Сьогодні ми будемо готувати капустяну запіканку в духовці. Це смачне і корисне блюдо внесе різноманітність у ваш повсякденний раціон і, безсумнівно, сподобається вашим домочадцям.
Рецепт капустяної запіканки з фаршем в духовці
Інгредієнти: м'ясний фарш – 250 г; капуста білокачанна – 350 г; цибуля ріпчаста – 100 г; борошно – 90 г; твердий сир – 90 г; яйця – 3 шт.; сметана – 220 г; манна крупа або сухарі панірувальні – 50 г; сіль – за смаком; перець чорний мелений – за смаком; сухі пряні трави – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Необхідну кількість капусти розрізаємо гострим ножем як можна дрібніше. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо дрібними кубиками і змішати з капустою в глибокій мисці. Додаємо м'ясний фарш, вбиваємо яйця, додаємо борошно пшеничне, викладаємо сметану і присмачую масу сіллю, меленим чорним перцем і пряними травами на свій вибір і смак. Все гарненько перемішуємо і перекладаємо в попередньо промаслений і обсипану манною крупою або сухарями форму. Ідеальною на таку кількість інгредієнтів буде ємність діаметром 20-22 сантиметри.
Визначаємо запіканку в заздалегідь розігріту до 185 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім акуратно дістаємо форму, притрушиваем верх страви пропущеним через тертці твердим сиром і знову розміщуємо капустяну запіканку з м'ясом в духовці на сім-десять хвилин при максимальній температурі.
По готовності даємо запіканці трохи охолонути, а потім витягаємо з форми, розрізаємо порційно і можемо подавати.
Смачна капустяна запіканка з сиром в духовці
Інгредієнти: капуста білокачанна – 550 г; сир адигейський – 110 г; сир твердий – 110 г; сир – 110 г; кефір – 190 мл; крупа манна – 90 г; сода – 5 г; асафетіда – за смаком; каррі – за смаком; куркума – за смаком; сіль – 2/3 ч. ложки; перець чорний мелений – за смаком; сухі пряні трави – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Білокачанну капусту дуже дрібненько шаткуємо, укладаємо в миску, притрушиваем трохи сіллю і даємо пустити сік, відставивши її вбік на кілька хвилин.
У кефір додаємо соду, третина чайної ложки солі, манну крупу, кидаємо мелений чорний перець, сухі пряні трави, каррі, куркуму і асафетіду – все змішаємо, далі закладаємо сир і знову перемішуємо.
В капусту додаємо перетертий через крупну тертку адигейський сир, вливаємо приготовану на кефірі заливку і перемішуємо. Викладаємо отриману капустяну масу в попередньо промазану маслом і посипану манкою форму і ущільнюємо трохи ложкою. Притрушиваем верх страви пропущеним через тертку сиром, прикриваємо форму фольгою і розміщуємо в заздалегідь прогрітому до 185 градусів духовій шафі на сорок хвилин. Після закінчення часу знімаємо фольгу і даємо запеканочке зарум'янитися ще протягом десяти хвилин.
Як приготувати капустяну запіканку з м'ясом курки в духовці?
Інгредієнти: капуста білокачанна – 550 г; філе курячої грудки – 350 г; цибуля ріпчаста – 110 г; сметана – 320 г; яйця – 2 шт.; борошно пшеничне – 15 г; майонез – 30 г; часник – 1 зубець; твердий сир – 90 г; сіль – 2/3 ч. ложки; перець чорний мелений – за смаком; спеції – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Куряче філе дрібно ріжемо і замочуємо в майонезі з додаванням солі, перцю і видавленого часничку на тридцять хвилин.
Дрібно посічену капусту відварюємо в підсоленій воді протягом п'яти хвилин, відкидаємо на друшляк і залишаємо до охолодження. Тим часом пасеруємо на рослинній олії дрібно нашатковану цибулю. Для заливки змішати збиті яйця зі сметаною і борошном, приправляємо сіллю, перцем, спеціями і перемішуємо.
Промасливаем і обсипаємо сухарями форму, викладаємо на дно капусту, потім обсмажений цибуля. Зверху розподіляємо скибочки курки і заливаємо все приготовленою заливкою. Далі визначаємо блюдо для подальшого приготування в прогріту до 195 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім притрушиваем верх запіканки натертим сиром і печемо ще п'ятнадцять хвилин.