Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочева запіканка в духовці

Овочева запіканка в духовці

20-06-2015, 22:20
1 876
Овочева запіканка в духовці
Приготувати овочеву запіканку в духовці – один з кращих варіантів вибору страви для обіду або вечері. Рецепти приготування пісних овочевих запіканок в духовці також будуть цікаві вегетаріанцям різного спрямування і тим, хто поститься.
Розповімо, як і які овочеві запіканки можна приготувати.
Якщо ми готуємо овочеву запіканку в духовці, це ще не означає, що в ній не повинні бути присутніми м'ясо і яйця.

Овочева запіканка з куркою в духовці – рецепт


Інгредієнти:

  • куряче філе з стегон і/або грудки – 400 г;

  • картопля довгастої форми – 3-5 шт.;

  • брокколі – 300 р;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • спеції (суміш каррі);

  • вершки натуральні рідкі – близько 100 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • топлене вершкове масло або курячий жир.


  • Приготування
    Нарізаємо курятину дрібними шматочками, картопля – кружечками, а солодкий перець – як хочете. Броколі розбираємо на дрібні качанчики, бланшируем в окропі протягом 5 хвилин, потім воду зливаємо.
    Рясно змащуємо вогнетривку форму маслом або жиром і викладаємо кружечки картоплі в один шар. Наступним шаром викладаємо м'ясо упереміж з рештою картоплею, брокколі і солодким перцем. Робимо яєчно-вершкову заливку: змішуємо яйця з вершками, приправляємо продавлений часником і каррі. Рівномірно поливаємо заливкою викладені у форму овочі з м'ясом. Форму закриваємо кришкою (її можна замінити фольгою). Запікаємо близько 45 хвилин. Подаємо запіканку, прикрасивши зеленню, можна ще присипати тертим сиром.

    Овочева запіканка з кабачками в духовці – рецепт для ланчу


    Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт. (близько 400 г);

  • картопля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • пшеничне цільнозернові або рисове борошно – 5 ст. ложок;

  • солодкий болгарський перець – 2 шт.;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • спеції (суміш каррі);

  • зелень;

  • масло вершкове топлене або рослинне.


  • Приготування
    Працюємо швидко, щоб картопля не потемнів. Подрібнюємо кабачок, моркву і картоплю з допомогою терки. Болгарський перець і зелень дрібно рубаємо важким ножем.
    Змішуємо в мисці подрібнені овочі, яйця, борошно, спеції, зелень і перемішуємо. Вийшла тістоподібна маса (можна додати трохи вершків або сметани, 3 ст. ложок). Заповнюємо масою змащену маслом форму і ставимо в розігріту духовку на півгодинки (закривати форму кришкою або фольгою – справа особистих уподобань). Готову запіканку можна присипати тертим сиром і прикрасити зеленню, подавати добре з соусами, приготованими на основі несолодкого йогурту, вершків або сметани.
    Тим, хто хоче подібне блюдо в більш ситний варіанті, можна запропонувати додати в суміш для запіканки нежирний м'ясний фарш (грамів 300), краще всього курячий, свинячий або индюшиный. Якщо готуєте запіканку з фаршем, збільште час запікання хвилин на 8.

    Овочева пісна дієтична запіканка з вешенками


    Інгредієнти:

  • брокколі – 200 г;

  • гливи – 200 г;

  • кабачок або гарбуз – 200 г;

  • перець болгарський – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • зелень;

  • спеції (суміш каррі);

  • борошно пшеничне (або суміш з вівсяної, рисової, ячної) – близько 8 ст. ложок;

  • олія рослинна.
  • Овочева запіканка в духовці


    Приготування
    Гливи ріжемо досить дрібно, броколі розбираємо на качанчики. Заливаємо гриби і брокколі окропом, через 5 хвилин зливаємо воду. Інші овочі подрібнюємо за допомогою сучасних девайсів (чоппер, комбайн) або трьом на тертці. Солодкий перець і зелень дрібно рубаємо ножем. З'єднуємо всі підготовлене в миску, додаємо карі і борошно. Все ретельно перемішуємо, в ході цієї процедури овочі пускають сік, таким чином, у результаті повинна вийти тістоподібна маса з нерівною текстурою. Консистенцію маси можна коригувати борошном і водою.
    Змащуємо маслом форму, заповнюємо її, запікаємо 25 хвилин приблизно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісна картопляна запіканка
    Пісна картопляна запіканка
    Під час посту не можна їсти тваринну їжу, але живити організм корисними продуктами все-таки треба, тому вмілі кулінари придумали безліч апетитних і
    Запіканка з брокколі та цвітної капусти
    Запіканка з брокколі та цвітної капусти
    Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
    Овочева запіканка з фаршем
    Овочева запіканка з фаршем
    Овочева запіканка з фаршем - ситне блюдо, яке легко нагодує навіть велику родину. Якщо ви вирішили приготувати цю страву, то вам знадобляться наші
    Запіканка з кабачків
    Запіканка з кабачків
    Кабачки - приголомшливо смачні і корисні овочі. З них можна приготувати дуже багато страв: замаринувати, посмажити, зробити рататуй або ікру, однак
    Запіканка з курячого фаршу
    Запіканка з курячого фаршу
    Запіканки найчастіше присутні в дитячому меню, але це не означає, що для дорослих не варто готувати цю страву. Можна спекти смачну і ситну запіканку
    Овочеві запіканки - рецепти
    Овочеві запіканки - рецепти
    Овочеву запіканку можна приготувати в будь-який час, адже інгредієнти для неї завжди під рукою, та й багато часу це не займе. Головне - вгадати з