Овочева запіканка в духовці
Приготувати овочеву запіканку в духовці – один з кращих варіантів вибору страви для обіду або вечері. Рецепти приготування пісних овочевих запіканок в духовці також будуть цікаві вегетаріанцям різного спрямування і тим, хто поститься.
Розповімо, як і які овочеві запіканки можна приготувати.
Якщо ми готуємо овочеву запіканку в духовці, це ще не означає, що в ній не повинні бути присутніми м'ясо і яйця.
Інгредієнти:
куряче філе з стегон і/або грудки – 400 г;
картопля довгастої форми – 3-5 шт.;
брокколі – 300 р;
болгарський перець – 2 шт.;
курячі яйця – 3 шт.;
спеції (суміш каррі);
вершки натуральні рідкі – близько 100 мл;
часник – 2 зубчики;
топлене вершкове масло або курячий жир.
Приготування
Нарізаємо курятину дрібними шматочками, картопля – кружечками, а солодкий перець – як хочете. Броколі розбираємо на дрібні качанчики, бланшируем в окропі протягом 5 хвилин, потім воду зливаємо.
Рясно змащуємо вогнетривку форму маслом або жиром і викладаємо кружечки картоплі в один шар. Наступним шаром викладаємо м'ясо упереміж з рештою картоплею, брокколі і солодким перцем. Робимо яєчно-вершкову заливку: змішуємо яйця з вершками, приправляємо продавлений часником і каррі. Рівномірно поливаємо заливкою викладені у форму овочі з м'ясом. Форму закриваємо кришкою (її можна замінити фольгою). Запікаємо близько 45 хвилин. Подаємо запіканку, прикрасивши зеленню, можна ще присипати тертим сиром.
Інгредієнти:
кабачок – 1 шт. (близько 400 г);
картопля – 2 шт.;
морква – 1 шт.;
пшеничне цільнозернові або рисове борошно – 5 ст. ложок;
солодкий болгарський перець – 2 шт.;
яйця курячі – 2 шт.;
спеції (суміш каррі);
зелень;
масло вершкове топлене або рослинне.
Приготування
Працюємо швидко, щоб картопля не потемнів. Подрібнюємо кабачок, моркву і картоплю з допомогою терки. Болгарський перець і зелень дрібно рубаємо важким ножем.
Змішуємо в мисці подрібнені овочі, яйця, борошно, спеції, зелень і перемішуємо. Вийшла тістоподібна маса (можна додати трохи вершків або сметани, 3 ст. ложок). Заповнюємо масою змащену маслом форму і ставимо в розігріту духовку на півгодинки (закривати форму кришкою або фольгою – справа особистих уподобань). Готову запіканку можна присипати тертим сиром і прикрасити зеленню, подавати добре з соусами, приготованими на основі несолодкого йогурту, вершків або сметани.
Тим, хто хоче подібне блюдо в більш ситний варіанті, можна запропонувати додати в суміш для запіканки нежирний м'ясний фарш (грамів 300), краще всього курячий, свинячий або индюшиный. Якщо готуєте запіканку з фаршем, збільште час запікання хвилин на 8.
Інгредієнти:
брокколі – 200 г;
гливи – 200 г;
кабачок або гарбуз – 200 г;
перець болгарський – 2 шт.;
морква – 1 шт.;
зелень;
спеції (суміш каррі);
борошно пшеничне (або суміш з вівсяної, рисової, ячної) – близько 8 ст. ложок;
олія рослинна.
Приготування
Гливи ріжемо досить дрібно, броколі розбираємо на качанчики. Заливаємо гриби і брокколі окропом, через 5 хвилин зливаємо воду. Інші овочі подрібнюємо за допомогою сучасних девайсів (чоппер, комбайн) або трьом на тертці. Солодкий перець і зелень дрібно рубаємо ножем. З'єднуємо всі підготовлене в миску, додаємо карі і борошно. Все ретельно перемішуємо, в ході цієї процедури овочі пускають сік, таким чином, у результаті повинна вийти тістоподібна маса з нерівною текстурою. Консистенцію маси можна коригувати борошном і водою.
