Картопляна запіканка в мультиварці
Однією з ситних і швидких альтернатив традиційним картопляним гарнірів може стати картопляна запіканка . Гаряча і смачна, вона наситить всю сім'ю за мінімальні кошти, а завдяки нейтрального смаку картопляних бульб у вас є величезний простір для фантазії щодо сполучень інгредієнтів.
Інгредієнти:
картопля - 16 кг;
вершкове масло - 25 г;
крем-сир - 60 г;
грецький йогурт - 550 г;
молоко - 130 мл;
тертий сир - 450 р.
Приготування
Чашу пристрою змащуємо маслом і відставляємо в сторону на час підготовки інших інгредієнтів. Бульби картоплі, попередньо вимиті і очищені, відварюємо 10-12 хвилин, після чого злегка остуджуємо і натираємо.
Масло розтоплюємо і з'єднуємо з крем-сиром, йогуртом, молоком і спеціями. В якості останніх можна використовувати як стандартний набір з солі з перцем, так і готову суміш приправ для картоплі. В вершкову суміш кладемо картоплю, додаємо нарізану цибулю і половину всього тертого сиру. Перемішавши, викладаємо основу для запіканки в мультиварку і посипаємо рештою сиру. Запіканка з картоплею в мультиварці буде готова протягом години, при використанні режиму «Випічка».
Інгредієнти:
картопля - 540 г;
рослинна олія - 60 мл;
часникові зубчики - 2-3 шт.;
чебрець - 2-3 гілочки.
Приготування
Попередньо очистивши або просто ретельно вимивши картоплю, нарізаємо бульби поперек найтоншими скибочками і обсушуємо кожен з них паперовим рушником. Розігрів масло в сотейнику, обсмажуємо на ньому роздавлені зубчики часнику разом з чебрецем пару хвилин, після чого змащуємо форму мультиварки невеликою кількістю ароматного масла і покриваємо її дно першим шаром картопляних скибочок. Змащуємо її маслом, приправляємо і повторюємо процедуру до тієї пори, поки не пустимо в хід всю картоплю.
Включаємо мультиварку в режим «Випічка» на годину.
Інгредієнти:
картопля - 13 кг;
вершки - 470 мл;
білий цибулю - 450 г;
вершкове масло - 75 г;
гілочки розмарину;
цедра 1 лимона;
тертий сир - 165 г;
зелень.
Приготування
Розтопивши в мультиварці вершкове масло, обсмажуємо на ньому нарізану кільцями цибулю близько 25-30 хвилин, поки він не карамелізується. Готовий цибулю витягаємо, чашу протираємо серветкою і знову змащуємо маслом. Покриваємо дно чаші тонкими кружечками картоплі, зверху викладаємо цибулю і трохи сиру з лимонною цедрою.
Вершки підігріваємо з розмарином, проціджуємо і заливаємо ними вміст чаші. У фіналі посипаємо блюдо сиром і закриваємо кришку пристрою. Приготування картопляної запіканки в мультиварці займе близько 1-12 години на режимі «Випічка».
Інгредієнти:
картопля - 430 г;
вершкове масло - 48 м;
тертий сир - 450 г;
цибуля - 60 г;
часникові зубчики - 3 шт.;
сушений перець чилі - 3 г;
молоко - 125 мл;
мелений кумін, копчена паприка, червоний перець, мелена кориця - по щіпці;
м'ясний фарш - 440 г;
квасоля (відварна або консервована) - 200 г;
кукурудза - 120 г;
томати у власному соку - 400 р.
Приготування
Відварюємо картопляні бульби, очищаємо їх і розминаємо в пюре разом з молоком і маслом. У чашу мультиварки обсмажуємо нарізану цибулю з овочами і часником, додаємо до засмажки спеції, а слідом кладемо м'ясний фарш. Як тільки фарш схопиться, заливаємо його томатним соусом і тушкуємо півгодини в режимі «Гасіння». Поверх густого м'ясного соусу кладемо картопляне пюре, посипаємо все тертим сиром і залишаємо на «Випікання» на годину.
Рецепт картопляної запіканки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Чашу пристрою змащуємо маслом і відставляємо в сторону на час підготовки інших інгредієнтів. Бульби картоплі, попередньо вимиті і очищені, відварюємо 10-12 хвилин, після чого злегка остуджуємо і натираємо.
Масло розтоплюємо і з'єднуємо з крем-сиром, йогуртом, молоком і спеціями. В якості останніх можна використовувати як стандартний набір з солі з перцем, так і готову суміш приправ для картоплі. В вершкову суміш кладемо картоплю, додаємо нарізану цибулю і половину всього тертого сиру. Перемішавши, викладаємо основу для запіканки в мультиварку і посипаємо рештою сиру. Запіканка з картоплею в мультиварці буде готова протягом години, при використанні режиму «Випічка».
Пісна картопляна запіканка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо очистивши або просто ретельно вимивши картоплю, нарізаємо бульби поперек найтоншими скибочками і обсушуємо кожен з них паперовим рушником. Розігрів масло в сотейнику, обсмажуємо на ньому роздавлені зубчики часнику разом з чебрецем пару хвилин, після чого змащуємо форму мультиварки невеликою кількістю ароматного масла і покриваємо її дно першим шаром картопляних скибочок. Змащуємо її маслом, приправляємо і повторюємо процедуру до тієї пори, поки не пустимо в хід всю картоплю.
Включаємо мультиварку в режим «Випічка» на годину.
Картопляно-цибульна запіканка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Розтопивши в мультиварці вершкове масло, обсмажуємо на ньому нарізану кільцями цибулю близько 25-30 хвилин, поки він не карамелізується. Готовий цибулю витягаємо, чашу протираємо серветкою і знову змащуємо маслом. Покриваємо дно чаші тонкими кружечками картоплі, зверху викладаємо цибулю і трохи сиру з лимонною цедрою.
Вершки підігріваємо з розмарином, проціджуємо і заливаємо ними вміст чаші. У фіналі посипаємо блюдо сиром і закриваємо кришку пристрою. Приготування картопляної запіканки в мультиварці займе близько 1-12 години на режимі «Випічка».
Картопляно-м'ясна запіканка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо картопляні бульби, очищаємо їх і розминаємо в пюре разом з молоком і маслом. У чашу мультиварки обсмажуємо нарізану цибулю з овочами і часником, додаємо до засмажки спеції, а слідом кладемо м'ясний фарш. Як тільки фарш схопиться, заливаємо його томатним соусом і тушкуємо півгодини в режимі «Гасіння». Поверх густого м'ясного соусу кладемо картопляне пюре, посипаємо все тертим сиром і залишаємо на «Випікання» на годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясна запіканка в мультиварці
Після того, як у світі з'явилася домашня кухонна техніка, що виконує безліч функцій, життя хазяєчок полегшилася в тисячі разів. Сьогодні ми з вами
Пісна картопляна запіканка
Під час посту не можна їсти тваринну їжу, але живити організм корисними продуктами все-таки треба, тому вмілі кулінари придумали безліч апетитних і
Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з
Картопляна запіканка з сиром
Картопляна запіканка - досить просте блюдо, але якщо додати в неї кілька інших інгредієнтів, то вийде дійсно кулінарний шедевр. І сьогодні мова піде
Картопляна запіканка з ковбасою
Запіканки найчастіше готують з того, що залишилося в холодильнику, і картопляна запіканка з ковбасою в цьому плані не виняток. Приготувати його
Крупник в мультиварці
Крупник - це, по суті, сирна або сметанна запіканка, що складається з сиру і будь-якої крупи, найчастіше гречаної. Готується він досить просто, а