Вернуться назад Распечатать

Капустяна запіканка в духовці

Капустяна запіканка в духовці
Сьогодні ми будемо готувати капустяну запіканку в духовці. Це смачне і корисне блюдо внесе різноманітність у ваш повсякденний раціон і, безсумнівно, сподобається вашим домочадцям.

Рецепт капустяної запіканки з фаршем в духовці


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 250 г;

  • капуста білокачанна – 350 г;

  • цибуля ріпчаста – 100 г;

  • борошно – 90 г;

  • твердий сир – 90 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • сметана – 220 г;

  • манна крупа або сухарі панірувальні – 50 г;

  • сіль – за смаком;

  • перець чорний мелений – за смаком;

  • сухі пряні трави – за смаком;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Необхідну кількість капусти розрізаємо гострим ножем як можна дрібніше. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо дрібними кубиками і змішати з капустою в глибокій мисці. Додаємо м'ясний фарш, вбиваємо яйця, додаємо борошно пшеничне, викладаємо сметану і присмачую масу сіллю, меленим чорним перцем і пряними травами на свій вибір і смак. Все гарненько перемішуємо і перекладаємо в попередньо промаслений і обсипану манною крупою або сухарями форму. Ідеальною на таку кількість інгредієнтів буде ємність діаметром 20-22 сантиметри.
    Визначаємо запіканку в заздалегідь розігріту до 185 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім акуратно дістаємо форму, притрушиваем верх страви пропущеним через тертці твердим сиром і знову розміщуємо капустяну запіканку з м'ясом в духовці на сім-десять хвилин при максимальній температурі.
    По готовності даємо запіканці трохи охолонути, а потім витягаємо з форми, розрізаємо порційно і можемо подавати.

    Смачна капустяна запіканка з сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 550 г;

  • сир адигейський – 110 г;

  • сир твердий – 110 г;

  • сир – 110 г;

  • кефір – 190 мл;

  • крупа манна – 90 г;

  • сода – 5 г;

  • асафетіда – за смаком;

  • каррі – за смаком;

  • куркума – за смаком;

  • сіль – 2/3 ч. ложки;

  • перець чорний мелений – за смаком;

  • сухі пряні трави – за смаком;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Білокачанну капусту дуже дрібненько шаткуємо, укладаємо в миску, притрушиваем трохи сіллю і даємо пустити сік, відставивши її вбік на кілька хвилин.
    У кефір додаємо соду, третина чайної ложки солі, манну крупу, кидаємо мелений чорний перець, сухі пряні трави, каррі, куркуму і асафетіду – все змішаємо, далі закладаємо сир і знову перемішуємо.
    В капусту додаємо перетертий через крупну тертку адигейський сир, вливаємо приготовану на кефірі заливку і перемішуємо. Викладаємо отриману капустяну масу в попередньо промазану маслом і посипану манкою форму і ущільнюємо трохи ложкою. Притрушиваем верх страви пропущеним через тертку сиром, прикриваємо форму фольгою і розміщуємо в заздалегідь прогрітому до 185 градусів духовій шафі на сорок хвилин. Після закінчення часу знімаємо фольгу і даємо запеканочке зарум'янитися ще протягом десяти хвилин.

    Як приготувати капустяну запіканку з м'ясом курки в духовці?


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 550 г;

  • філе курячої грудки – 350 г;

  • цибуля ріпчаста – 110 г;

  • сметана – 320 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 15 г;

  • майонез – 30 г;

  • часник – 1 зубець;

  • твердий сир – 90 г;

  • сіль – 2/3 ч. ложки;

  • перець чорний мелений – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Куряче філе дрібно ріжемо і замочуємо в майонезі з додаванням солі, перцю і видавленого часничку на тридцять хвилин.
    Капустяна запіканка в духовці

    Дрібно посічену капусту відварюємо в підсоленій воді протягом п'яти хвилин, відкидаємо на друшляк і залишаємо до охолодження. Тим часом пасеруємо на рослинній олії дрібно нашатковану цибулю. Для заливки змішати збиті яйця зі сметаною і борошном, приправляємо сіллю, перцем, спеціями і перемішуємо.
    Промасливаем і обсипаємо сухарями форму, викладаємо на дно капусту, потім обсмажений цибуля. Зверху розподіляємо скибочки курки і заливаємо все приготовленою заливкою. Далі визначаємо блюдо для подальшого приготування в прогріту до 195 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім притрушиваем верх запіканки натертим сиром і печемо ще п'ятнадцять хвилин.