Змащуємо маслом форму, заповнюємо її, запікаємо 25 хвилин приблизно.
Розповімо, як і які овочеві запіканки можна приготувати.
Якщо ми готуємо овочеву запіканку в духовці, це ще не означає, що в ній не повинні бути присутніми м'ясо і яйця.
Овочева запіканка з куркою в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо курятину дрібними шматочками, картопля – кружечками, а солодкий перець – як хочете. Броколі розбираємо на дрібні качанчики, бланшируем в окропі протягом 5 хвилин, потім воду зливаємо.
Рясно змащуємо вогнетривку форму маслом або жиром і викладаємо кружечки картоплі в один шар. Наступним шаром викладаємо м'ясо упереміж з рештою картоплею, брокколі і солодким перцем. Робимо яєчно-вершкову заливку: змішуємо яйця з вершками, приправляємо продавлений часником і каррі. Рівномірно поливаємо заливкою викладені у форму овочі з м'ясом. Форму закриваємо кришкою (її можна замінити фольгою). Запікаємо близько 45 хвилин. Подаємо запіканку, прикрасивши зеленню, можна ще присипати тертим сиром.
Овочева запіканка з кабачками в духовці – рецепт для ланчу
Інгредієнти:
Приготування
Працюємо швидко, щоб картопля не потемнів. Подрібнюємо кабачок, моркву і картоплю з допомогою терки. Болгарський перець і зелень дрібно рубаємо важким ножем.
Змішуємо в мисці подрібнені овочі, яйця, борошно, спеції, зелень і перемішуємо. Вийшла тістоподібна маса (можна додати трохи вершків або сметани, 3 ст. ложок). Заповнюємо масою змащену маслом форму і ставимо в розігріту духовку на півгодинки (закривати форму кришкою або фольгою – справа особистих уподобань). Готову запіканку можна присипати тертим сиром і прикрасити зеленню, подавати добре з соусами, приготованими на основі несолодкого йогурту, вершків або сметани.
Тим, хто хоче подібне блюдо в більш ситний варіанті, можна запропонувати додати в суміш для запіканки нежирний м'ясний фарш (грамів 300), краще всього курячий, свинячий або индюшиный. Якщо готуєте запіканку з фаршем, збільште час запікання хвилин на 8.
Овочева пісна дієтична запіканка з вешенками
Інгредієнти:
Приготування
Гливи ріжемо досить дрібно, броколі розбираємо на качанчики. Заливаємо гриби і брокколі окропом, через 5 хвилин зливаємо воду. Інші овочі подрібнюємо за допомогою сучасних девайсів (чоппер, комбайн) або трьом на тертці. Солодкий перець і зелень дрібно рубаємо ножем. З'єднуємо всі підготовлене в миску, додаємо карі і борошно. Все ретельно перемішуємо, в ході цієї процедури овочі пускають сік, таким чином, у результаті повинна вийти тістоподібна маса з нерівною текстурою. Консистенцію маси можна коригувати борошном і водою.
Змащуємо маслом форму, заповнюємо її, запікаємо 25 хвилин приблизно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісна картопляна запіканка
Під час посту не можна їсти тваринну їжу, але живити організм корисними продуктами все-таки треба, тому вмілі кулінари придумали безліч апетитних і
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Овочева запіканка з фаршем
Овочева запіканка з фаршем - ситне блюдо, яке легко нагодує навіть велику родину. Якщо ви вирішили приготувати цю страву, то вам знадобляться наші
Запіканка з кабачків
Кабачки - приголомшливо смачні і корисні овочі. З них можна приготувати дуже багато страв: замаринувати, посмажити, зробити рататуй або ікру, однак
Запіканка з курячого фаршу
Запіканки найчастіше присутні в дитячому меню, але це не означає, що для дорослих не варто готувати цю страву. Можна спекти смачну і ситну запіканку
Овочеві запіканки - рецепти
Овочеву запіканку можна приготувати в будь-який час, адже інгредієнти для неї завжди під рукою, та й багато часу це не займе. Головне - вгадати з