Биточки з картопляного пюре
Буває так, що після попередньої трапези залишилося пристойну кількість картопляного пюре . Не викидати ж його, треба якось вигідно і економно утилізувати. З картопляного пюре можна приготувати смачні і ситні биточки – хороше рішення для ланчу. Звичайно ж, нам потрібні і деякі інші продукти.
Власне кажучи, приготування биточків з картопляного пюре – справа нескладна, загальна ідея така: на основі з картопляного пюре додаємо компонент (зазвичай це яйце і/або борошно, тертий сир), також можна ввести до складу суміші якісь вкусообразующие наповнювачі. Далі обсмажуємо биточки в сковороді або запікаємо в духовій шафі, що значно корисніше з точки зору дієтології.
Інгредієнти:
картопляне пюре – 300 г;
яйце куряче – 2 шт.;
печериці свіжі – 5-8 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
сир твердий тертий – 3 ст. ложки;
борошно або крохмаль.
зелень ;
мелені спеції;
масло рослинне або курячий жир перетоплений.
Приготування
Очищений цибулю і гриби нарізаємо дрібно і пасеруємо або злегка обсмажуємо в сковороді на олії. Протушиваем протягом 15 хвилин, додаємо спеції.
У робочій мисці з'єднуємо картопляне пюре, цибульно-грибну суміш, тертий сир і яйця. Додаємо подрібнену зелень. Енергійно перемішуємо виделкою (якщо суміш рідка, коригуємо консистенцію борошном або крохмалем).
Найзручніше формувати биточки з допомогою спеціальних круглих кілець з нержавіючої сталі, які непогано б завести в господарстві, хоча б для цієї мети. Якщо кілець немає, формуємо биточки мокрими руками з допомогою столової ложки. Злегка обсмажуємо биточки в сковороді на маслі з переворотом.
Набагато краще биточки з картопляного пюре запекти в духовці.
Приготування
В заздалегідь розігріту духовку ставимо деко або форму змащену маслом, на якій викладені биточки. Запікаємо протягом близько 20 хвилин.
Готові битки з картопляного пюре добре подавати з соусами, з м'ясними та рибними стравами, салатами з овочів, різноманітною їжею. Хліб краще не подавати.
Як з пюре зробити картопляні битки?
Власне кажучи, приготування биточків з картопляного пюре – справа нескладна, загальна ідея така: на основі з картопляного пюре додаємо компонент (зазвичай це яйце і/або борошно, тертий сир), також можна ввести до складу суміші якісь вкусообразующие наповнювачі. Далі обсмажуємо биточки в сковороді або запікаємо в духовій шафі, що значно корисніше з точки зору дієтології.
Биточки з картопляного пюре з сиром і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Очищений цибулю і гриби нарізаємо дрібно і пасеруємо або злегка обсмажуємо в сковороді на олії. Протушиваем протягом 15 хвилин, додаємо спеції.
У робочій мисці з'єднуємо картопляне пюре, цибульно-грибну суміш, тертий сир і яйця. Додаємо подрібнену зелень. Енергійно перемішуємо виделкою (якщо суміш рідка, коригуємо консистенцію борошном або крохмалем).
Найзручніше формувати биточки з допомогою спеціальних круглих кілець з нержавіючої сталі, які непогано б завести в господарстві, хоча б для цієї мети. Якщо кілець немає, формуємо биточки мокрими руками з допомогою столової ложки. Злегка обсмажуємо биточки в сковороді на маслі з переворотом.
Набагато краще биточки з картопляного пюре запекти в духовці.
Приготування
В заздалегідь розігріту духовку ставимо деко або форму змащену маслом, на якій викладені биточки. Запікаємо протягом близько 20 хвилин.
Готові битки з картопляного пюре добре подавати з соусами, з м'ясними та рибними стравами, салатами з овочів, різноманітною їжею. Хліб краще не подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняні биточки
З такої простої і дуже корисною крупи пшоно можна готувати не тільки каші. Далі ми розповімо вам, як зробити пшоняні биточки. Навіть ті, хто не
Биточки з свинини
Биточки з свинини - смачне, ситне і ніжне м'ясне блюдо, яке ваші рідні і гості оцінять по достоїнству. Приготувати їх зовсім не складно, а насичений
Биточки по-селянськи
Биточки по-селянськи - ситне і смачне блюдо. Готується не складно, а виходить таким апетитним, ситний і дуже смачним, що ваші близькі неодмінно
Картопляні зрази з капустою
Картопляні зрази з капустою - досить просте у приготуванні і дуже економічне блюдо, яке вразить вас своїм насиченим і яскравим смаком. Такі зрази
Картопляні биточки
Любите смачні гарніри? Значить ви повинні знати таке чудове і просте блюдо як биточки з картоплі. Їх можна готувати на пару, на сковороді і навіть в
Биточки з фаршу
Любите готувати страви з фаршу? Значить ви напевно чули про биточках. Це надзвичайно ніжне і ситне блюдо відмінно підійде до вечері. На гарнір можна