир, закладаємо сметану, розведену в невеликій кількості гарячої водички, манну крупу і перемішуємо все хорошенечко.
Роз'ємну форму для запікання промазуємо вершковим маслом, обсипаємо манною крупою і викладаємо приготовану сирну суміш. Даємо постояти приблизно десять хвилин, і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 175 градусів духовку на сорок хвилин або до зарум'янювання.
Сирно-яблучна запіканка в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Яблучка моєму, позбавляє від шкірки і серцевини з насінням і шаткуємо часточками, кубиками або пластинами. Укладаємо їх у попередньо промаслений форму, збризкуємо лимонним соком і приступаємо до приготування сирної основи. Перетираємо сир через дрібне ситечко або розбиваємо за допомогою блендера до пишноти. Додаємо збите з цукровим піском яйце, щіпку солі, ванільний цукор або мелену корицю, а також молоко і сметану і перемішуємо. Щоб запіканка вийшла повітряні можна ще раз пробити всю масу блендером. Розподіляємо отриману сирну суміш поверх яблучок і визначаємо в попередньо нагріту до 185 градусів духовку на тридцять хвилин або до підрум'янення.
Приготування сирної запіканки з борошном в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для запіканки вибираємо пухкий сухий сир, перетираємо його через дрібне ситечко і змішуємо з яйцями, цукром-піском, сіллю і попередньо просіяного борошном вищого сорту. Вимішуємо масу дуже ретельно і перекладаємо в промазану щедро вершковим маслом форму для запікання.
Приблизно через сорок хвилин перебування запіканки в прогрітій до двохсот градусів духовці вона підрум'яниться і буде готова. Даємо страві охолонути у формі, а потім розрізаємо за допомогою гострого ножа на порції і можемо подавати зі сметаною, медом або варенням.
Пишна сирна запіканка в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Манну крупу заливаємо прогрітій до кипіння водою і залишаємо до охолодження. Тим часом збиваємо яйця з цукровим піском і ванільним цукром, додаємо розбитий в блендері сухий і шорсткий сир і перемішуємо все хорошенечко. Далі додаємо запарені і остиглу манку, додаємо попередньо розмочений родзинки або цукати і знову перемішуємо. Форму промазуємо маслом, притрушиваем панірувальними сухарями і викладаємо сирну суміш. Визначаємо блюдо в прогріту до 180 градусів духовку на сорок хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка як у дитячому садку
Рецепти запіканок користуються популярністю тому, що на приготування йде мінімум часу і робити їх не складно. Але сирна запіканка затребувана ще й
Як зробити запіканку з сиру в духовці?
Одним з найбільш простих способів нагодувати малят сиром є приготування запіканки. Рецептів її створення безліч, але зупинимося на самих нескладних.
Сирна запіканка з манкою в мультиварці
Пропонуємо кілька рецептів сирної запіканки і, щоб позбутися від страху зіпсувати її, рекомендуємо приготувати страву в мультиварці. Розповімо, як
Сирна запіканка без борошна і манки
Хибною є думка, що запорукою пишною запіканки є наявність у складі борошна або манки. Насправді є кілька секретів домогтися бажаного результату, які
Сирна запіканка з бананом
Для любителів сиру, напевно, немає рецепта краще, ніж сирна запіканка. Це блюдо легко готувати, а різноманітність фруктових добавок робить кожну
Запіканка з родзинками
Запіканка - відмінний варіант сніданку, як для дітей, так і для дорослих. Її різновидів досить багато: рисова, сирна, гарбузова, рибна і т. д. Ми ж