Дуже смачним і, безсумнівно, корисним стравою є сирна запіканка, приготовлена в духовці. Її з задоволенням вживають навіть не затяті шанувальники сиру. А так як цей продукт обов'язково повинен бути присутнім в нашому раціоні, то актуальність страви абсолютно очевидна.
Як зробити смачну сирну запіканку в духовці з родзинками?
Інгредієнти: сир середньої жирності – 250 г; яйця – 2 шт.; сметана – 4 ст. ложки; крупа манна – 100 г; цукровий пісок – 75 г; сіль – щіпка; родзинки без кісточок – 100-150 г; ванільний цукор – за смаком; вершкове масло для промазування форми. Приготування У глибокій ємності змішуємо яйця з цукровим піском і розбиваємо за допомогою віночка або міксера до однорідності і розчинення солодких кристалів. Потім додаємо сіль, ванільний цукор, перетертий через дрібне ситечко сир, закладаємо сметану, розведену в невеликій кількості гарячої водички, манну крупу і перемішуємо все хорошенечко.
Роз'ємну форму для запікання промазуємо вершковим маслом, обсипаємо манною крупою і викладаємо приготовану сирну суміш. Даємо постояти приблизно десять хвилин, і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 175 градусів духовку на сорок хвилин або до зарум'янювання.
Сирно-яблучна запіканка в духовці
Інгредієнти: сир середньої жирності – 300 г; яблука – 550 г; яйце – 1 шт.; сметана – 50 г; молоко – 50 мл; сік лимона – 15 мл; цукровий пісок – за смаком; ванільний цукор або мелена кориця – за смаком. Приготування Яблучка моєму, позбавляє від шкірки і серцевини з насінням і шаткуємо часточками, кубиками або пластинами. Укладаємо їх у попередньо промаслений форму, збризкуємо лимонним соком і приступаємо до приготування сирної основи. Перетираємо сир через дрібне ситечко або розбиваємо за допомогою блендера до пишноти. Додаємо збите з цукровим піском яйце, щіпку солі, ванільний цукор або мелену корицю, а також молоко і сметану і перемішуємо. Щоб запіканка вийшла повітряні можна ще раз пробити всю масу блендером. Розподіляємо отриману сирну суміш поверх яблучок і визначаємо в попередньо нагріту до 185 градусів духовку на тридцять хвилин або до підрум'янення.
Приготування сирної запіканки з борошном в духовці
Інгредієнти: сир – 1000 м; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 120 г; борошно пшеничне – 120 г; ванілін – 1 пакетик (1 г); вершкове масло – 25 г; сіль – 5 р. Приготування Для запіканки вибираємо пухкий сухий сир, перетираємо його через дрібне ситечко і змішуємо з яйцями, цукром-піском, сіллю і попередньо просіяного борошном вищого сорту. Вимішуємо масу дуже ретельно і перекладаємо в промазану щедро вершковим маслом форму для запікання.
Приблизно через сорок хвилин перебування запіканки в прогрітій до двохсот градусів духовці вона підрум'яниться і буде готова. Даємо страві охолонути у формі, а потім розрізаємо за допомогою гострого ножа на порції і можемо подавати зі сметаною, медом або варенням.
Пишна сирна запіканка в духовці
Інгредієнти: сир – 550 г; яйця – 2 шт.; крупа манна – 55 г; цукровий пісок – 55 г; ванільний цукор – 20 г; вода фільтрована – 100 мл; ізюм або цукати – за смаком; вершкове масло і панірувальні сухарі для форми. Приготування Манну крупу заливаємо прогрітій до кипіння водою і залишаємо до охолодження. Тим часом збиваємо яйця з цукровим піском і ванільним цукром, додаємо розбитий в блендері сухий і шорсткий сир і перемішуємо все хорошенечко. Далі додаємо запарені і остиглу манку, додаємо попередньо розмочений родзинки або цукати і знову перемішуємо. Форму промазуємо маслом, притрушиваем панірувальними сухарями і викладаємо сирну суміш. Визначаємо блюдо в прогріту до 180 градусів духовку на сорок хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.