Пісна картопляна запіканка
Рецепти поживних і смачних картопляних запіканок будуть цікаві тим, хто прагне вигідно використовувати продукти, а також вегетаріанцям і тим, хто поститься.
Як ми пам'ятаємо, суміш для запіканки роблять з одного чи декількох подрібнених продуктів і сполучного компонента (зазвичай це яйце і/або борошно або крохмаль).
Розповімо, як можна готувати картопляні запіканки.
Картопляні запіканки можна готувати з нарізаного скибочками картоплі або картопляного пюре, подавати їх можна як окремі страви або з стравами з м'яса, риби та птиці. Пісні картопляні запіканки готуємо без яєць. Включати до складу запіканки тертий сир (додатковий компонент) або не включати – вирішуйте самі.
Інгредієнти:
картопляне пюре – 300 г;
брокколі – 200 г;
солодкий перець – 1 шт.;
оливки молоді без кісточок – 5 шт.;
сир твердий тертий – 3 ст. ложки;
мелені спеції (наприклад, суміш каррі);
цибуля зелена – 5 пір'я;
зелень (петрушка, кінза, базилік, розмарин);
крохмаль – 2-3 ст. ложки;
молоко, рідкі вершки або вода – близько 50 мл;
вершкове масло.
Приготування
Броколі розбираємо на дрібні качанчики, проварюємо їх протягом 5 хвилин в каструльці з водою, потім відкидаємо на друшляк. Нарізаємо кружечками оливки. Солодкий перець нарізаємо дрібно, цибулька і іншу зелень рубаємо.
З крохмалю, молока і пюре готуємо тістоподібну масу і змішуємо її з нарізаними овочами, тертим сиром і зеленню, приправляємо спеціями, трохи додаємо сіль. Змащуємо вогнетривку форму вершковим маслом. Заповнюємо форму сумішшю і запікаємо в духовій шафі протягом близько півгодини (хоч з кришкою, хоч без). Готову запіканку присипаємо тертим твердим сиром. Подаємо запіканку з делікатними соусами (наприклад, вершковим часниково-гірчичним) і зеленню. Можна подати до запіканці, чай, джомбу, кисломолочні напої.
Інгредієнти:
картопля довгастий – 5 шт. середнього розміру;
цукіні – 200 г;
морква – 1 шт.;
сир твердий тертий – 4 ст. ложки;
крохмаль або борошно – 4 ст. ложки;
молоко або вершки – 100 мл;
мелені спеції;
зелень, в тому числі цибулька;
масло вершкове або рослинне.
Приготування
Натираємо на крупній тертці цукіні і моркву. Дрібно рубаємо зелень. Змішуємо борошно з молоком, додаємо спеції. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими круглими скибочками.
Змащуємо маслом форму і викладаємо в неї шарами кружечки картоплі, зверху викладаємо подрібнені цукіні, моркву і зелень упереміж. Присипаємо тертим сиром. Заливаємо сумішшю рівномірно крохмалю або борошна з молоком. Запікаємо в духовій шафі протягом близько півгодини.
Дотримуючись будь-якого з вищенаведених рецептів можна виконувати приготування картопляних запіканок і в мультиварці.
Приготування
Змащену маслом робочу чашу мультиварки заповнюємо тим, що будемо запікати (див. вище). Вибираємо режим «Випічка», час 50-60 хвилин.
Як готується картопляна запіканка?
Як ми пам'ятаємо, суміш для запіканки роблять з одного чи декількох подрібнених продуктів і сполучного компонента (зазвичай це яйце і/або борошно або крохмаль).
Розповімо, як можна готувати картопляні запіканки.
Картопляні запіканки можна готувати з нарізаного скибочками картоплі або картопляного пюре, подавати їх можна як окремі страви або з стравами з м'яса, риби та птиці. Пісні картопляні запіканки готуємо без яєць. Включати до складу запіканки тертий сир (додатковий компонент) або не включати – вирішуйте самі.
Пісна запіканка з картопляного пюре з овочами – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Броколі розбираємо на дрібні качанчики, проварюємо їх протягом 5 хвилин в каструльці з водою, потім відкидаємо на друшляк. Нарізаємо кружечками оливки. Солодкий перець нарізаємо дрібно, цибулька і іншу зелень рубаємо.
З крохмалю, молока і пюре готуємо тістоподібну масу і змішуємо її з нарізаними овочами, тертим сиром і зеленню, приправляємо спеціями, трохи додаємо сіль. Змащуємо вогнетривку форму вершковим маслом. Заповнюємо форму сумішшю і запікаємо в духовій шафі протягом близько півгодини (хоч з кришкою, хоч без). Готову запіканку присипаємо тертим твердим сиром. Подаємо запіканку з делікатними соусами (наприклад, вершковим часниково-гірчичним) і зеленню. Можна подати до запіканці, чай, джомбу, кисломолочні напої.
Картопляна запіканка з овочами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо на крупній тертці цукіні і моркву. Дрібно рубаємо зелень. Змішуємо борошно з молоком, додаємо спеції. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими круглими скибочками.
Змащуємо маслом форму і викладаємо в неї шарами кружечки картоплі, зверху викладаємо подрібнені цукіні, моркву і зелень упереміж. Присипаємо тертим сиром. Заливаємо сумішшю рівномірно крохмалю або борошна з молоком. Запікаємо в духовій шафі протягом близько півгодини.
Дотримуючись будь-якого з вищенаведених рецептів можна виконувати приготування картопляних запіканок і в мультиварці.
Приготування
Змащену маслом робочу чашу мультиварки заповнюємо тим, що будемо запікати (див. вище). Вибираємо режим «Випічка», час 50-60 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка в мультиварці
Картопляна запіканка - паличка-виручалочка на всі випадки життя. Не знаєте, що приготувати на вечерю або для зустрічей гостей? Запіканка з картоплі -
Овочева запіканка в духовці
Овочева запіканка хороша тим, що при приготуванні в духовці зберігає максимум корисних речовин, при тому виходить соковитою і смачною. Готувати таку
Пісна картопляна запіканка з грибами
Багато хто думає, що пісна їжа повинна бути не дуже смачною, прісної і нудною. Але це зовсім не так. Існує безліч страв, які допоможуть
Биточки з картопляного пюре
Якщо у вас після вечері залишилося картопляне пюре – не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудові картопляні биточки, які цілком
Пісні картопляні зрази
Представляємо вашій увазі яскравий приклад того, що пісні страви можуть бути смачними і цікавими. Так, рум'яні і дуже ароматні картопляні зрази
Запіканка з курячого фаршу
Запіканки найчастіше присутні в дитячому меню, але це не означає, що для дорослих не варто готувати цю страву. Можна спекти смачну і ситну запіканку