Однією з ситних і швидких альтернатив традиційним картопляним гарнірів може стати картопляна запіканка . Гаряча і смачна, вона наситить всю сім'ю за мінімальні кошти, а завдяки нейтрального смаку картопляних бульб у вас є величезний простір для фантазії щодо сполучень інгредієнтів.
Рецепт картопляної запіканки в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 16 кг; вершкове масло - 25 г; крем-сир - 60 г; грецький йогурт - 550 г; молоко - 130 мл; тертий сир - 450 р. Приготування Чашу пристрою змащуємо маслом і відставляємо в сторону на час підготовки інших інгредієнтів. Бульби картоплі, попередньо вимиті і очищені, відварюємо 10-12 хвилин, після чого злегка остуджуємо і натираємо.
Масло розтоплюємо і з'єднуємо з крем-сиром, йогуртом, молоком і спеціями. В якості останніх можна використовувати як стандартний набір з солі з перцем, так і готову суміш приправ для картоплі. В вершкову суміш кладемо картоплю, додаємо нарізану цибулю і половину всього тертого сиру. Перемішавши, викладаємо основу для запіканки в мультиварку і посипаємо рештою сиру. Запіканка з картоплею в мультиварці буде готова протягом години, при використанні режиму «Випічка».
Пісна картопляна запіканка в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 540 г; рослинна олія - 60 мл; часникові зубчики - 2-3 шт.; чебрець - 2-3 гілочки. Приготування Попередньо очистивши або просто ретельно вимивши картоплю, нарізаємо бульби поперек найтоншими скибочками і обсушуємо кожен з них паперовим рушником. Розігрів масло в сотейнику, обсмажуємо на ньому роздавлені зубчики часнику разом з чебрецем пару хвилин, після чого змащуємо форму мультиварки невеликою кількістю ароматного масла і покриваємо її дно першим шаром картопляних скибочок. Змащуємо її маслом, приправляємо і повторюємо процедуру до тієї пори, поки не пустимо в хід всю картоплю.
Включаємо мультиварку в режим «Випічка» на годину.
Картопляно-цибульна запіканка в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 13 кг; вершки - 470 мл; білий цибулю - 450 г; вершкове масло - 75 г; гілочки розмарину; цедра 1 лимона; тертий сир - 165 г; зелень. Приготування Розтопивши в мультиварці вершкове масло, обсмажуємо на ньому нарізану кільцями цибулю близько 25-30 хвилин, поки він не карамелізується. Готовий цибулю витягаємо, чашу протираємо серветкою і знову змащуємо маслом. Покриваємо дно чаші тонкими кружечками картоплі, зверху викладаємо цибулю і трохи сиру з лимонною цедрою.
Вершки підігріваємо з розмарином, проціджуємо і заливаємо ними вміст чаші. У фіналі посипаємо блюдо сиром і закриваємо кришку пристрою. Приготування картопляної запіканки в мультиварці займе близько 1-12 години на режимі «Випічка».
Картопляно-м'ясна запіканка в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 430 г; вершкове масло - 48 м; тертий сир - 450 г; цибуля - 60 г; часникові зубчики - 3 шт.; сушений перець чилі - 3 г; молоко - 125 мл; мелений кумін, копчена паприка, червоний перець, мелена кориця - по щіпці; м'ясний фарш - 440 г; квасоля (відварна або консервована) - 200 г; кукурудза - 120 г; томати у власному соку - 400 р. Приготування Відварюємо картопляні бульби, очищаємо їх і розминаємо в пюре разом з молоком і маслом. У чашу мультиварки обсмажуємо нарізану цибулю з овочами і часником, додаємо до засмажки спеції, а слідом кладемо м'ясний фарш. Як тільки фарш схопиться, заливаємо його томатним соусом і тушкуємо півгодини в режимі «Гасіння». Поверх густого м'ясного соусу кладемо картопляне пюре, посипаємо все тертим сиром і залишаємо на «Випікання» на годину.